icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
4. dec 2012

@womankc no nejak tak vianočný zácvik 😀 mm cez víkend chytil 4 kaprov, plávajú nám v nádrži vonku, treba ich zabiť, tak som musela uvoľniť miesto, ale navarila som ako pre závodnú jedáleň, verím, že bude aj na zajtra, lebo zajtra asi nestíham variť, doobeda ideme do škôlky na Mikuláša a podvečer zase budeme mať v kultúrnom dome, tak máme nabitý program 😀

zklimekova
4. dec 2012

@maba ako sladké by som spravila muffiny,slané vzala tyčinky 😀

zklimekova
4. dec 2012

@danielaj mňam možeš poslať aj nám 🙂 obeda preflákali na kožnom so starším synom, potom s malou v babyclube...teraz idem rýchlo spraviť špenátovú polievku, ale kapor by bodol..veľmi ľúbim 😉 ...no musím si počkať, kým budú u nás predávať vianočných 😒

danielaj
4. dec 2012

@womankc inak mňa teraz napadlo, keď to píšeš, že do tých chorvátskych dávam len 1 kocku kvasníc na to kilo múky, od začiatku sa mi to zdalo veĺa a sú také isté, akoby tam boli 2 kocky 😉
@joannas aké máš na mysli orechové košíčky? košíčky, čo sa plnia do formičiek a potom krém, alebo niečo iné 😕

danielaj
4. dec 2012

@levandullka krásna, jednoduchá a určite veĺmi chutná 😉

levandullka
4. dec 2012

@danielaj Ďakujem 🙂. Dúfam, že aj oslávencovi bude chutiť 🙂. Už je na ceste. Ešte cca 150 km a sme všetci spolu 🙂

danielaj
4. dec 2012

@efci ja metrový robievam dos´t často, no podľa mojej skúsenosti možno 1-3 dni maximálne dopredu, aby bol čerstvý, ja robím plnkové 1-2 dni pred Vianocami 😉
@linka kuk do môjho albumu, mám tam pár jablkových koláčov, vyskúšaj 😉

danielaj
4. dec 2012

@zklimekova joj, keby si nebola tak ďaleko, by som veru poslala, alebo by som pozvala k nám na obed 😉 my ich máme často, mm je rybár, takže prísun je zabezpečený, inak ja klasického vyprážaného veĺmi nemám rada, zjem, ale radšej mám šťuku, zubáča a sumca, alebo kapra inak spracovaného, aj preto som robila fašírky , aj deti sa nemusia prpla´t s vyberaním kostí a majú to veĺmi radi 😉
@levandullka no tak to verím, že sa mu bude páčiť a aj chutiť 😉

lencyca
4. dec 2012

ahojte,dnes dojedáme zo včera,musím sa pochválit,mm divina moc chutila,prsty si zalizoval 😀 že "almázia...a to som robila 1x v živote...a že neviem spravit divinu mi hovorí mm 😉 musím si to zapísat do kalendára ,že ma pochválil 😀

mata71
4. dec 2012

Sob-ned slepačia polievka,pečené kura s plnkou,tarhoňa ,kompot
Po -zabíjačková kaša s chlebom a čalamádou,
Uto....rybie prsty a hranolky z rúry,papradajkova polievka
Str zemiakova kaša s opečenou cibulkou
Štv doje sa čo zostalo a chcem uvariť huspeninku.
Pia- Sob,,,huspenina

nelinka0401
4. dec 2012

Ahojte.my dojedáme ešte polievku z nedele,nejako sa nám ju nechcelo jesť tak zostala a ako druhé jedlo,zemiaková baba s kuracími pečienkami a syrom.k tomu asi nejaký dresink zo smotany a byliniek 🙂

nikita308
4. dec 2012

Dnes fazuľová polievka s rezancami, kuracie soté, tarhoňa, pre mm ryža... 🙂

linka
4. dec 2012

@danielaj no teeda ale mas tam toho papanicka,si sikovna,asi vyskusam ten jablk.stavnaty kolac...este raz vam dakujem 🙂 @natal12 @danielaj

joannas
4. dec 2012

@danielaj ano tie do formičiek 😉

miruska73
4. dec 2012

ajojte dnes som spravila kelovu polievku taka je dobra a mala zase ze fuuuuuuuuj 😠 trfi ma vsetko je fuj nic neje ani nepije ....a tak dobre a vsetko jedla .....a nezjedli sme kasu zemiakovu tak s nej idem urobit sulance s makom a struhankov

rosannar
4. dec 2012

@fattamorgana ja som zas kolienka zabudla kupiť...ale nebude toho veľa tak to snád rýchlo zmáknem 😀

skarabeus1111
4. dec 2012

@mata71 paaanecku, idem na huspeninku 😀..... milujem jjuuuu ........... nasi chlapci to nemusia, ja to sama koli sebe varit nebudem.... nech sa ti podari 🙂

danielaj
4. dec 2012

@linka ďakujem pekne za pochvalu, vyskúšaj a potom daj vedie´t, či chutil 😉

anavila
4. dec 2012

no žienky, prosím poradte mi, ako mam pripraviť divinu- karé z diviaka...chcem ohurit svokru 😀 😀 😀 😀

danielaj
4. dec 2012

@joannas ešte sa opýtam k tým košíčkom, si myslela orechové cesto, či náplň? ak náplň, tak tie robievam,

Orechová plnka do košíčkov: 250 ml vody, 50 ml oleja, 125 g kryštálového cukru, 125 gmletých orechov, 175 g rozdrvených piškót, 50 ml rumu, 1 vanilkový cukor, všetko dáme do hrnca, krátko prevaríme a plníme košíčky, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme polovicou orecha 😉

firstbaby
4. dec 2012

Tak nakoniec som sa rozhodla pre cestoviny s krevetami na cesnaku a olivovom oleji s petrzlenovou vnatou. 🙂

smejkoh
4. dec 2012

@efci Mnam, to znie dobre, dakujem za receptik, urcite vyskusam.

januschka10
4. dec 2012

dnes maso na stave a pyre. varim zemiaky v supke, pripravim na zajtra majonezovy salat. zajtra ma moj vrabcek 5 rokov. tak bude oslava.

womankc
4. dec 2012

ja som včera urobila morčaco bravčový vývar so zleninou sušenými hubami zemiakmi a pohánkou a druhé morčacie stehno pečené na jablkách mrkve cibuli sušených slivkách a červenom víne , k tomu zemiaky a ešte orechové rezance, takže dojedáme a ak na večeru nezvýši , tak im urobím vyprážanú tekvicu asi s kašou

womankc
4. dec 2012

@danielaj nóóóóó , tak sme doma , preto ty ich tam necítiš, mala som ja tiež poslúchnuť selský rozum 😉

anavila
4. dec 2012

posielam slintave fotky mojich jedál, ktoré som varila minulý aj tento týžden, niečo som stihla odofotiť, niečo nie. Dnes na ranajky sme mali zapekane rozky so syrom, kecupom, vajickom a salamou, boli fakt skvele...a na obed bryndzaky, na dalsej foto je moj vymysleny tvarohovo jablkovy kolac, potom v nedelu sme mali hamburske stehno s knedlou a v piatok boli pecene buchty a paradajkova.AKo sa daju nasatavit fotky, aby boli mensie?neviete?

efci
4. dec 2012

@kvietocek7 ano musi byt tucna smotana, aby ti to zhustlo. Ja zijem vo FR, tu maju specialnu smotanu, ktora je urcena na varenie. Ma len 18 %, ale uz je zahustena skrobovou muckou, tak tu to robim z nej, ale ked sme na SK tak z plnotucnej, dokonca najlepsie niekedy z trvanlivej.

efci
4. dec 2012

@natal12
@womankc @danielaj no tak teda uvidim ake zhovievave bude panske osadenstvo mojej domacnosti den pred Stedrym dnom, ci mi dovolia byt komplet cely den zatvorena v kuchyni, kedze je den vopred chystam aj salat aj kapustnicu. Mne by to vyhovovalo urobit ho v piatok, vtedy je este starsi v skole a mm ma tiez pracu. Ja si najlepsie porobim ked nikto nie je doma 🙂

danielaj
4. dec 2012

@womankc no , vieš čo, ale ja som dávala normálne dve kocky zo začiatku a potom sa stalo, že som mala len jednu v chladničke, tak som dala len jednu a stačilo to, odvtedy dávam len jednu, ale inak mi kvasnice nevadia, ja ich nikdy necítim 😀

bklaudia
4. dec 2012

Ahojte. Ja dnes varím mrkvový prívarok s volským okom a chlebom🙂. Na zajtra manžel chce granadír, a potom vôbec neviem 😢