Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@maba ako sladké by som spravila muffiny,slané vzala tyčinky 😀
@danielaj mňam možeš poslať aj nám 🙂 obeda preflákali na kožnom so starším synom, potom s malou v babyclube...teraz idem rýchlo spraviť špenátovú polievku, ale kapor by bodol..veľmi ľúbim 😉 ...no musím si počkať, kým budú u nás predávať vianočných 😒
@levandullka krásna, jednoduchá a určite veĺmi chutná 😉
@danielaj Ďakujem 🙂. Dúfam, že aj oslávencovi bude chutiť 🙂. Už je na ceste. Ešte cca 150 km a sme všetci spolu 🙂
@zklimekova joj, keby si nebola tak ďaleko, by som veru poslala, alebo by som pozvala k nám na obed 😉 my ich máme často, mm je rybár, takže prísun je zabezpečený, inak ja klasického vyprážaného veĺmi nemám rada, zjem, ale radšej mám šťuku, zubáča a sumca, alebo kapra inak spracovaného, aj preto som robila fašírky , aj deti sa nemusia prpla´t s vyberaním kostí a majú to veĺmi radi 😉
@levandullka no tak to verím, že sa mu bude páčiť a aj chutiť 😉
ahojte,dnes dojedáme zo včera,musím sa pochválit,mm divina moc chutila,prsty si zalizoval 😀 že "almázia...a to som robila 1x v živote...a že neviem spravit divinu mi hovorí mm 😉 musím si to zapísat do kalendára ,že ma pochválil 😀
Sob-ned slepačia polievka,pečené kura s plnkou,tarhoňa ,kompot
Po -zabíjačková kaša s chlebom a čalamádou,
Uto....rybie prsty a hranolky z rúry,papradajkova polievka
Str zemiakova kaša s opečenou cibulkou
Štv doje sa čo zostalo a chcem uvariť huspeninku.
Pia- Sob,,,huspenina
Ahojte.my dojedáme ešte polievku z nedele,nejako sa nám ju nechcelo jesť tak zostala a ako druhé jedlo,zemiaková baba s kuracími pečienkami a syrom.k tomu asi nejaký dresink zo smotany a byliniek 🙂
Dnes fazuľová polievka s rezancami, kuracie soté, tarhoňa, pre mm ryža... 🙂
ajojte dnes som spravila kelovu polievku taka je dobra a mala zase ze fuuuuuuuuj 😠 trfi ma vsetko je fuj nic neje ani nepije ....a tak dobre a vsetko jedla .....a nezjedli sme kasu zemiakovu tak s nej idem urobit sulance s makom a struhankov
@fattamorgana ja som zas kolienka zabudla kupiť...ale nebude toho veľa tak to snád rýchlo zmáknem 😀
@mata71 paaanecku, idem na huspeninku 😀..... milujem jjuuuu ........... nasi chlapci to nemusia, ja to sama koli sebe varit nebudem.... nech sa ti podari 🙂
no žienky, prosím poradte mi, ako mam pripraviť divinu- karé z diviaka...chcem ohurit svokru 😀 😀 😀 😀
@joannas ešte sa opýtam k tým košíčkom, si myslela orechové cesto, či náplň? ak náplň, tak tie robievam,
Orechová plnka do košíčkov: 250 ml vody, 50 ml oleja, 125 g kryštálového cukru, 125 gmletých orechov, 175 g rozdrvených piškót, 50 ml rumu, 1 vanilkový cukor, všetko dáme do hrnca, krátko prevaríme a plníme košíčky, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme polovicou orecha 😉
Tak nakoniec som sa rozhodla pre cestoviny s krevetami na cesnaku a olivovom oleji s petrzlenovou vnatou. 🙂
dnes maso na stave a pyre. varim zemiaky v supke, pripravim na zajtra majonezovy salat. zajtra ma moj vrabcek 5 rokov. tak bude oslava.
ja som včera urobila morčaco bravčový vývar so zleninou sušenými hubami zemiakmi a pohánkou a druhé morčacie stehno pečené na jablkách mrkve cibuli sušených slivkách a červenom víne , k tomu zemiaky a ešte orechové rezance, takže dojedáme a ak na večeru nezvýši , tak im urobím vyprážanú tekvicu asi s kašou
posielam slintave fotky mojich jedál, ktoré som varila minulý aj tento týžden, niečo som stihla odofotiť, niečo nie. Dnes na ranajky sme mali zapekane rozky so syrom, kecupom, vajickom a salamou, boli fakt skvele...a na obed bryndzaky, na dalsej foto je moj vymysleny tvarohovo jablkovy kolac, potom v nedelu sme mali hamburske stehno s knedlou a v piatok boli pecene buchty a paradajkova.AKo sa daju nasatavit fotky, aby boli mensie?neviete?
@kvietocek7 ano musi byt tucna smotana, aby ti to zhustlo. Ja zijem vo FR, tu maju specialnu smotanu, ktora je urcena na varenie. Ma len 18 %, ale uz je zahustena skrobovou muckou, tak tu to robim z nej, ale ked sme na SK tak z plnotucnej, dokonca najlepsie niekedy z trvanlivej.
@natal12
@womankc @danielaj no tak teda uvidim ake zhovievave bude panske osadenstvo mojej domacnosti den pred Stedrym dnom, ci mi dovolia byt komplet cely den zatvorena v kuchyni, kedze je den vopred chystam aj salat aj kapustnicu. Mne by to vyhovovalo urobit ho v piatok, vtedy je este starsi v skole a mm ma tiez pracu. Ja si najlepsie porobim ked nikto nie je doma 🙂
Ahojte. Ja dnes varím mrkvový prívarok s volským okom a chlebom🙂. Na zajtra manžel chce granadír, a potom vôbec neviem 😢

@womankc no nejak tak vianočný zácvik 😀 mm cez víkend chytil 4 kaprov, plávajú nám v nádrži vonku, treba ich zabiť, tak som musela uvoľniť miesto, ale navarila som ako pre závodnú jedáleň, verím, že bude aj na zajtra, lebo zajtra asi nestíham variť, doobeda ideme do škôlky na Mikuláša a podvečer zase budeme mať v kultúrnom dome, tak máme nabitý program 😀