icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
12. dec 2012

@danielaj a ešte som zabudla že nás tam učili také metódy že o ktorých moja mamina ani nepočula 😀 a niektoré bývale spolužiačky nevedia ani doteraz chytiť varechu alebo spraviť obyčajný perník 😀 no teda zopár ich tam je 🙂 nebudem sa vysmievať lebo ja som tiež taká bola ale naučila som sa, treba raz začať .

lencyca
12. dec 2012

Dobré ránko 😉 dnes šošovicová kyslá,kuracie soté so zeleninou,ryža,uhorky,idem robit duté kokosové rožky 😉

womankc
12. dec 2012

@kucminka pošlem ti veľmi podobný recept , robila som ho a je to vynikajúce
http://varecha.pravda.sk/recepty/zabky/6182-rec...

rastulka
12. dec 2012

Ahojte 🙂 U nas dnes paradajkova polievka s kukuricou 🙂 k obedu ešte dojeme granadir a na večeru bude vypražany karfiol,varene zemiaky a domaca tatarka 🙂 Mala som v plane dnes zamiesit cesto na medovničky a upiect fukane kokosove rožky no mam taku chripku,že ledva vidim 😒 ale ved ja sa pozbieram do večera...... 😉 🙂

lencyca
12. dec 2012

@rastulka pozerám že ideme robit rovnaké rožky 😉 prajem skoré uzdravenie 🙂

gelinka75
12. dec 2012

@danielaj este mi prosim ta porad ako robis cokoladovu polevu, posledne roky kupujem figaro tabulkovu varovu coko a riedila som to trochou oleja, nestuhlo mi to uplne na tych keksikoch, otlacala sa ta cokolada, no proste nebola dost tuha..urcite tym olejom, skusala som dat aj menej a ani nepomohlo, teraz som kupila ceru, ze vyskusam s tym, ci to bude lepsie, ale kolko jej tam mam dat napr na 1 tabulku cokolady?

rastulka
12. dec 2012

@lencyca Dakujem 😀

mata71
12. dec 2012

Ahojte
Včera kuracie prsia na prirodno v rure na pečiacom papieri a hranolky-vlnky tiež na paieri...
dnes rýža ,,a rybacie prsty na papieri v rure......
Včera dnes polievka držková ,kupeny polotovar.
Objavila som že keď robim veci na pečiacom papieri v rure je to menej mastne a šetrí to aj čas tak skušam a skušam 😎 😎 ..

womankc
12. dec 2012

@gelinka75 preto ti to nestuhlo, kvôli tomu oleju, cera je priamo na to , takže to bude OK , na jednu čokoládu by som tak dala 1/4 cery , ak by sa ti to zdalo husté, tak si postupne ceru pridaj, ja osobne ale uprednostňujem maslo, alebo heru, či heliu a dám tiež takto množstvo a nič sa mi neotláčalo

gelinka75
12. dec 2012

@womankc no ved to, ze ceru nemam rada lebo je to bordel, väcsi ako hera a mozem dat aj heru ci ozajstne maslo? no vyskusam teda, som zvedava ci to stuhne, ja som pouzivala olej, lebo predtym som pouzivala take peniazteky na polevu, ale to som uz davno nevidela nikde, to mi vzdy stuhlo, teraz kupujem tie tabulkove

womankc
12. dec 2012

@gelinka75 jednoznačne tie normálne čokolády sú lepšie ako tá peniažková poleva, deta aspoň mne viac chutia
Ja som teraz robila polevy vo veľkom a dávala som heru alebo maslo normálne a boli super a krásne stuhly a nič sa mi neotláčalo , a dokonca , keby si to dala na koláč, aj sa lepšie krája takáto poleva ako z cery, ceru tiež nemám rada

mata71
12. dec 2012

@gelinka75 ak máte nablizko CBA predajne tak tam maju peniažkové polevy mliečnu aj bielu....a v supermarkete jednota Terno..

gelinka75
12. dec 2012

@womankc dakujem, potesila si ma, vyskusam teda takto podla teba, lebo vzdy robim krasne kolaciky a ta poleva ma vecne nastve 😠
@mata71 zial tieto predajne mam dost od ruky ale dobre vediet ze tam maju 🙂

sweetlemon
12. dec 2012

@nakup ja som rada, ze spim teraz tak dlho, ale to len posledne tyzdne v tehu 🙂 ved o mesiac budem aj ja skoro strasit, ked mi tu bude babeno kricat 🙂 😀
@zklimekova dakujem za receptik 🙂 kukam, ze mam doma iba maslo, myslis, ze mozem pouzit namiesto toho palmarinu? a ako dlho nechavas v chlade?

nelinka0401
12. dec 2012

@levandullka ja by som ich chcela robiť ale nie lepiť..zostali by asi tvrdé,že? 😒 a vanilkové rožky sú aké.našla som viac receptov ale nepíšu či ostanú mäkké,krehké.robievame vínové rožky a tie sú jemnučké.

sweetlemon
12. dec 2012

dobre ranko, dnes ma zobudil kurier, takze vynimocne uz pred 9 strasim 🙂 idem dat varit kapustnicu, lebo babo dostalo obrovsku chut vcera a do vianoce je daleko 🙂 vcera krkovicka so zemiakmi a stihla som aj moje zboznovane pyte 🙂

mariana0915
12. dec 2012

babulky mam otazku tie formicky, čo mate velku hviezdičku a potom vnutri malu, to su take už kupene formičky, či ste ich -tie male hviezdičky museli robiť ešte osobitne do velkych??????snad ste ma pochopili 🙂

sisanka
12. dec 2012

takze dnes idem na tie vanilkove rozky uz konecne 😀 a na obed budu jaternicky/hurky/jelitka ci ako to tu volate so zemiakmi a chcela som aj s kapustou ale domaca este poriadne nevykvasila tak asi s calamadou 😉
dufam ze vsetko postiham lebo klasika - ako kazde vianoce/pred vianocami mam doma chore dieta 😠 to je ako prekliatie, rok co rok je minimalne jeden s teplotami....

chrumka
12. dec 2012

Spenatova polievka s vajickom na tvrdo, gazdovsky tanier - pirohy a džadky 🙂

nelinka0401
12. dec 2012

@bubutko ahoj,dáš recept na tú nepečenú kokosovú roládu? 😉 niečo podobné som pozerala na nete.chcela by som to tiež spraviť.neobschne to do vianoc?

tatianka.g
12. dec 2012

@mariana0915 to sa daju kupit take formicky, riadne to ulahci robotu

lucikatn
12. dec 2012

@cinnamon111 ďakujem veľmi pekne len sa chcem opýtať to perníkové korenie je tá zmes z ktorej sa robí klasický perník a nie prášok do pečiva perníkový však? Aby som to nedoplietla... super tak už nemusím upravovať množstvá a robiť menšiu dávku 😉

levandullka
12. dec 2012

@nelinka0401 Je to možné, že by zostali tvrdšie, no neviem ti povedať presne, pretože ja som ich všetky zlepila. Vanilkové rožky mám v dózach v špajzi, no keď som ich pred pár dňami chutnala, boli dosť chrumkavé, no neviem prečo, známa ich robieva pravidelne a vždy sú krehké.

mrkvakatka
12. dec 2012

dnes kurka na kyslej domácej kapuste s klobáskou..može byť aj bez klobásky...domáca celozrnná knedla 🙂 pác na kurku: cibula, cesnak, paprika, olej, troška vegety, sol- tú dať až pred natieraním inak stiahne z masa vodu

zklimekova
12. dec 2012

@rastulka najprv sa vylieč...na pečenie bude čas aj zajtra 🙂...a ak nestihneme všetko čo sme chceli, no a čo, lepšia bude zdravá mama na vianoce ako unavená a chorá 😉

zklimekova
12. dec 2012

@sweetlemon s maslom som ešte nerobila, ale podla mňa sa nič nestane...nechávam cez noc v chladničke, ale už som robila aj tak že boli v chlade tak dve hodinky 😉

sweetlemon
12. dec 2012

@zklimekova ok, vdaka, tak si zapisujem 🙂

denisa87
12. dec 2012

Táák,rascovo vajickova polievka a spagety s bolonskou omackou je hotová 😀 😀