icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
3. dec 2012

@rastulka no zrejme hej , len ja som neskúšala, radšej si urob možno s tretinkovej dávky, že ako to chutí, až neminieš veľa materiálu a bude to nechutné 😒

womankc
3. dec 2012

@titkovamiriam ja pražím na suchej panvičke a do takej zlatavej farby ako strúhanku

ifkael
3. dec 2012

@danielaj nedas prosim recept na tie medovnicky co mesiac stoja?

womankc
3. dec 2012

@danielaj hehhehheheh nebudeš mi veriť ale v sobotu som robila placky s tým istým šalátikom ako ty , len teda nerobila som dresing , ale dusenú pečienkovú zmes do nich 😉 🙂

womankc
3. dec 2012

@bellada to sú dve odlišné odrody, správne vyzreté avokádo / či zelené , alebo to tmavohnedé / musí mať peknú farbu bez fľakov a musí byť na omak jemne mäkšie , treba si ho vydlabať a pokvapkať citrónovou šťavou aby nezhnedlo, dužina by mala mať peknú zlenkavomaslovú farbu, ak je dužina tvrdá, tak je ešte nezrelé, ale tak aj také sa dá spapať , vnútrom šupky s i môžeš ponatierať ruky a na chvíľku to nechať pôsobiť , budeš ich mať jemné a výborný je aj zábal na vlasy z avokáda , to len tak pre infošku

womankc
3. dec 2012

@sisanka ja uvarím osobitne mrkviču, osobitne aj kúsok zelera a jeden petržlen a osobitne aj hrášok a normálne z takej uverenej robím šalátiť, aby som docielila tú sladkokyslú chuť tak si udusím cibuľku keď je sklovitá pridám cukor a po chvíľke ocot, chvíľku spolu prehrejem a to pridám do šalátika vymiešam a pridám ostatné ingrediencie už bežne , čo dávaš , čítam Vás tu dodatočne, tak to budeš možno mať do budúcna na vyskúšanie

womankc
3. dec 2012

@adikad Hneď mäkké perníčky :

1kg hladkej múky
1/2 kg práškového cukru
6 celých vajec
250g tuku / hera , visa..../
6 PL medu
2PL kakaa
2 čl škorice / alebo perníkového korenia /
2 čl sódy bikarbóny

zmiesiť cesto a nechať odpočinúť 24h, potom vyvaľkať a vykrajovať tvary , vždy je lepšie na jemno vyvaľkať , lebo sa nafúknu , ako každé perníčky

natal12
3. dec 2012

baby trocha trápne a blbé ale ako robíte zasmazenu polievku z vajcom ? 😀 😀

natal12
3. dec 2012

tu som práve kukala mamina hovorí že to najlahšia polievka aká može byt 😀 nepokazím to ? 😒

rastulka
3. dec 2012

Ahojte 🙂 U nas dnes mrkvovo-smotanova polievka,rožkove pirohy plnene slivkovou nuelou a pre mm vypražane kare,ryža a čalamada 🙂

liviaf14
3. dec 2012

polievka slepačia so slížami /zo včera/ + celozrnné palacinky s marhuľovým džemom 🙂

sunflower87
3. dec 2012

díky babenky za recepty na jablkové koláčiky 🙂 asi spravím tie šatôčky z listkového cesta 😉 ....

womankc
3. dec 2012

ja som v sobotu robila takú diétnu polievočku z nastrúhanej koreňovej zeleninky so zemiačikom podusené na masielku a uvarené nakoniec trošku detskej krupičky a vločky ovsenné a petržlenová vňať a druhé som robila zemiakové placky s baraňou pečienkou udusenou s fazuľovým lečom k tomu kapustovojablkovomrkvový šalátik
v nedeľu sa polievočka odjedla a druhé bola čína z morčacieho výrezu s ryžou pri prvej sviečke, krásne adventné obdobie pre všetkých

Spomaľme tempo, venujme sa svojim blízkym , venujme si pár chvíľ jeden druhému, nezabúdajme hľadať aj trošku toho obyčajného bytia a pravých hodnôt , pošlime lásku aj tam, kde chýba 🙂

womankc
3. dec 2012

Dievčatá robila som tie chorvátske rožky, všetkým nesmierne chutili, mm mi povedal, že som vypustila džina z fľaše 😀 😉 , že ich budem musieť piecť stále, ja som tam dala olivový olej , ale mne bolo strašne ťažko z nich aj som tam trošku tie kvasnice cítila a robila som aj tú hrnčekovú vianočku od danielaj , len sa mi zdalo málo cesta tak som urobila z dvojitej dávky xixixixi 😀 , takže to boloa mega vianočka xixixixi , tiež im strašne chutila, ale ja som tam zas cítila viac tie kvasnice, myslíte , že keby som do tých rožkov trošku menej oleja a tie kvasnice trošku zredukovala a dala v kombinácii s kypriacim práškom, že by to mohlo byť???????? danielaj a nakup , to je vám adresované, keďže ste ich robili už viackrát ďakujem

akika722
3. dec 2012

včera-zeleninová polievka s droždovými haluškami
ryža+rezne z rury /na šťavičke/
čerešnova bublanina

mame všetko aj na dnes 😎
zajtra plnené zemiaky
stredu- netušim
štvrtok+piatok slovenská ryža a kuracia pečeň

womankc
3. dec 2012

toto je moja slaná tortička , čo som robila mm na meniny a sused hneď skúšal, či som dobre vytvarovala 😀 😉 , skoda , že mi ju neodfotil zhora, krajšie by to bolo vidno , korpus som si piekla slaný, ale druhý raz by som radšej robila zo sendvičov

womankc
3. dec 2012

@danielaj prečítaj si môj komnet zo 1782 str. ohľadom chorvát. rožkov, potrebujem trošku poradiť

natal12
3. dec 2012

@womankc moja ako si ju robila nedáš recept ?

mahulenka87
3. dec 2012

ja dnes spravím špenátik, varené zemiačiky a vajíčko 🙂 mňaaam

womankc
3. dec 2012

@natal12 no priznám sa , že som si ho kompletne vymyslela, korpus som robila ako hrnčekový koláč, akurát že som tam nedala cukor , to len asi tak 1 pl cukru do žĺtkov, osolila som cesto a pridala som doň nakrájanú slaninku , nasekaný pór, jednu červenú cibuľu, nakrájanú na jemno malokarpatskú salámku, ale to len tak fak možno po 15 dkg ani to nie, to tak od oka, a tešte som tam nahrubo nastrúhala tvrdý syr tak cca 10dkg , všetko zmiešala, prikorenila, domácou vegetou a troškou majoránky a dala piecť do tortovej formy srdce, po upečení a vychladnutí prekrojila a naplnila plnkou " 1 jemný tvaroh, 1 veľký črievkový syr, jedno pomazánkové maslo a nasekané uvarené vajíčka, trošku horčice, trošku kečupu, nasekaná cibuľka, nasekaná uhorka kyslá, trošku zavárané kápie, no to čo máš doma a na čo máš chuť a ešte nakrájanú šunku som dala / musí toho byť dosť / pridala som aj trošku ramy , kým som tam pridala tie nasekané pochutiny, tak som si tak 1/3 dala na bok , aby som mala na potretie torty , len tie vymiešané syry s maslami a tvarohom , klasicky naplnila a ako prsia som použial celozrnné žemle, ktoré som tiež prekrojila a naplnila plnkou, celú tortu som ponatierala tou čistou plnkou a ozdobila podľa momentálnej fantázie podprsenka bola z nakrájaných kyslých uhoriek, korzez z nastrúhanej salámy a dozdobené kápiou , vajkom a šunkou, všetkým veľmi veľmi chutila, hlavne chlapom, že je vynikajúca ,ale mne prišla lepšia z tých toustových chlebov

smejkoh
3. dec 2012

Ahojte dievcata, nevedeli by ste prosim poradit, cim inym naplnit likerove spice okrem vajecneho konaku? Potrebovala by som nieco co neobsahuje alkohol. Dakujem 🙂

womankc
3. dec 2012

@smejkoh svokra plní takým vajíčkovým krémom šľahaným nad parou, do toho maslo a ak nechceš alkohol dať, tak si daj len vanilkový cukor

natal12
3. dec 2012

@womankc krásne si to rozpísala 🙂 ja bi som taku nevedela spraviť 😀 😀 mám od teba daleko a hodne 😀 inak poradíš mi z niečím ? potrebujem dačo .

snu
3. dec 2012

caute, mame od vcera,, krkovicku zapecenu s hribkami, smotanou a syrom. s hranolami,, mesko bolo ako pavucinka 😉 a este z listkoveho cesta_syrove, orechove a nutelove kolaciky

womankc
3. dec 2012

@natal12 jasné ak budem vedieť ,tak poradím

miriamr
3. dec 2012

tak u nás v nedeľu plnené pečené kura, zemiaková kaša, kompót a polievka zeleninová 😉 no a piekla som toto 😀 zamatová roláda 😵

natal12
3. dec 2012

@womankc chystám sa robiť zasmaženu polievku s vajcom a bojím sa žo volačo na tom pokazím ale tam sa nič nedá pokaziť že ? 😅 a robievaš takúú ??

womankc
3. dec 2012

@natal12 keď budeš variť tak dlho , ako ja , alebo ostatné tu varičky , tak už budeš mať svoje finesy a zručnosti neboj, potom budeš ty radiť 😉 ale ver tomu , že aj mne sa veľa vecí nevydarí, alebo skazím neodhadnem