Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mizulienka ja mám v albume recept nie polovičnej dávky, ale celú, to mám od jednej pernikárky, ktorý mi dala pred pár rokmi, ja som nič neupravovala 😉
francouzské brambory, bez polívky, zítra rizoto a opět bez polívky
@veroni87 ved to ze su super chutne a super rychle 😀
nerobila som s tymi supkami ale docitala som sa ze ich mam zaliat horucou vodou a potom sa dali lahucko osupat. tak som sa aj zahrala na popolusku 😀
@jandom bože , už ma to naozaj hnevá s tými pardibickými, baaby ja netuším, čo ste urobili zle, ak ste robili podĺa receptu, tak aj cesto je fajn, dobre sa s ním robí, a tvrdé po upečení určite nie sú, ja tie odrezky normálne v rukách pomrvím, sú mäkké, tak ma to mrzí a naozaj už radšej nebudem dávať žiadne recepty, lebo potom vyzerám ako blbec ☹ ☹ ☹ ve´d baby, čo ste ich robili a podarili sa vám, napíšte aké ste ich mali, tiež tvrdé ako kameň, alebo riedke cesto, naozaj som z toho už nešťastná, robievam ich roky a vždy sú výborné a s cestom problémy nie sú, práveže sa s ním dobre robí a mäkké sú a keď sa dá plnka, tak sa až rozplývajú 😉
@veve39 jaaaaj no v kokose som zabudla... no ja som dala len rum a stavu,ale tusim sa mi toci hlava uz z toho rumu :DD tak mozes tam supnut trochu stavy z visni.. je to fajn aj z tou ceresnou,ale tie visne co mala teta dlho nalozene vo vodke,,boli uzasne,,, a z ceresni mam velike gulky a to neni take chutne..
Babulky ked robite tyčinky z listkoveho cesta tak len narežete na pasiky potriete vajičkom posypete sezamom rascov ??????
Ahojte, niekto sem daval recept na kolaciky zo slahacky, Cery a muky, neviem ho najst, mozete mi ho, prosim, napisat? Dnes by som ho chcela skusit, dakujem.
pecene pstruhy a grilovane zemiaky
baby porate nejaký plnený krémový zákusok . Prosím
@danielaj ale Dani, len ty pekne recept davaj 🙂 🙂 ja som ich mala z prveho plechu tiez po upeceni tvrde, piekla som asi 5-6min., ono to zavisi od rury, moja teplovzdusna je poriadne vykonna 🙂, dalsie plechy som uz piekla max.4min. a boli fajn....a este je pravda, ze tie co som urobila tensie, boli trochu tvrde, treba ich robit take hrubsie (ja totizto aj medovnicky robim take tenucke, ale perniky musia mat tie cca 3-4mm podla mna)...ale mne vsetky po naplneni a poliati cokoladou krasne zmäkli
ja na sviatky NEPECIEM, lebo by som len bezhlavo maskrtila, o MM ani nehovoriac 😀 . ale zase nakupim vsetko exoticke ovocie vratane krasnych srdcoviek ceresni co deti strasne lubia aj ked su teraz drahe ako slak. takze stol bude bohaty, len tak inak.
@titkovamiriam fíha Mirka, ty dnes teda fičíš na plný plyn 😀 krásne koláčiky, ja mám dnes už celkom veget, ale práve som dorobila ovsenú kašu s jablkami, maslom a trstinovým cukrom a po prvýkrát som skúšala avokádovú nátierku a že aká dobrota 😉
@zklimekova akú plnku si dávala do košičkov ? 🙂
ja som dnes varila divinový guláš s knedlou mňamky 🙂
@danielaj Dani nebud smutna, mne sa tiez podarili, dnes som ich robila prvy krat a uplne v pohode, co v pohode,su fantastikus 😉 a tiez som prisla na to, ako veve, ze ked su tensie, tak potom ostanu trocha tvrde...uz idem robit plnku a plnit, tesim tesim 😉
a Dani, urcite recepty pridavaj aj dalej, su fantsticke 😉
Danka, najskôr ďakujem za odpoveď a hlavne sa vôbec netráp, že mne pardubické nevyšli. Stovkám iných šikuliek sa podarili-takže musela som niečo ja dobabriť. Si šikulka a len nás pekne ďalej inšpiruj takými parádnymi dobrôtkami do bruška... 🙂
Chcela som len vedieť, čo som tam pokazila....(do kelu, veď nie som žiadny začiatočník... ☹ ) Ale pojeme ich a hlavne verím, že musia byť parádne, keď sú mäkulinké...dala som ich do špajze a do nádobky kúštik jablka, tak verím, že zajtra to bude zase lepšie.. 🙂
@natal12 a to všetko chceš upiecť do Vianoc ? veď ty si kúzelníčka ja som našla toto riziko neodskúšané ale ... http://varecha.pravda.sk/recepty/lahodne-puding..., zajtra ešte na velký nákup a už aby bolo po sviatkov za celý rok sa tak človek nedorobý ako pred sviatkami no myslím žienky 🙂
@danielaj nexci aby sme ti vsetci zacali vypisovat,ze nam mas posielat recepty do IP .... nedokopirujes sa 😀
ja som dnes uzavrela kuxynu poslednym pecenim, dolepila linecke, naplnila nepodarene kosicky kremom co ostal z torty a buxla na to visnu, polepila oriesky a namocila do cokolady a piplala sa s poslednym kuskom - macoskami (tie fakt stoja za namahu)... a kluce odovzdavam mm, ktory sa od zajtra stara o vsetko ostatne 😉
a ide sa zdobit strom ... zajtra uz len vysavac a potom ma nik nedostane od hier s detvakmi 🙂 vam tiez prajem pohodovu nestresovu nedelu 🙂
@danielaj daniii, ved mi ta tu uz pozname 🙂, ako dobre a ochotne tu vsetkym babam radis...mne sa len s tym cestom horsie robilo, ale kedze aj @ibajeho aj ja sme robili z polovicnej davky (vsetky suroviny na polovicu), aj ked som to skutocne presne rozratala, mozno tam bol niekde kamen urazu...ale pernicky su skvele 🙂
@mariana0915 ano 😉
ahojte, dnes bol kurací gyros s ryžou a hranolkami 🙂 a piekla som ešte domino rezy 😉
takze vcera vecer som este piekla dalsie 3 davky lineckych ale uz som zapriahla aj mm, dnes som upiekla plnenu panenku, dala som do nej klobasove masko a vrch som posypala syrom, k tomu este americke zemiaky.Zajtra len na rychlo strcim do rury kuracie stehna a urobim tarhonu a idem plnit kolace...kosicky/potirem lekvarom malinovym a potom polouvarene salko nalejem a zalejem cokoladou/medove kolieska, kosicky, oriesky, sisky. A hotove a napoli aj zjedene su linecke /6 davok/anjelske ocka, fukane kokosove rozky, kokosky, pracliky/slane/a piekla som skoricove hviezdicky od nigeli ale mala som taku malu vukrajovacku v tvare hlavy mickey mausa tak som ich nakoniec aj tak ozdobila cokoladou a su superacke a este medovnicky. A vianoce este ani nezacali a uz sa obzierame ako blaznivy 😠

ahojte kočky, to mám ako preboha dočítať? 😕 😕 toľko ste toho popísalim, ja som si konenčne sadla, mám dorobené, upratané, napečené, už len vonku dorobím na okná výzdobu a že si dám teplý čajík a dočítam a už malá vykrikuje, že je vyspaná 😒 takže už som dočítala ☹ ja som dnes varila držkovú polievku, sľúbila som chlapom, že urobím, smradu kopec, ale stálo to vraj za to 😀 , deti mali zeleninkový vývar so slížikmi a robila som granadír, k tomu cukinová čalamáda 🙂
@womankc no moja zlatá, my sme nejak často naladené na rovnakej vlnovej dĺžke 😀 😀 😀
@andrea2510 my začíname večeru tradične domácim karamelovým hriatym, ktoré čerstvo pripraví náš dedko, potom nasleduje oplátka s medom, rozkrojíme jabĺčko, pod obrusom sú šupinky z kapra, nemávame kapustnicu, ale hubovú omáčku so zemiakmi a sušenými slivkami, tie tam mám najradšej, potom tradične kapra - podkovičky, filety so zubáča a šťuky - všetko ulovené manželom 😉 k tomu zemiakový šalát, nerobím majonézu, ale máme radi do šalátu kyslú smotanu, ovocie, a kopec koláčikov - tento rok som stihla 20 druhov 😉
@veve39
@womankc baby, čo sa týka tej griláže bez Salka, treba dávať iba Heru, presne ako je v recepte, lebo maslo sa naozaj nespojí, ako ste už aj postrehli ☹ preto treba postupova´t podľa receptu 😉
@ibajeho joj, mrzí ma to, že sa ti nedarili, naozaj netuším, čo si urobila zle, a polevu robím takú hustejšiu, nie ako puding, redšiu 😉