Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes polievka - mrkva, karfiol, krupicove halusky, na druhe jedlo ryzovy nakyp s pudingom 🙂 zajtra dojeme polievku a na druhe je kuracie sote- kuracie prsia, kukurica, cuketa - a k tomu tarhona.. dalsie dni este neviem, uvidim co sa zvysi 🙂
@zklimekova dakujem, vyskusam, 😉 uz to mam ulozene
Mysme mali vcera pecene kuracie stehna so zemiakmi ale mi vsetko pojedli, tak dnes narychlo palacinky. Hned po obede som brala drobca so skolky domov, ze vraj zjedol uuuplne vsetko. A doma este 2 palacinky. 😨 Si pomyslia, ze mu jest nedavam. 😀 😀
Na veceru budu fliacky s kapustou, a zajtra telacie - ako este neviem, nieco so stavou a slovenska ryza.
ahojte, my dnes polievka z červenej šošovice so zeleninou, mm dojedal sviečkovú z nedele, syn chcel trhanec, ale kedže nám zostalo veľa knedly, tak som improvizovala a bola "knedla ala trhanec". Zajtra bude ešte dnešná polievka a druhé urobím granadír. Každým dňom sa odhodlávam ísť piecť, vždy začínam tak 10-14 dní pred sviatkami, ale tento rok ste ma navnadili. Inak otázka, ked pečiete tak veľa druhov pečiva, v čom to uskladňujete v krabiciach, dózach, kartónoch? Ja mám vždy pocit, že v tých plastových dózach, to nie je ono. 😒
aj mne sa zdá, že tie krabice sú lepšie, že v tých dózach to tak nedýcha -nejaký blok mám 😒
rozšlahala som vajíčka s trochou mlieka a 1 PLpráškového cukru, v tom som potom obalila nakrájanú knedlu a vypažila na masle.ked vychladli potrhala na malé kúsky, a opiekla na rozpustenom masle s cukrom.no chlapcom to tuším chutilo viacej ako originál trhanec.
dnes zostal kuraci perkelt zo vcera, tak dojeme a tiez uzasny marhulovy kolacik 🙂 zajtra bude asi hrstkova polievka a k tomu cesnakove slimaky
Dnes boli kuracie rezne na prirodno, ryza, kysle uhorky.
Zajtra manzelovi do prace - cestoviny s paradajkovou omackou (paradajky, cesnak, bazalka)
Ja zajtra - este neviem 😉
Práve som dovarila plnenú papriku a zeleninovú polievočku.
my sme dnes mali zeleninovu polievku so struhanou zeleninou a spagety s paradajkovou omackou a fazulkou a teraz peciem zemiaky na plechu na veceru 🙂 a uz dlhsie mam chut urobit doma pizzu ale kedze sa mi nejako posledne razy nevydarila tak mm ju uz nechce...poradte nejaky fajn receptik, by som ho radal prekvapila 😀
ahojte 😉
dnes sme nevarili,len sme poohrievali zabíjačkové špecialitky 😉 výbornú kapustu,pečené hurky,klobásky,kašu a oškvarky, k tomu chlebík a kyslé uhorky 🙂
cesto na langose v chladnicke, na veceru boli vajcove chleby s cajikom. dufam, ze langose vydrzia do stvrtka aj. 😎 😕 😅
@sisanka výborná pizza 6 - 10 porcii podľa veľkosti - cesto je dobré lebo vydrží aj 4 dni v chladničke - 1 kg hl. muky, 1 kocka droždia, 1 káv. lyžička soli, 1/2 PL cukru, 0,4l vody, 0,1 l oleja, urobíme kvások a zmiešame všetky igrediencie, necháme vykysnúť. Pripravíme 6 - 10 bochníčkov dáme na tácku zakryjeme fóliou a do chladničky 3 -4 hodiny odpočívať, aby bolo v ňom čo najmenej vzduchových bublín. Pečieme na 250 stupňov aby boli okraje zlaté 5 - 7 minút. Vyskúšaj 🙂
baby ako robíte haluštičky do polievky ? 🙂
dnes varila moja mamina takže bola keľová polievočka a jaternička so zemiakmi a k tomu cvikla 🙂
Zajtra bude paradajkova polievka a nekysnute sisky
Babuľky akurát idem prvýkrát robiť z kysnutého cesta tak držte palce, mám pred tým rešpekt ako fras 😀 Akurát sa mi robí kvások. Potom pridám výsledok - či už podarený alebo nepodarený 😀
dnes som robila domace ravioly mnam a k tomu bola nivova omačka na zajtra asi spravim kapustnicu s hríbami bude aj na štvrtok my mame pôst k tomu budu šišky z rury a na štvrtok pangasius zemiakove pyre 🙂
@levandullka jooj krásna tortička ,taká svieža ovocná mňamka 😝
Dnes vývar z kostí, lievance a na večeru cestoviny so slaninkovo-šampionovou paradajkovou omáčkou 🙂
Baby, prosím dajte radu... čo s karfiolom??? vyprážaný bol min.týždeň..
ale také niečo, čo môže aj malý (má alergiu na vajce a mlieko...)
že by na sladko?? či?
Jasne 🙂 Uvarim si karfiol a v tej istej vode potom uvarim cestovinu. Potom do zapekacej misy dam cestovinu na nu karfiol ,popripade sunku.a zasa na vrch cestovinu.Ochutime podla seba. Zalejeme mliekom. Dobre je to so syrom struhanym ale neviem ci mozte.
ja som dnes robila knedlickovu polievku a francuzske zemiaky a vcera bol vyprazany syr s hranolkami to uz tak davno nebolo 🙂
len co spravit zajtra? 😅

Myslela som, že včerajšie kuracie rezne a zemiaky zostanú aj na dnes...ale manžela chytila večer žranica 🙂 tak spraskal všetko.
Takže dnes zapekaný karfiol so šunkou a syrom.
Pri mojej mame sa nikdy nenaučím piecť - zase mi nabalila škoricové a kakaové rožky posypané škoricou. Fajné s horúcim kakaom 🙂