icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

andrea2510
20. dec 2012

ahojte nemate niekto recept na rafaelo gulky ale nejaky dobry a vazne osvedceny, robila som podla jedneho receptu a nebolo to vobec dobre

natal12
20. dec 2012

@andrea2510 už ho tu pridávam neviem kolko krát ale klasika salko si daj do misy pridaj kokos a zmiešaj do takej hmoty aby sa dali vytvarovať guľky, do guliek mozeš dať aj mandlu ošupanú 🙂 a gulky obalíš v kokose

natal12
20. dec 2012

@konopka nejde ten link 🙂

majuskacechova
20. dec 2012

@henca74 dakujem. tak to sa necudujem ze sa hned zjedli. idem skusit. ten recept vyzera super 🙂 🙂

majuskacechova
20. dec 2012

@henca74 .... a kolko porcie ti z toho vysli?

henca74
20. dec 2012

@majuskacechova nemam panvicku na lievance, tak ich robim len tak na klasickej, robim po 2 kusy...spolu ich vyjde z toho mnozstva asi 8-10 kusov...ked sa z toho chcete aj najest, tak treba dvojitu davku ;o)

andrea2510
20. dec 2012

@natal12 taky som skusala ten sa mi nepaci ja som myslela take so salkom maslom atd

majuskacechova
20. dec 2012

@henca74 ani ja nemam panvicu na lievance. urobim z dvojitej davky. dik 😉 😉

henca74
20. dec 2012

@majuskacechova dufam, ze budu chutit ;o)

natal12
20. dec 2012

@andrea2510 taký nemám mne sa ten moj páči vždy sa zjedia medzi prvými ale tento rok nerobím 🙂

erni
20. dec 2012

@natal12 to salko na tie gulky ma byt uvarene?

natal12
20. dec 2012

@majuskacechova no inak chcela si vediet čo idem robiť tak cesto na vanilkové už mám zamiesené a teraz idem na praclíky myslíš že tie koláčky čo budem piecť vydržia do vianoc ? 😕

natal12
20. dec 2012

@erni nie ale aj robievam také kde sa salko varí to klasika salko uvaris dáš kokos a tvaruješ a obaluješ v kokose .

natal12
20. dec 2012

baby aké máte recepty na linecké ?? aby boli mäkučké 🙂

natal12
20. dec 2012

@erni no a ešte som zabudla keď chceš robit tie čo sa varí salko tak do uvareného salka vanilkáč ,10dkg cukru a kokos zmiešaš a tvaruješ gulky a obalíš v kokose takto to má byť 😉 ale sú moc sladké aspoň pre mna .

womankc
20. dec 2012

@mariettka27 to som rada a uvidíš, že každý ich bude ospevovať a dávala si aké oriešky

lencyca
20. dec 2012

@sisanka jasné,hlavne že vám chutia,neboj časom sa všetko naučíš,ja som kedysi neznášala varenie a pečenie,ale raz som bola donútená,lebo mamina bola v nemocnici a jest sme museli 😀 ...ale teraz ma to velmi baví,varím pre mojich chlapov 🙂

lencyca
20. dec 2012

@natal12 ahoj,áno,viacej nás ich tu robilo 😉

danielaj
20. dec 2012

ahojte, dnes som varila kelovú polievku, kurací perkelt a halušky, upiekla som posledné troje rezy k Vianociam, poobede naplním a mám hotovo 😉

mariettka27
20. dec 2012

@womankc manžel sa už rozplýval nad nimi 😀 😀 😀 ...dala som vlašské,tie som mala doma...ale nabudúce skúsim aj lieskovce 🙂 ..a koľko minút ich pečieš ty?mne to tak vyšlo niečo cez 10 minút,ale mi na povrchu popraskali trošku,nevieš prečo?inak ďakujem za skvelý recept, budú sa u nás robiť pravidelne 🙂

lencyca
20. dec 2012

@danielaj Dani,ešte pokračuješ?obdivujem ta,ja už nerobím nič,možno ešte tie jednohubky-piškota,banán... 🙂

danielaj
20. dec 2012

@sisanka ďakujem pekne za pochvalu 😉 ja som tiež do tej študentskej pečate tento rok nedávala bielu čokoládu, dala som normálne várovú a potom rôzne zbytky z čokolády mliečnej a dobré sú a čo sa týka toho tuku, stužený tuk je Cera, ostatné je margarín, tak myslím, že tam bola chyba a preto ti vyšiel ten biely povlak, aspoň ja mám takú skôsenosť 😒
@kucminka ďakujem pekne 😉
@natal12 ja plním aj maslovou plnkou, aj takou punčovou, skús prelistovať pár strán dozadu, niektorá maminka sa ma to tu pýtala, tak som jej odpísala, čím plním košíčky a linecké robím tieto, náš starý recept

30 dkg hladkej múky, 13 dkg práškového cukru, 17 dkg margarínu alebo masla, 1 vajce, trocha citrónovej kôry, ale nemusí byť, zmiesiť, vykrajovať kolieska, piecť na 180 st. a po dve spájať džemom, vrch pocukrovať

natal12
20. dec 2012

@lencyca a nedáš mi receptík prosím ta ? 🙂

natal12
20. dec 2012

@danielaj dani to sú tie mačie oči čo si robila k vianociam ? dúfam že budú mekučké a pri akej teplote peču ?

danielaj
20. dec 2012

@mizulienka ďakujem 🙂
@veve39 nedávaj plnku do perníčkov úplne na tenko, daj viacej a a k by ti zostalo, urob guľky Marlenka z toho 😉

danielaj
20. dec 2012

@erni tak super, teším sa, veď ich mám roky odskúšané, tak musia by´t dobré, zlé by som nerobila 😀

lencyca
20. dec 2012

@natal12 jasné,páči sa:25dkg práš.cukru,10dkg hl.múky,12dkg kokosu,1/2čl sody bicarbony,15dkh Hery-všetko spolu zmiešaš,necháš v chlade 2 h.stát,potom natlačíš do vymastených,vysypaných formičiek,pečieš pri 180c,kým nezačnů trocha hnednút kraje,vyberieš von

natal12
20. dec 2012

@danielaj prepáč uz vidiím zle som prečítala

natal12
20. dec 2012

@lencyca dúfam že nesplasnú 😒 a kolko ich vyjde ? lebo ja mám formičky velké v tvare rožteka