Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak ja varim takuto....mrkva na lokiecka,porik na koliecka,zemiackyasi 4 vacsie na male kocky,moze by aj hrstka mraz.kukuricky a ruzickt brokoli porestujem na masielku zalejem teplou vodou,pridam podla chuti c.m.korenie,sol,vegetu a necham povarit...ku koncu urobum krupicove halusky(krupica,1 vajko,vegeta) no a polievocka mnami mnam...jaj a na zaver posekana petrzl.vnat...dobruchut 😎
@labus, ahoj, urobim zasmazku z muky a oleja, zalejem vodou, sol, rasca, prihodim brokolicu, zeleny hrasok, pre zmenu aj karfiol, povarim, medzitym spravim z vajicka a muky a trosky soli hustejsie cesticko, ked polievka vrie, pridam do polievky, necham 2 minutky povriet a polievka je hotova. Na tanieri este pridam vegetu, podla chuti
Maskovu polievku so slyzikami ,domace hranolky a vysmazany syr ,a mam zamiesene cesto na burgynove pagace .... mnaaaaaaaaaam 😉
zeleninová polievka s krupicovými haluškami a huspenina 😝
ahojte, trosku to tu zanedbavam...ale idu vianoce 😀 ...a uz mame vsetko pripravene , urobene...uz len stromcek a kolaciky..a potom len varenie 😉 ....u nas dnes fazulova zahustena s udenym mäskom a palacinky 🙂
cafte tiež mam frmol tak až teraz-kohutia polievka 😀 ,stehna na mrkve s hraskom s ryžou,a zarobila som medovníky zajtra pečieme 😀
brokolicovu robievam ako karfiolovu-s mrkvou a knedličkami 🙂
@nada1326 áno, aj menší papá lososa, asi od roka, možno mal niečo cez rok, neviem presne, kedy som mu ho dala, ale ide sa za ním zabiť...vždy ho robím s tou horčicou a medom a robím k nemu zemiaky a je k tomu skvelá omáčka z cottage syru bez príchute, do toho na jemno pokrájaš červenú cibuľku, čerstvú uhorku, osolíš a dáš kôpor.Všetko mu to zmiešam na "kašu" a veľmi to lúbi...
ozaj ak by niaka chcela niaky bulharsky recept tak ja som tu...zijem totiz v bulharsku uz 7 rokov...robia tu hlavne vela jedal zo zeleniny 😀 mnam 😝
Hovadzi vyvar s domacimi rezancami a svieckova
brav. rezne na hubach s tarhonou
kohutia pokračovanie,rezne,cvikľa,zemiaková kaša,roláda,nepečená torta 🙂
dnes po dlllhej dobe nedelna klasika, pecene kurca s ryzou a vyvar 😀
ja len naskok..som sa dnes zblaznila 😀 , kedze som posledne dni vareniu vela nedala, ze vianoce a vyzdoba a tak 😉 ..tak dnes som to prehnala...knedlik , kapusta a peceny bôcik, smotanove misky s jahodami, babovka/ lyzickou som pridala lekvarove kôpky a je to mnam 😉 /, jeden plech pizza a z liskoveho cesta tycinky 😀 ..a este dovaram..a ked bude hotovo, nech mi da kazdy pokoj a obsluzi sa 😀 😉
aj u nas blazninec decka adventuju-som rada že maju po mne takú uchylku.Michal obalil rezne,Milan čaka s mixerom na zemiaky a zjedol pol torty-ved bola jeho 😀 😀 😀 😀 a už čakám kedzy bude poobedie,začne Poirot a spravím si kávu a hor sa na medovníky 😀 😀 😀
@titkovamiriam 😀 😀 😀 ..ja milujem vianoce..a aj ten bordel a robotu okolo toho..a ked je vsetko hotove a krasne tu vsetko vonia, tak pohodicka, nozky hore a môzme sa prejedat jedna radost...a vaha odlozena hlboko v skrini 😀 😀
ved aj ja advent je paradička vyberiem co napeciem,samozrejme vela potom to skresem na polovicu 😀 😀 😀 😀 ,vianocne trhy som si nehala na buduci tyžden,dufam že aj v obci budu...-inak s volbami som spokojna aj u nas aj v Blave 😀
čauko,ja už mam napečenu kačicu,kapustu a knendičky,a kolačik som piekla včera,tak ,že obed jak sa patrí. 😝 😝 😝 😅 😀 😀 😀
@moncicka77 mnaaam ked som si precitala ze kacicu az mi slinka vybehla... posli mi kusok 😀 sa musim uspokojit s tym kuratom 😠
Dnes robím pečené kura, na plech som ešte hodila na veľké kocky nakrájanú mrkvu a zeler, nech sa to pekne spolu podusí, to bude namiesto šalátu, ako príloha ryža
dnes konecne obedujeme doma, takze zajacia polievka a spanielske vtacky, zemiakova kasa alebo ryza, kto si co praje. cviklovy salat k tomu, dezert netreba, mame svadobnu aj krstinovu vysluzku 😀
a tiez zapalime prvu adventnu sviecku pri obede, joooj sa tesim 😵
ahojte..mne ste take chutky narobili s tym vajecnym likerom,ked kojim,asi by som nemala vobec,co? 😒 a zacinate uz teraz piect? zatial len medovnicky,nie?ine by nevydrzalo asi.
hotovooo..spotena som az za usami..ale toto mi trabalo..dorazit sa a uz len oddychovat....a u nas este vianocne trhy nie su...az buduci tyzden, tak sa pôjdeme popozerat...sa tesiiim 🙂
@estterka ja este na vianoce nepeciem, len na bezny den...na mna je to este skoro...ja potom az tesne..po veceroch..nech je to fajne 🙂

zemiakový šalát a fašírky 🙂