Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
jáj ja že mi zeláš náhodou kebyže mi to nejde cez ten lis 😀 😀 bože mna mrdne ked mi to nepojde 😒 ďakujem ale ty si lepšia šikovnica 😉 jasné dám
dnes ešte manžel doje krkovičku na kyslej kapuste so zemiakmi a ja si robím morské príšery s ryžou , bo u nás také veci jem len ja...
@raszuz kapustu kyslu asi podusim a zemiakovu knedlu som este nejedla, ale pozirem sa na to co to je. Kedze ja zemiaky az tak neoblubujem, ale vela ani nejem, cize je to v podstate pre draheho.
@veve39 asi pisete o rozkoch, ze? Ja som minuly rok robila tak, ze som kazdy roztek dala do formicky v kt. bola potravinarska folia, odtlacila vzor a dala upiect. Aj tak ten vzor zmizol, ale boli aspon vsetky rovnake.
@majuskacechova písala som ti potom , prepáč zabudla som pridat meno 🙂
aby som zlikvidovala zásoby rožkov- je u nás žemlovka a pred tých čo ju nelubia su opekané párky a kaša
@abriela ak je bôčik upečený cca na 90 %, tak pridám k mäsu na mesiačiky pokrájané zemiaky, spolu pečiem. Posledných 10 minút odokryjem a pečiem do chrumkava . Preto vždy používam väčší plech, aby sa mi tam zmestili aj zemiačiky. K takému mäsu sa hodí aj zemiakové pyré s cviklou. Takisto je výborná aj dusená biela alebo červená kapusta / nie kyslá, ale hlávková, postrúhať , posoliť, dať na spenenú cibuľku , dusiť,+ celé korenie a bôbkový list, ak je hotová ja pridávam na koniec aj skaramelizovaný cukor a ocot/ a knedľa- ale to je dosť náročné na čas......
ja som dnes varila kuraciu polievku s krupicovými haluškami a palacinky- už si ich aj dávam ku kávičke.....
Cuketova kremova a domace hotdogy
Hrachová krémová polievka a zapekané zemiaky so syrom a kapustový šalát.
@raszuz @womankc tak spravim tie halusky. Aj ked, ako sa robi kysla kapusta k haluskam. Tak ako sladka, poprazim na masti??? ked mi to nebude chutit, tak zjem s chlebom 😉
@betka22betka taka bola aj moja prvotna predstava, len som vahala nad kapustou. Knedla nieje problem, ked ju robim su vzdy aj buchty na pare. Tato kombinanci aasi bude az medzi sviatkami s kacacimi prsiami.
kočky nemáte niektorá recept na NEPEČENÉ GUĽKY? také tie z piškot alebo odrezkov... lebo už som pozerala xy receptov ale všade ide hrozne veľa masla a môj muž ho neznáša... 😒
Ahojte.dnes fasirky zemiaciky a hrachova polievka 🙂
Tak dievčatá moje, idem sa ja vrhnúť na škoricové hviezdičky a rozvoňať nimi celý bytík 🙂
Ja sa idem pustiť do citronových a škoricových klbiek 😉
@lyongirl ee, to som nebola ja, ja nemám tlakový hrniec 😀
@majuskacechova ja doporučujem tie citrónové, minulý rok som ich robila prvýkrát a musela som dorábať ešte dve ďalšie dávky, aj tu sme ich piekli skoro všetky maminky a chuť úžasná, ako som včera písala ako kupované vaječné venčeky s nádychom citrónu, ale aj škoricové sú fajn 😉 a čo sa týka toho lisu, ktorým sa to pretláča, tak ja mám tiež ten malý a tým to nešlo, potom som použila taký ten väčší, takýto http://www.makro.sk/e_shop/detail/53352-lis-na-... a tým to išlo perfektne 😉
dneska a zajtra dubáky na smotane s knedlou...a dneska začínam s vianočným pečením-šuhajdy so salkom a druhé suhajdy z ľadových kaštanov a orechami 😉
francuzke zemiaky
a dnes idem prvy krat v zivote potahovat tortu pre moju slecinku na prve narodky 🙂 to bude zazitok isto 😀
idem robit potahovku zo suseneho mlieka, ma niekto nejake skusenosti?
a vianocne este nemam vobec nic, az na dalsi tyzden budem asi robit, nestihacka
Ahojte dnes, polievka cesnaková s rezancami.,krkovička na kocky,zemiaky na 1/4 ,cibula na 1/4 nasypané v sáčku a upečené,,,
na večeru rezance ,,s vajičkom,orechami,syrom,,ake kto bude chciet.
baby prečo z tých klbiek mám placky v rúree ?? 😒
u nas sa dnes nevarilo. ide na mna jarná unava 😀 😝 tak dojedáme zo včera a aby toho nebolo málo tak mužovi párky s chlebom a ja s malým mrazené slivkové gule

jednoduchý mazanec,ale chutný len tak čistý,alebo s masielkom,domácim džemom,či medom,aj nutela sa hodí.....