Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@womankc Mňaaaaam 🙂. Idem sa na to vrhnúť 😀
@levandullka namiesto toho koláčika som ti pôvodne toto chcela a bola by to super príloha k tým krevetám http://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-por/340...
@womankc To vyzerá ako ozajstná dobrota 🙂. len nemám pór 😅. Klasika u mňa 😀
zeny skusene pekarky, keď chcem urobit na vianoce metrovy kolac, kolko vopred ho mozem urobit, aby sa nepokazil????
a mini suhrn varenia za posledne dni: V sobotu sme boli na kebab, nedela - pondelok zeleninovy salat a kuracia pizzaiola, dnes kremova cesnakova polievka a cestoviny s udenym lososom, zajtra fasirka a strukovy privarok.
dobré ránko, slovenská ryže s bravčovým stehnom na slaninke a póriku, polievku rozmýšľam urobiť zemiakovú
Ahojte, dnes chcem robit talianske lasagne, tak dufam, ze mi manzel kupi mlete hovadzie ;)
Ahojte, dnes polievka zo zelených fazuliek so zemiakmi a grahamové špagety s domácou rajčinovou omáčkou a mozzarellou.
@smejkoh veeeeeeeeeeelmi jednoducho, rozpustim trochu masla na panvici, hodim na to udeneho lososa nakrajaneho na male kusky, pokvapkam citronovou stavou, osmahnem. Ked uz je stava vyparena, zalejem slahackovou smotanou a miesam miesam miesam az kym pekne omacka nezhustne. Zmiesam s cestovinami, posypem parmezanom a mnamka je na svete. Moj Patrick 6 rocny by to jedol dookola stale. Netreba, ziadne dochucovadla, lebo tym ze je udeny je to uz aj slane.
@efci a to je 33% smotana ci?dik
@levandullka Tak ten Pancit:
balicek ryzovych rezancov (tie tenulinke biele - vermicelli) das v studenej vode napucat na cca 10min a potom ich v uz variacej sa vode varis 4minuty
za hrst nadrobno nasekanej cinskej kapusty (ak pouzijes nasu, tak bielu)
za hrst plochych hrachovych strukov pouzivanych v azijskej kuchyni
za hrst mrkvy nastruhanej na rezance (struham mandolinou)
2-3 strucky cesnaku pretlacit
zvazok zelenej mladej cibulky, nadrobno nasekat
1-2 PL rastlinneho oleja
2hrste bud kuraciny, bravcoveho (kococky) (uz upecene) alebo mensie krevety uz uvarene (ruzove)
1/3 hrnceka ustricoveho sosu
cibulky s cesnakom osmahnes na oleji, pridas zeleniny a sote - uj vsetko dokopy nejake styri minuty (aby to este stale bolo chrumkave), pridas maso ci krevety a ustricovy sos, este pokracuj asi dve minuty.
do toho vsetkeho daj scedene rezance, premiesaj, nech sa dobre ohreju a vypni.
misu ozdob mesiacikmi citronu, kazdy si na tanier zoberie jeden kusok a ocitronuje svoju porciu.
ahojte,poradili by ste mi recept na nejaky iny jablkovy kolac? toho klasickeho sme uz prejedení,dakujem 😉
dneska kurací perkelt na smotane s haluškami 😉
dnes zemiakovy privarok s opecenou klobaskou a chlebom
@linka vykušáj tento ja som ho robila do plechu z dvojitej dávky 😉 a je výborný pozri pár strán dozadu a uvidíš tam je moja foto . http://varecha.pravda.sk/recepty/okruhly-jablko...
zapekané bravčové rezne s ryžou a zeleninovým šalátom
ahojte dnes mame bravcove na smotane s cestovinkou 🙂
@rosannar aj u nás dnes kurací perkelt 🙂 ale s kolienkami. halušky sa mi nechcelo robiť.

Dobré ránko ,dievčatá. 😉 Poradíte mi niečo (slané i sladké) na mikulášsku párty do školy pre deti ?