Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@levandullka a toto sa ti nepáči ? http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-spizy-... 😉
@lululka555 Vyzerá to naozaj mňam 🙂. Vyskúšam, no zajtra zrejme nie, nakoľko mi polovica vecí chýba 😅. Mám toho doma naozaj dosť veľa, no nikdy nie to, čo práve potrebujem 😀
@levandullka neboj,ty sa nejako vynájdeš a navaríš nejakú dobrotku 😉
@lululka555 Ďakujem za dôveru 😅. Zajtra dám vedieť ako to dopadlo 🙂
@levandullka aj toto mám už dlhšie uložené a chystám sa vyskúšať niekedy http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-... ,vyzerá to byť mňamka 😝 asi som už hladnááá,už nech sú tie zemiaky hotové,slinky mi tečúúú 😝
@lululka555 Vyzerá to výborne 🙂. Hneď by som si dala 😀. Aké zemiačky robíš? 🙂
@levandullka len také pečené v rúre v šupke ( s maslom a acidkom ),ved som písala aj vyššie... 😉
@lululka555 Jejda, prepáč, nevšimla som si 😅. No, také sú najlepšie k tomu krbu ako si včera písala 🙂
@levandullka presne ,taká zimná romantikuš 😵
@lululka555 Jaaj, ale si ma navnadila 😀. Keby ten náš krb tak extrémne nedymil, tak ho už aj nakopnem 🙂
@levandullka kuk na toto: filipinske jedlo 😉 dietne a lahke 😉
@irsina83 To vyzerá úžasne, čo to je konkrétne? 🙂
@niky13 🙂 nech sa páči 🙂..dúfam, že budú chutiť
rožteky
1kg hladkej múky
1/2L mlieka
pol čl kryštálový cukor
200g Maslo(palmarín)..ja dávam maslo, kamoška dala zase klasickú bravčovú masť..a tiež boli ok
1čl soľ
2 vajíčka...plus jedno na potretie
40g droždia
Postup:
Pripravíme si kvások a vypracujeme cesto.Necháme ho vykysnúť.Urobíme z neho 6 bochníkov a necháme ich ešte podkysnúť. Každý bochník vyvaľkáme a rozrežeme ho na 8dielov.trojuholníky zrolujeme od širšieho konca smerom k užšiemu. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou, hrubou soľou, sezamom a upečieme .
po tyzdni doma, ale dnes bez varenia - babka nabalila segedin ;) a ako tak pozeram pocet stran, nemam sancu precitat, pekne ste sa cinili 😎
@levandullka krásna tortička 😉
@natal12 Ďakujem 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/sypany-kolac-s... niečo pre zdravo žijúcich , aj ja by som si veru dala
@levandullka už vieš , čo ideš variť???
Dobré ránko, u nás dnes bude rybací deň, fašírky z kapra so syrom, vyprážané podkovičky kapra - hlavne pre mm, k tomu varené zemiaky s maslom a vňaťkou, a ešte treska z kapra, polievka bude fazuľová omáčka so zemiakmi na kyslo 😉
@womankc Mám vytiahnuté kuracie prsia, plus mám krevety... urobím asi aj maso na nejaký spôsob, zemiaky, ryžu a aj tie krevety 😀. Ale v podstate konkrétne neviem 😀
Dobre ranko, este vcera vecer som spravila narychlo kremovu brokolicovu polievku a dnes hadam nejake cestovinky kedze som len sama s drobcom 😉
Dobre ranko 🙂 U nas dnes paradajkova kapusta s ryžovo-masovymi gulkami a polievku dojeme zo včera 😉 aby mali aj niečo sladke tak na večeru bude mliečna ryža z DP 😉 🙂
@womankc Ďakujem za tipy, určite to bude niečo na spôsob tých grilovaných kuracích pŕs alebo toho bravčového 🙂. Ty vždy pomôžeš 😉

naša dnešná večera - pečené zemiaky v šupke ,budú s maslom a acidkom,mňam ,rozvoniavajú už po celom dome 😵