icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
2. dec 2012

@sisanka my si dávame kyslú smotanu priamo na tanieri, nedávam do všetkého 😉

nelinka0401
2. dec 2012

@danielaj Dani aké sú to farárske rezne ? 😉

danielaj
2. dec 2012

@nelinka0401 tieto, robila som ich už 3x, sú mňam 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32433

nelinka0401
2. dec 2012

@danielaj musím niekedy skúsiť.takto podobne robím zapekané rezne 🙂

lululka555
2. dec 2012

ahojte my sme dnes varili spolu s mamou 😵 marinovanu pecenu krkovicku,rezne z bravcoveho kare,zemiaky a ryzu a piekla som pernik 😉
peknu nedelu vsetkym 🙂

levandullka
2. dec 2012

@lululka555 A vy ste uz na Slovensku? Alebo je maminka u vas? Ci som uz totalne popletena? 😀

lululka555
2. dec 2012

@levandullka my sme na sk 😉 trošku sa tu musím aklimatizovať a na budúci týžden sa púšťam do pečenia 🙂

levandullka
2. dec 2012

@fattamorgana Ja zvyknem robievať šunkovo-syrových slimáčikov z lístkového cesta. Je to hroze rýchle a naplniť to môžeš v podstate všeličím 🙂. Alebo zvyknem robiť pečené zemiaky (jedny pečiem iba s troškou olivového oleja a soľou, na druhé dávam rozmarínovo-cesnakové korenie) a k tomu podávam rôzne dresingy (kyslú smotanu zmiešanú s cesnakom, s mladou cibuľkou, pažítkou, keď mám, tak občajný biely cottage cheese zmiešam takisto s cibuľkou, lebo nejakými bylinkami). Takisto sú perfektné sušené datle obalené v slaninke a opečené na olivovom oleji 🙂

levandullka
2. dec 2012

@lululka555 Jeeej, to odkedy? Ani som nevedela 🙂. Stále som bola v tom, že ste ešte doma (teda u seba doma) 🙂

tosomja
2. dec 2012

hovädzí vývar s domácimi rezancami 🙂
mrkvová omáčka na sladkokyslo, knedlík, mäso z polievky
palacinky s orechami a medom

gelinka75
2. dec 2012

@lululka555 a co budes piect ako prve?

fattamorgana
2. dec 2012

@levandullka ďakujem za tipy, si zlatá. práveže tie slimáčiky sú jedny z chuťoviek, ktoré omieľam dokola. a máš pravdu, sú super. zemiačiky môžu byť fajn, len som chcela niečo od cesta, len tak si zobnúť k vínku, keďže budú obložené misy.

levandullka
2. dec 2012

@fattamorgana Nemáš za čo 🙂 A čo tak domáce grissini? A k nim nakrájať niekoľko druhov kvalitných syrov.. To poteší každého 🙂. A k vínku sa to hodí podľa mňa dokonale 🙂

levandullka
2. dec 2012

Dievčatá, neviete mi poradiť... Medovníčky budú rovnako dobré ak nahradím sodu bikarbonu kypriacim práškom do perníka?

natal12
2. dec 2012

@danielaj prosim ta nedala bi si mi recept na ten kvetinkovy kolacik ?

abriela
2. dec 2012

@natal12 ma ho v albume 😉

abriela
2. dec 2012

@7111968 ja tiez robim vlocky z vodou- zalejem vecer viacou. Ale tento tyzden uz druhy krat som mala varenu vlockovu kasu (jedno rano s jablkami, hrozienkami, tvarohom a dnes banan, hrozienka, tvaroh) - je to lespie ako zalievane vlocky kt. jedavam s ovocim alebo kompotom uz 20 rokov 🙂 .

abriela
2. dec 2012

nasa rychlovka - jablkovy nepeceny po prvykrat v kombinacii aj s BeBe keksami

lululka555
2. dec 2012

@levandullka od včera sme tu 😵 akurát sa vyhrievam pri krbe a pijem čajík 😵

lululka555
2. dec 2012

@gelinka75 asi medovníčky a pardubické perníčky,to bude ako prvé 😉 mam na pláne 8 druhov piecť 🙂

gianni
2. dec 2012

dnes hovädzia polievka, ryba v alobale so zemiakmi a cibulkou,pre manžela namiesto ryby klobáska a ešte párok v lístkovom ceste a v prostriedku vajcia(niekto to tu mal v albume)....

natal12
2. dec 2012

@abriela dakujem akurat som ho pozerala, a vtom recepte je pisana jedna davka? Chcem ho urobit

levandullka
2. dec 2012

@lululka555 Jeeeeeej, závidím 🙂. My síce krb máme, aj čaju by sme mali dosť, no ja tu ž od rána behám s vysavačom, handrou, všelijakými prostriedkami a dávam do poriadku celý byt 😀. V utorok majú prísť naši na jeden deň, tak nech to mám už všetko hotové a môžem v kľude piecť 🙂. Večer sa chystám na medovníky a zajtra večer na tatinkovu narodeninovú trotu 🙂.

lululka555
2. dec 2012

@levandullka tak budeš mať všetko ako sa patrí tip-top a nech sa ti podarí tortička podľa predstáv a aj nech chutí 😉 aj ja rada dávam ,,jedlé darčeky,, 🙂

lucka1987
2. dec 2012

vcera bryndzove pyrohy 😉

mimo toho dnes prve kusy medovnickov som zdobila 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
2. dec 2012

Dnešný chlebík-este horuci 😀

levandullka
2. dec 2012

@lululka555 Ďakujem, si zlatá 🙂. Torta bude obyčajná smotanová, nepečená, len tak symbolicky. Ocino si ani nepotrpí na pečené s nejakými ťažkými plnkami 😒 . On má veľmi ,,chlpatý" jazyk 😀. Ja zbožňujem takisto pečené a varené darčeky 🙂. V poslednej dobe iné už ani nedávam 🙂

abriela
2. dec 2012

@lucka1987 krasne
@titkovamiriam posli aj na vychod
@natal12 no neviem, ale asi dve. Najlepsie na to odpovie Daniela

danielaj
2. dec 2012

@natal12 u mňa v albume, a aj v správe nad fotkou tu v téme 😉 a robila som dvojitú dávku, všetko krát 2 😉

chorale1
2. dec 2012

my dnes polievka zo včera a druhé kuracie mäsko v zemiakovej placke. inšpirovala som sa vami a do mäska som dala cesnakovo paradajkovú pastu čo mi dala recept jedna z Vás len si nespomeniem na meno 😅 ale bolo to výborné