icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ellise
5. dec 2012

na večeři lívanečky s marmeládou a se šlehačkou
@llienkaa já začínám tento víkend, v sobotu si udělám těsta a v neděli začnu, plním a zdobím poslední týden,

nakup
5. dec 2012

@natal12 veď vyzerá dobre ale s tarhoňou aj ja mám suchšie než z ryžou s ryžou je vláčnešie

bublina83
5. dec 2012

@natal12 No ja som presne kvoly tomu syru tiez musela ist do obchodu 🙂

lululka555
5. dec 2012

@llienkaa ahoj ja začnem asi v nedeľu,alebo v pondelok,ako prvé budú medovníčky 😉 cestičko už nejaký čas zrie 🙂

veve39
5. dec 2012

@fattamorgana no, nazvala by som to suche pecivo, je to proste linecke cesto, ochutene cokoladou, kokosom a tym, co mas vo vnutri...ja ich robim takych drobnych, cize chuti to ako ked mas linecke kolaciky...davam maslo, nie iny tuk, takze je to chutne...oriesok najskor oprazim, tak ten da taky vonavy akcent 🙂

nakup
5. dec 2012

@zklimekova dáš recept na tie danuty syn ich má rád a nehorázne peniaze za nich dávam ☹

nakup
5. dec 2012

@fattamorgana škoda že tvoje stránky s receptami nevidno rada by som si ich pozrela

fattamorgana
5. dec 2012

@nakup ako nevidno?

bubutko
5. dec 2012

Tak dnes som nemusela varit, lebo dojedame kyslu sosovicu polievku a zapekane maso so syrom a sunkou a ryzou, takze som trosku postupila vo vianocnych cukrovinkach, dnes to boli arasidovo-maslove suhajdy a zo zvysnej arasidovo maslovej zmesi gulky ktore cakaju este na oblievanie v cokolade.

levandullka
5. dec 2012

Včera na obed hovädzia polievka, krevety, pečené zemiaky, kuracie prsia naprírodno, ryža, šalát. Na večeru losos na prírodno - varil tatinko 🙂.
Dnes nás rodičia vzali na obed do mesta, takže sa nevarilo, no ešte doobeda maminka urobila mojej polovičke kôprovú omáčku, nakoľko ja sa na kôpor nemôžem ani pozrieť 😅

nelinka0401
5. dec 2012

@levandullka ja milujem kôprovú omáčku s mäskom a knedlou..mňaaam.. 😀 hned by som si dala.

miriamr
5. dec 2012

ahojte. ja som dnes robila kurča na smotane s cestovinou 😉 rýchle, jednoduché a výborné 😀

gianni
5. dec 2012

dnes kuracia pečienka s tarhoňou a uhorkou, na večeru zapečené rožky s kečupom,šunkou a syrom...
a ešte mini tortička v miske(nepečená jablková mnamka s piškotami)

levandullka
5. dec 2012

@nelinka0401 Rodičia priniesli aj domácu knedlu od babky 😀. A mal k tomu mäsko z polievky 😀. Nabudúce ťa pozveme na obedík 😉

katja78
5. dec 2012

@irsina83 - zo zeleniny si dávala mrkvu, cuketu a hrášok? či aj niečo iné tam je? mohla by si mi napísať Tvoj postup? lebo rizoto robím asi trochu inak a Tvoje vyzerá fakt mňakovo 🙂

07111968
5. dec 2012

@womankc dakujeem, niektore mam nove ale vačsinou som zdedila po mužovej babičke..... 🙂

07111968
5. dec 2012

@lencyca vdaka.... 🙂

07111968
5. dec 2012

@veve39 ahoj môžem sa zapojit? ja davam na jednu čokoladu kusok asi tak na pol cm odkrojeny platok Cery 🙂

irsina83
5. dec 2012

@katja78 ja si dam na cibulku masko na kocky ( dnes to bolo bravcove) ale vacsinou robim kuracie, oprazila som ho, osolila, okorenila a ked sa zatiahlo tak som ho poprasila cervenou paprikou, premiesala a zaliala vodou a nechala som masko dusit, nakrajala som mrkvu, petrzlen a cukinu, petrzlen a mrkvu som dala dusit k masku a asi za 15 min ked uz bolo masko makke tak som pridala cukinu, hrasok a ryzu dusila som to az ked bolo hotove. a dochutila som zeleninovym bujonom natur a vegetou.... 😉 dobru chut

07111968
5. dec 2012

@bubutko ahoj, možem poprosit receprik na tie krasne šuhajdy 😀

veve39
5. dec 2012

@7111968 ahoj, jasne ze mozes 🙂...mne vyhovuje poleva s maslom, aj konzistencia, len tie cik-caky nikdy neviem spravit aby to boli take pekne ciarky 🙂 ...moja mama tiez vzdy robila polevu z cery, bola krasna-leskla a dobre stuhla, ja uz ale vobec nepouzivam stuzene tuky, su velmi nezdrave 😒 ...len maslo do pecenia, prip.olej - s mierou samozrejme

katja78
5. dec 2012

@irsina83 - aha, tak asi mäsko podlievaš väčším množstvom vody, na to jednom obrázku sa mi to zdalo iné, ako robím ja 😅 ale asi je to potom aj šťavnatejšie, že?

katja78
5. dec 2012

@veve39 - už som sa to pýtala minule, rozdiel rastlinný tuk vs. maslo do pečenia...lebo pokiaľ viem, tak ani maslo nie je uno-tuti, tiež má v sebe trans-formy nenasýtených mastných kyselín...práve tie trans-formy sú tie nezdravé formy tukov, ktoré nevznikajú len pri stužovaní rastlinných olejov, ale aj u kráv, ktoré sú kŕmené silážovaným krmivom. A viem, že v zime ich vzniká viac ako v lete, v zime až do 7% (treba teda vyrátať 7% z 81%-ného masla). A keď si pozrieš Floru z druhej strany, tak má ďaleko menej trans-foriem nenasýtených mastných kyselín (nemám práve v chladničke, ale určite menej ako 0,1%, ak nie 0,01%)...len nemám prehľad, koľko toho je v bežných pokrmových tukoch ako napr. Cera, ale niekde to vypátram 😉
Pozri zatiaľ tieto články:
http://www.milujsvojesrdce.sk/zdravy-zivotny-st...
A neboj, nerobím pre Floru ani Unilever 😅 pravdou ale je, že naša legislatíva nedáva výrobcovi rastlinného tuku za povinnosť uviesť tak podrobné zloženie, aké dáva Flora, resp. tuším aj Rama. Sorry za OT 😨

irsina83
5. dec 2012

@katja78 ano je stavnate 😉 co ja viem, vzdy takto robim rizoto a je dobre 😉

katja78
5. dec 2012

toto som mala na mysli ohľadom Flory:
A ešte na upresnenie, transmastných kyselín by malo byť v tukoch menej ako 1%.

bubutko
5. dec 2012

@7111968 ahoj, robila som ich tak od oka, isiel tam 1 pohar arasidoveho masla z Lidlu - toho s kuskami arasidov, asi 50g obycajneho zmaknuteho masla, a asi 2 tie pohare z toho arasidoveho masla - praskovy cukor, potom som este pridala asi za 1 ten pohar pomletych piskot, trosku vanilkovej esencie. Z toho som si narobila gulocky a tie som potom rozplacla na taku placku ktoru som kladla do kosickov a zalievala cokoladou. je to mnam.

veve39
5. dec 2012

@katja78 ja v tomto urcite nie som odbornik, ani chemik...ide presne o trans-formy kyselin, ktore su vseobecne v rastl.tukoch, ci margarinoch vo vyssom zastupeni, ako v masle...ta tabulka je zaujimava, tu si urcite nastudujem...tie linky z milujsvojesrdce su propagaciou flory, takze nemusia byt informacne az tak košer, tiez si ich pozriem
....
presne tak, ako aj ty pises, niektore typy rastl.tukov mozu mat skutocne nizsi podiel transkyselin ako maslo, problem je, ze to vyrobcovia neuvadzaju, nemusia...legislativa je v tomto u nas (a asi aj zvacsa v EU) uplne derava
pozri tento clanok
http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/1...
ja by som si dovolila este opytat sa zienky @skeptik, ci vie o tom este nieco blizsie, kedze som viackrat zachytila jej odmietave stanovisko voci rastlinnym tukom

zklimekova
5. dec 2012
zklimekova
5. dec 2012

@irsina83 vyzerá super ..mňam 🙂