icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mysiatkoo
9. dec 2012

@lululka555 a recept na tu fajnotu visnovu je kde ? ;)

nelinka0401
9. dec 2012

@lululka555 mňam,ten koláčk vyzerá chutne 😉

lululka555
9. dec 2012

@nelinka0401 ďakujem 🙂

@mysiatkoo http://varecha.pravda.sk/recepty/visnovo-ladove... tu máš receptík
ja som do cesta nedala maslo a robila som z višňového kompotu,aj namiesto vody som dala tú šťavu z kompótu 😉

vera1132
9. dec 2012

dnes som robila čajové pečivo, chcela som potrieť, ale lamu sa, čo to mam nechad odstat? kolko??? dakujem za rady 🙂

levandullka
9. dec 2012

@abriela @pallacinka
Ospravedlnujem sa, ze tak neskoro, no dlhsie mi trvalo najst recept 😅
50dk hl. múka
2 vajcia
12,5dkg masla
12,5dkg medu
19dkg pr.cukor
1 lyžička perníkové korenie
1 kávová lyžička sody bikarbony
Pečieme pri 180°C do zlatista
Príjemné pečenie, mňa to tiež čaká 🙂

luciok
9. dec 2012

Dámy, tie vaše medovníčky vyzerajú úžasne, všetky ste šikulky. Ja len dúfam, že takto o rok už budeme ako rodinka vo svojom domčeku a budem si vypekať takto aj ja. 🙂

katkas1
9. dec 2012

takze vcera boli kuracie stehna s ryzou a dnes vyvar z bravcovych kosti s pecenovymi haluskami a kacica s knedlou a kapustou, piekla som pudingovy kolac a konecne som dopiekla vianocne trubicky 🙂

katkas1
9. dec 2012

@lululka555 daj recept,vyzeraju mnamkovo 🙂

lululka555
9. dec 2012

@katkas1 pár príspevkov vyššie je recept 😉

katkas1
9. dec 2012

@danielaj das recept?

natal12
9. dec 2012

@tinuskaha viem čo myslíš, ale fakt ti neviem povedať ale myslim že áno 🙂 vyskúšaj spraviť z polovičnej dávky a skús cez tú pištolu a daj vedeiť .

natal12
9. dec 2012

Bože baby ja už chcem piecť ale mamka hovorí že skoro ešte jak to ja postíham keď mám naplanovaných toľko druhov 😒

leanax
9. dec 2012

U nás dnes zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny s krupicovými haluškami a rezne z kuracích pŕs s cibulkou a ako príloha americké pečené zemiaky... mňamky 😀

levandullka
9. dec 2012

@natal12 Vôbec nie je skoro Miška moja 🙂. Ja som už od piatku v najlepšom s pečením 🙂. Pri tých druhoch ktoré si mi vymenovala by som ja musela začať už pred mesiacom 😅

natal12
9. dec 2012

@levandullka Martinka, ale vieš že ja bi som už rada začala, ale zas mamka si tvrdí svoje že to nebude také čerstvé atd .. ja som zvedavá ako to postíham !! ☹ ja som jej povedala že ja po nociach piecť nebudem !

levandullka
9. dec 2012

@natal12 Jasné, chápem 🙂. Neboj sa, ty to určite zvládneš 😉. Budeš mať viac času ako ostatné žienky tu, nemáš dieťa, ani školu... Môžeš veselo vypekať 😉
Môj notebook by bol zrejme najradšej, keby som už prestala s pečením, z toho čo mi popadalo do klávesov by som upiekla jednu dávku koláčikov 😉

natal12
9. dec 2012

@levandullka Presne, lenže ja keď začnem tak skončim večer 😒 hrozne pomalá som 😠 😀 sme dve aj mne čo popadalo do pc, ntebooku 😀 a teraz pečieš ?

levandullka
9. dec 2012

@natal12 Teraz sa mi chladí cesto na vanilkové rožteky, o pol hodinku sa idem na to vrhnúť 🙂. Ešteže mám aj pomocníka, lebo sama by som to nezvládla asi 🙂

natal12
9. dec 2012

@levandullka Ja každý rok začinam ako prvými s vanilkovými rožtekami 😀 ja sa tento týžden budem tak nudiť že si asi budem od nudy hlavu búchať o stenu 😒

levandullka
9. dec 2012

@natal12 Ja pečiem teraz prvý rok, takže ešte žiadny rituál nemám 😀. Tak ale tento týždeň už môžeš začať piecť, nie? 🙂 Aspoň tak v stredu-štvrtok

natal12
9. dec 2012

@levandullka Pýtala som sa jej , a ona že 18 mozeš začať 😒 ale nestihnem to viem to ešte na štedrý den budem sa motat v kuchyni 😒

miruska73
9. dec 2012

caute kocky no vy stetu toho moc popisali idem vas pocitat ani som sem nestihla kuknut piekla som vianocne pecivko a este si nieco odkopirujem od vas ....varila som kuracinku s ananasom syrom a ryzou a vyprazane kuracie rezne pre mm kolac ziadny som sa dost napiekla za dva dni a uy asi ani nebudem.... 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
9. dec 2012

Krasnu druhu adventnu nedelu!Dnes som sa v kuchyni vyšantila:
hovädzia polievka
fašírka kyklop s pyré
kakovník

titkovamiriam
9. dec 2012

a vianočne pečenie:

badianové hviezdičky
medvedie labky
ischelské tortičky-plnit ich budem neskor

firstbaby
9. dec 2012

Vcerajsia cucoriedkova bublaninka a grilaz s cokoladovou polevou 🙂

raza
9. dec 2012

@mysiatkoo nááádherné medovníčky 😵 môžem sa spýtať, ako robíš polevu? je taká pekná, mne sa vždy rozteká..

bublina83
9. dec 2012

Po dlhsej dobe pridavam aj ja dnes svoju varu 🙂 knedla ako vzdy domaca a masko som kupila uz nasolene a ochutene, len som supla do rury 🙂 mnamka to je !

abriela
9. dec 2012

@levandullka dakujem 😵 . Pozeram, ze mam tiez tento recept, iba med je na lyzicky nie na vahu a cesto ma stat 1 hodinu.

liviadanova
9. dec 2012

Hovädzí vývar, zemiaková kaša a pečený pstruh 🙂 Pochutili sme si všetci aj malinká na pstruhovi a kaša bola bokom 😀

bublina83
9. dec 2012

A zacnem trosku napadmi aj pre najmensich - zeleninova polievocka kremova s mozzarellou a zahustena ryzovymi vlockami. Vzdy navarim tak, ze jedno spapka hned, ruhe ma na dalsi den a tretie supnem do mraziacika 🙂