icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tosomja
1. dec 2010

my dnes grilované rebierka na horčici a mede a americké zemiačiky, k tomu uhorkový šalát...

a poraďte, v nedeľu prídu svokrovci a ešte "ich" zvyšná rodina 🙂 ... neviem, čo pripraviť, aby bolo fajné a veľa... 🙂

kibuk
1. dec 2010

dnes boli palacinky a čo zajtra hodte nejake rady bo už nevieeeeeeeem dakujem 🙂 🙂

berika
1. dec 2010

@tosomja ja keď čakám väčšiu návštevu, robievam nejaké dobré mäsko na šťave + niečo pečené, napríklad kura, králika alebo morčacie stehienka, ako prílohu ryžu. Toto je pre mňa ľahko zvládnuteľné, nezaberie veľa času a každý to má rád. Netreba robiť žiadne extra špeciality

laerke
1. dec 2010

No, kedze je ta Chanuka, tak zajtra robim latkes a chanukove sisky 🙂

l.lara
1. dec 2010

kelova polievka zo vcera a pecena ryba so zemiakmi 🙂

gabika11
1. dec 2010

ja stale dojedam kuraciu polievku, a este kuriatko pecene v rure a teraz sa dopekaju zemiacky v supke v rure 😀

lea132
1. dec 2010

@jarunka111 nie nic viac,len poprazim slaninku,hodim sampinony,kukuricu,zalejem smotanu,hodim tam par kuskov taveneho syra a hotovo🙂

jarunka111
1. dec 2010

@lea132 ďakujem, ja som to už nejako zbúchala, troška inak, ale je to fajne 😉

dannynka
1. dec 2010

@tosomja odporúčam toto,je to rychle dobre a chutne a neni s tým vela roboty 😉 a odporučam štavy spravit raz tolko nez je písane 😉

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332

inak naše oblubene :o)

tosomja
2. dec 2010

@berika ďakujem, aj ja som na to myslela...

tosomja
2. dec 2010

@dannynka tak to je fakt veľmi dobré, to som už robila...

traktor
2. dec 2010

ahojte, vcera sme mali hraskovu polievku, halusky s tvarohom, lekvarove buchty a skoricovy zavin....dnes bude paradajkova polievka a rizoto, na veceru zemlovka 🙂
@sonka31 pizza je klasicke kysnute cesto, len menej cukru, trosku viac soli a do cesta davam tuk/ kupujem ten lacny tesco alebo lidl/..recept som davala stranky dozadu..

larmimi
2. dec 2010

ahojte,
kocky, kedy mozem zacat piect linecke kolace? dokedy mi vydrzia ? 😉

zuzkat1
2. dec 2010

@larmimi uz pomaly mozes..oni vydrzia dlho🙂 len aby ste ich nezjedli 😉
ja sa chystam na medovniky cez vikend a buduci tyzden uz aj linecke🙂

zuzkat1
2. dec 2010

@traktor ty varis 2x za den? tak to by sa mi nechcelo 😕

zuzkat1
2. dec 2010

baby nejaky receptik na parene buchty? 😉

traktor
2. dec 2010

stiahla som ti cele co som tu minule davala..ja robim takto pol kg polohruba muka, drozdie pol /na 1 kg muky cele/stipka soli, krystal cukor, vajco, olej , teple mliecko.....muku dame do misky v strede urobime priehlbinku a do nej rozmrvime drozdie, na drozdie dame asi 3 kavove lyzicky cukru zvysok cukru....8 kav lyz po bokoch, , .jamku z drozdim zalejeme mlieckom...ostatne mliecko si odlozime na bok...do muky / nie do dierky s drozdim...pridame stipku soli a dookola olej , vajicko...ked vidime,ze uz nam to drozdie naboptnava cize sa dviha dolejeme mliecko a miesime, miesime, miesime a mliecko prilievame podla potreby , kym sa nam cesto neodlepuje od nadoby...nechame nakysnut a potom robime buchty....ked robime KOLAC tak do cesta pridam este polku palmarinu..alebo iny tuk...buchty budu mäkke ako oblacik...
ja naparujem takto mam 2 hrnce aby pasovali na seba...do stvrt hrnca dam vodu na hrniec utierku a na utierku gumicku z gati ...ked voda zacne vriet dam buchty...tak dalej od seba..podla velkosti bud 4 alebo 5 kusov...prikryjem hrncom a necham parit 10 minut...knedlik 15 minut....ked ich vyberiem pierkom ich potriem olejom ...DUKATOVE BUCHTICKY robim tak isto ako buchty na pare, len do cesta pridam este palmarin alebo iny tuk, aby boli mäkucke, a rezem ich na malicke buchticky a ukladam na plech vedla seba, potriem ich olejom a dam upiect, po upeceni sa krasne oddelia ../ ak chces , môzes este do cesta pridat vanilkovy cukor, ..budu vonavejsie/-ja ich robim vela, nasi ich jedia aj ciste, aj s pudingom..ak sa ti zvysia, zamrazis..

traktor
2. dec 2010

@zuzkat1 noo..ja varim rada a vela...a niekedy aj v noci, ked neviem spat 😀

lea132
2. dec 2010

My dnes rezne,zemiakova kasa a salatik

zuzkat1
2. dec 2010

@traktor no aj ja varim rada🙂 ale nie az tak😀

mokiri
2. dec 2010

Ružové špagety pre Barbie dievčatká a špagety Ružového pantera pre chlapcov:
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/mokiri/album...

kibuk
2. dec 2010

dnes kurča na ryži v jednom pekači mnamka krasne rozvonieva 🙂 🙂

daniz
2. dec 2010

Dnes urobím asi Lasagne, alebo hríbový perkelt s haluškami.Uvidím, čo povedia deti...

laurinkadanielka
2. dec 2010

hrachova polievka a kapustove halušky 🙂

murinka
2. dec 2010

my dnes mame sosovicovy privarok od vcera takze dnes nevarim a zajtra bud pirohy alebo granadir 🙂

sonka31
2. dec 2010

@traktor Dakujem za recept 🙂

titkovamiriam
2. dec 2010

žemľovka a gulášová polievka 😉 🙂

luga
2. dec 2010

pangasius po svinkovsky - recept, ktory davala dannynka, len z pangasia a ja zase naopak - nemam rada vela stavy, takze jej robim tak polovicu 😀 a k tomu zemiak. kasa

00vladka00
2. dec 2010

ja dnes ryzu a jatra na stave.mm to ma velmi rad

katka888
2. dec 2010

kuracie stehna, na nich koliesko cibule, paradajky, papriky, platok slaninky a zapecene v alobale. k tomu zemiaky a uhorkovy salat