Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes boli palacinky a čo zajtra hodte nejake rady bo už nevieeeeeeeem dakujem 🙂 🙂
No, kedze je ta Chanuka, tak zajtra robim latkes a chanukove sisky 🙂
kelova polievka zo vcera a pecena ryba so zemiakmi 🙂
ja stale dojedam kuraciu polievku, a este kuriatko pecene v rure a teraz sa dopekaju zemiacky v supke v rure 😀
@jarunka111 nie nic viac,len poprazim slaninku,hodim sampinony,kukuricu,zalejem smotanu,hodim tam par kuskov taveneho syra a hotovo🙂
@lea132 ďakujem, ja som to už nejako zbúchala, troška inak, ale je to fajne 😉
@tosomja odporúčam toto,je to rychle dobre a chutne a neni s tým vela roboty 😉 a odporučam štavy spravit raz tolko nez je písane 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332
inak naše oblubene :o)
ahojte, vcera sme mali hraskovu polievku, halusky s tvarohom, lekvarove buchty a skoricovy zavin....dnes bude paradajkova polievka a rizoto, na veceru zemlovka 🙂
@sonka31 pizza je klasicke kysnute cesto, len menej cukru, trosku viac soli a do cesta davam tuk/ kupujem ten lacny tesco alebo lidl/..recept som davala stranky dozadu..
ahojte,
kocky, kedy mozem zacat piect linecke kolace? dokedy mi vydrzia ? 😉
baby nejaky receptik na parene buchty? 😉
stiahla som ti cele co som tu minule davala..ja robim takto pol kg polohruba muka, drozdie pol /na 1 kg muky cele/stipka soli, krystal cukor, vajco, olej , teple mliecko.....muku dame do misky v strede urobime priehlbinku a do nej rozmrvime drozdie, na drozdie dame asi 3 kavove lyzicky cukru zvysok cukru....8 kav lyz po bokoch, , .jamku z drozdim zalejeme mlieckom...ostatne mliecko si odlozime na bok...do muky / nie do dierky s drozdim...pridame stipku soli a dookola olej , vajicko...ked vidime,ze uz nam to drozdie naboptnava cize sa dviha dolejeme mliecko a miesime, miesime, miesime a mliecko prilievame podla potreby , kym sa nam cesto neodlepuje od nadoby...nechame nakysnut a potom robime buchty....ked robime KOLAC tak do cesta pridam este polku palmarinu..alebo iny tuk...buchty budu mäkke ako oblacik...
ja naparujem takto mam 2 hrnce aby pasovali na seba...do stvrt hrnca dam vodu na hrniec utierku a na utierku gumicku z gati ...ked voda zacne vriet dam buchty...tak dalej od seba..podla velkosti bud 4 alebo 5 kusov...prikryjem hrncom a necham parit 10 minut...knedlik 15 minut....ked ich vyberiem pierkom ich potriem olejom ...DUKATOVE BUCHTICKY robim tak isto ako buchty na pare, len do cesta pridam este palmarin alebo iny tuk, aby boli mäkucke, a rezem ich na malicke buchticky a ukladam na plech vedla seba, potriem ich olejom a dam upiect, po upeceni sa krasne oddelia ../ ak chces , môzes este do cesta pridat vanilkovy cukor, ..budu vonavejsie/-ja ich robim vela, nasi ich jedia aj ciste, aj s pudingom..ak sa ti zvysia, zamrazis..
My dnes rezne,zemiakova kasa a salatik
Ružové špagety pre Barbie dievčatká a špagety Ružového pantera pre chlapcov:
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/mokiri/album...
dnes kurča na ryži v jednom pekači mnamka krasne rozvonieva 🙂 🙂
Dnes urobím asi Lasagne, alebo hríbový perkelt s haluškami.Uvidím, čo povedia deti...
hrachova polievka a kapustove halušky 🙂
my dnes mame sosovicovy privarok od vcera takze dnes nevarim a zajtra bud pirohy alebo granadir 🙂
žemľovka a gulášová polievka 😉 🙂
pangasius po svinkovsky - recept, ktory davala dannynka, len z pangasia a ja zase naopak - nemam rada vela stavy, takze jej robim tak polovicu 😀 a k tomu zemiak. kasa
ja dnes ryzu a jatra na stave.mm to ma velmi rad
kuracie stehna, na nich koliesko cibule, paradajky, papriky, platok slaninky a zapecene v alobale. k tomu zemiaky a uhorkovy salat

my dnes grilované rebierka na horčici a mede a americké zemiačiky, k tomu uhorkový šalát...
a poraďte, v nedeľu prídu svokrovci a ešte "ich" zvyšná rodina 🙂 ... neviem, čo pripraviť, aby bolo fajné a veľa... 🙂