Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, vy ste tu uz tolko toho popisali, navarili a napiekli, ze neviem ci to aj dobehnem s citanim. ste sikulky. chcela by som sa vas opytat, ci mi neviete poradit, preco sa mi linecke pecivo pri peceni deformuje? mozno ste to tu uz aj pisali, ale momentalne nemam cas citat dozadu.
Kocky poradite mi prosim nejaku dobru plnku do ulikov? Dakujem.
@danielaj prepac, ze a pletiem do debaty, ale aku kucharku mas? prave hladam nejaku pre seba, chcem si nieco, teda jezisko mi chce priniest 😉 dakujem rkasne.
dievcata, ktore ste robili pardubicke pernickky z dankinho albumu - aj vam sa tak tazko spracuvalo cesto 😲 ? teraz som ho dorobila, lepilo sa, tazko miesiio.....asi preto, ze tam nie je ziadny tuk ? 😕
@zklimekova minule sm tu zhanala recept na rafaelo..ako ti chuti to tvoje, si spokojna, je dobre?dik
@zklimekova ja sa rovno xystam na 2 davky,ani sa mi nikto iny do toho nemusi pustat, skor aby im ostalo 😀 😀
@natal12 dik ;) tiez som to tak robila, len sa mi zdaju tie od @zklimekova krajsie nakrajane ...asi to nexam tento rok na mm 😝
u nas bola zeleninova polievka a rybacie fasirky a mam uz uvarenu polievku paradajkovu na zajtra a kuracie steaky.
@lululka555 krasne,aj moja studentska uz tuhne,hned ju aj ochutnam aka je,ked ma byt ten koniec sveta,nech si ju este uzijem 😀 😀 😀
@ibajeho no škoda, že nie si veĺmi spokojná s tými citrónovými klbkami 😒 mne to práveže celkom pripomína tie venčeky - písala som, že chuťovo, konzistenciu jasné, že nenapodobníš presne ako tie originál, ale ve´d koľko ľudí, toľko názorov 😉
@zklimekova Mńam, teto suchár som už pár rokov nerobila, nejako mi nezostali tento rok bielky, ale je výborný 😉
@kadan vyskúšaj tieto, robím ich každý rok a parádne sú, aj kočky ich tu skúšali a chválili 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35406
@mizulienka to tu do témy dala link Mirka @titkovamiriam, ja som si ju minulý rok vytlačila a fajn recepty sú tam, nie je to kniha 😉 http://klbik.eu/doc/vianocne-recepty.pdf
u nás dnes dojeme rascovú polievku s vajíčkom a haluškami , a len taký rýchly obed urobím, grilovaný encián, zemiaky, domáci cesnakový dressing a deťom rybie prsty, už sme dlho nemali, a dnes chcem poplni´t všetky suché koláčiky a upiecť ešte žabky a orechovo-medové trojhránky a na zajtra mi už zostanú posledné dva rezy a mám hotovo a ukážka môjho včerajšieho nepečeného pečenia 😀 študentská pečať, griláž bez Salka a zasnežené hory, pekný dník 😉
@levandullka ja ho idem dnes robiť, včera som musela zostať pri malej , sme chorí a tak som si aspoň poupratovala 😉 dnes pokračujem v pečení
@danielaj
wou wou wou!!!!!nadhera 🙂
u nas dne halusky s vajičkom a z kazdej polievky mi nieco ostalo aj z paradajkove aj z karfiolovej tak tu nerobim 🙂
tak mi dnes krémovu brokolicovú bez mlieka od včera a už sa mi pečú francúzske zemiaky. Este chcem dorobit plnku do orechových košičkov, ktoré som dopiekla ráno o 1,30 :( ...
@lululka555 Pečenie mám už aj ja ako-tak dokončené. Teraz už bohužiaľ nemám čas, musím baliť, ideme na sviatky domov k rodičom 🙂. Ale ešte mám v pláne vianočku a kysnuté koláčiky 🙂. To ale až doma.
@womankc Ja som aspoň na teraz s pečením skončila, ale doma ešte niečo určite vymyslím 🙂. A na Silvestra budem robiť niekoľkochodové menu pre cca 10 ľudí, už sa neviem dočkať 🙂
@zklimekova no tak ja to tak od oka robím vyšľahám žĺtka do peny s cukrom a vanilkáčom a do toho primiešam postrúhané orechy, čo ja viem napr. 2-3 žĺtka a tak cca 20dkg cukru a do toho tiež tak zhruba 20dkg orechov a dvoma lyžičkami robím kôpky , do každej môžeš dať oriešok na vrch a pečieš ako snehové pusiny , cesto nesmie byť riedke skôr také pevnejšie , je to aj samotné dobré , ale keby si to nalepila krémikom, lebo džemom na linecké kolieska , je to super

dievcata, prosim vas ako je najlepsie skladovat vanilkove rozky ? robila som 1.x 🙂 , my sme ich doma nikdy nerobievali...
aby ostai krehke - v izbovej teplote, ci v chlade (balkon?)