Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte kuchárky, poprosím nejaký receptík z brav. pliecka 😉Ďakujem
@lussy23 skús tieto odo mňa https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...
obidvoje sú výborné
dobré ránko, dnes sa mi ani nechce variť, som totálne nešťastná, nevyspatá ☹ včera sa nám stratil náš pes a doteraz sme ho nenašli ☹ ☹ ☹ bol s mm na rybách a okolo 15 tej odbehol asi po nejakej zveri , mm ho čakal, hľadal až do 21ej, ustatý, ledva stál na nohách, ale nič, dnes ráno bol zase pozerať, ale nič žiadne stopy, myslím že zabehol na blízku diaľnicu a zrazilo ho auto, niekde leží zranený alebo mŕtvy ☹ ☹ mm behal včera aj po diaľnici, ale nič, dnes ešte obvoláme útulky, mestských policajtov, dopravný inšpektorát, či náhodou nebola nejaká nehoda,
ospravedlňujem sa, že celkom mimo témy, ách jaj, pekný Mikulášsky daršek sme dostali ☹ ☹ ☹
@lululka555, @luciok , @firstbaby , @miruska73 , @bubo1104, @zklimekova, @07111968, @danielaj, @ lencyca dakujem krasne 🙂 ja som tiez zasla, ked nam ich doniesla... chystam sa zdobit aj ja ( napecene uz mam ), tak som zvedava, co sa mi podari vykuzlit 😅
ahojte. nebola som tu 100rokov, ale prišla som sa inšpirovať, čo piecť na Vianoce 😉
ak sa smiem spýtať, môžete mi napísať, kolko asi druhov pečiete a aké?? teda ak sa vm chce a máte čas 🙂
ja tento rok chcem piecť výrazne menej, keďže mám rizikové tehotenstvo, nemienim to preháňať. bola som zvyknutá vypekať vela, tak ma to aj trochu mrzí, no a neviem sa akosi rozhodnúť, ktoré dobrôtky vybrať 😀
U nas dnes budu plnene zapekane sampiony a zem.kasa 🙂
dnes porová polievka so zemiakmi,dojeme masko s ryžou zo včera,idem malému upiect brumíkov 🙂
dobre ranko... u nas bude dnes fajny gulas a peceny bocik 😉 taky dietnejsi den 😀
babule,chcela by som napiecť medovníky zo špaldovej múky - celozrnnej,len neviem aké budú - či nie tvrdé????robila ste už niektorá,alebo máte overený receptík???
@katja78 ja si olivový olej kupujem v chorvátsku vždy od domácich , ale prišla som na to , že práve mne z celej rodiny robí nevoľnosti ☹ , takže im používam, sebe iné alternatívy , ale celkovo som obmedzila používanie tukov a všetci sú spokojní, z tukov mám jednoznačne rada maslo, na pečenie helia, hera , brav. masť niekedy , varenie olej slnečnicový , repkový , do šalátov olivový a niekedy aj také špeci rada kupujem v predajniach zdravia, mala som olej z jadierok hrozna a ten bol najviac supiš , čo som doteraz mala , ale nepohrdnem ani ramou, florou, vetom..... keď mi práve peňaženka nedovolí moc vyskakovať 😉 , podľa mňa ďaleko väčšiu paseku robia umelé sladké vody, bujóny inštantné polievky a iné takéto predpripravené mňamky , to už nepoužívam takmer vôbec
@zklimekova hehehehhe moje ako by ich zdobilo neurotické dieťa xixixiixixixi , ale všetkým sa páčia ,tak mi to nevadí, ale toto sa niekedy naučiť .......... umelecké dielo
@zuul filety zo zubáča sú super , len sú drahšie, ale fakt veľmi chutná ryba a včera som mala filety z halibuta - kúpila som v bille a boli vynikajúce a žiadna kostička , a výborné sú plátky aljašskej tresky z jednoty , čo majú na jednej strane kožu, sú chutné jemné a tiež kostičky nie sú
My máme tradične kapra a aj kúsky lososa , kupujeme celý ten vyčistený filet a tento rok si chcem aj kúsok zubáča alebo sumca kúpiť , taký mix z každého trošku
@katja78 no veru, co sa tyka olejov a toho testu (zachytila som info len zbezne), opat sa potvrdilo, ze v tejto dobe, ked je najdolezitejsi len zisk, clovek nemoze verit nicomu ☹...tusim tam zle dopadol velmi rozsireny Borges (sice nejaky typ, co konkretne nepoznam , avsak vrha to svetlo na vyrobcu ako takeho..) a aj Bertolli...ja mam zatial podarovany z Talianska - poctiva rodinna vyroba (aspon dufam), ked ho miniem, neviem veru, za akym siahnut - tusim grecke tam neboli s negativnymi zisteniami....
@womankc ja som posl. rok "zalubena" do tekvicoveho panenskeho oleja , podla moznosti nejaky kvalitny, mam ho velmi rada aj len tak - na lyzicku, aj mala sa na to naucila...do varenia ho vyuzivam len do hokkaido polievky, inak ho neviem vyuzit, tak ho papame len tak
inak som si takmer ista, ze mi vyrazne pomohol pri vypadavani vlasov - uplne sa zredukovalo, nebrala som ziadne ine vyzivove doplnky a stav vlasov je ovela lepsi...
zeleninova polievka a zemlovka
dneska máme tie bryndzáky so slaninkou a zajtra sedliacke fondue alias vydlabance 😀
ahojte dievcata po dlhsej dobe som zase tu a idem naberat inspiracie 😉 dnes budeme mat 😉 zemiaky a asi fasirku a zajtra zeleninova polievka a druhe sa este uvidi
@danielaj to je mi ľúto, možno sa ešte vráti, ja som raz mala takého psíka , keď som išla ja na prázdniny k babke, tak vždy zdrhol a bež za autom a otec vravel, že ma hľadal aj týždeň , bol to nemecký špic biely , krásny a pár krát sa nám aj vrátil s lanom na krku, čo si ho asi niekto chcel vziať . Normálne sa aj po týždne vrátil, takže nevešaj hlavu . Jeden poľovník mi minule vravel , že sa mu na poľovačke pes stratil a že ho takto tiež ako vy hľadali a že ten pes ti ho čakal verne , ale vo vedľajšej dedine hehehhe pri krčme , že mu volali domov odtiaľ . Skúste ešte pozrieť nejaké miesta, kde ste s tým havom chodili, či náhodou si ten pes nejaké miesto nezafixoval ☹

@sebi123 jeeej su uuužasne este vediet tak krasne zdobit 😀 😀 😀