Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@agathokleous keď si si piekla medovníčky dnes , bolo bx dobré ich do rána nechať postáť a zdobiť až zajtra . Aspoň ja to tak robím , keď jeden deň upečiem , na druhý deň zdobím . A ja robím polevu klasicky bielko vyšľahať nad parou a pridať práškový cukor ( ja dávam odhadom ) , malo by sa dávať 150 g cukru na 1 bielok , no a pridávam 1 lyžicu citrónovej šťavy alebo 1 lyžicu octu . Takto môžeš urobiť viac variant napr . : prifarbiť potravinárskym farbivom , alebo pridať dochucovadlo vanilku , mandľovú , rumovú esenciu . Jahodová poleva : 1hrnček práškového cukru a 1 PL jahodového lekváru . Miešame niekoľko minút , kým nezískame hladkú polevu . Môžeme ju prifarbiť aj jahodovým sirupom alebo štipkou potravinárského farbiva . Prípadne môžeme v mikrovlnke zohriať pár želatínových cukríkov a k nim potom pridať vymiešanú hmotu . Pomarančová poleva : do misky dáme 6 PL pomarančovej šťavy a 150 g preosiatého práškového cukru . Potom miešame niekoľko minút na hladkú lesklú hmotu . Môžme pridať aj najemno nastrúhanú kôru s pomaranča alebo 1 ČL pomarančového likéru . Kávová poleva : V miske rozpustíme 1/2 až 1 ČL instantnej kávy s 2 PL horúceho mlieka alebo smotany . Do kávového základu potom primiešame asi 1/2 hrnčeka preosiatého práškového cukru . Všetko pekne premiešame , aby sa chute prepojili . Kakaová poleva : V hrnci rozohrejeme 100 g stuženého tuku , odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť . Potom pridáme 50 g preosiatého kakaa a 50 g preosiatého cukru . Všetko pekne zmiešame až sa chute prepoja a hneď používame na zdobenie . Žľtková poleva : 1 šálka práškového cukru , potom pridáme 1 žľtok a 1 PL citrónovej šťavy . Miešame asi 10 min a hneď používame na zdobenie .. Tak dúfam , že si niektorú vyberieš , nie je to ťažké len je s tým zábava
@bubo1104 uz som sa tu dnes pytala na nejaky osvedceny medovnikovy receptik ale zatial nikto 😒 pomozes mi mozno ty ak mas nieco dobre osvedcene, tiez by som to dnes este dala do kopy a az zajtra piekla. dik
@bubo1104 AHOOOOJ , Dakujem za typy aj som ich nechala stat a budem ich zdobit az zajtra asi len tou klasickou bielkovou polevou... inak tvoje medovnicky nemaju chybu, moja mamina ich tiez dnes piekla a bola nadsena. Dakujem 😉
@titkovamiriam tvoje kolaciky vyzeraju super 😝 ja som dnes este robila stedrak aj pizza tycinky. a uz dost 😀
zajtra este poupratujem a hotovo 🙂
@majuskacechova dakujeeem,no fotim ako sa da-niekto robi nadherne fotky varenia mne sa s tym nechce hrat-hlavne že chutia.Chalani len chodia čo by si este dali a Michal letel do posilky aby nepriberal-on je po mne ja sa pozriem na jedlo a hned sa na mna nalepí 😀 😀 😀
@kvietocek7 moje medovniky:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34104
@titkovamiriam ale su nadherne, ako zasnezene 🙂 ja som na tom podobne. no ale neda sa neochutnat ked sme take chutne napiekli 😀 a kila navyse zhodime po sviatkoch 😉 😉
@natal12 3 vajíčka som vyšľahala nad parou s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, do toho kakao, a 150 g masla 🙂
@tin007 ahoj už asi neskoro, ale nebola som na nete ..šľahačkové sušienky
500g polohrubá múka
250g stužený tuk(CERA)
250ml šľahačkovej smotany
Do misy nasypeme múku,pridáme nastrúhaný stužený tuk, prilejeme smotanu a vypracujeme cesto.Zakryjeme (fóliou)( ja dávam do plastovej misky )a necháme v chlade tak pol hodinu odležať. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát a vykrajujeme menšie tvary.Pečieme pri teplote tak 180-190stupňov , 10-12 min do svetlo žltej farby. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.
No žienky, priznajte sa, ktorá ešte vypeká??
@mysiatkoo ďakujem si zlatá, a krásne si napiekla, nevidím tam žiadne nepodarené košíčky 😉
@mizulienka
@luciok
@jandom ďakujem babulky, ste zlaté, ja som už z toho nešťastná, že prečo sa to nepodarilo a rada by som na to poznala odpoveď 😒
@kucminka krásne 😉
@katkas1 neboj aj my sa prežierame už pár dní koláčikmi 😉
@titkovamiriam parádne si napiekla, ani mne sa to nechce "stajlovať" na fotenie, ja tiež fotím, len tak narýchlo, nehrám sa s tým, hlavne, že chutia 😉
@luciok ja už mám od piatka pohov od pečenia, stačilo, už sa len napchávame 😀
@titkovamiriam moje nervy zienka a ty nemozes spat ked pises tak skoro mna by ani nenapadlo ze existuje daky pocitac o takomto case... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
uz nepecieme mame hotovo a ani nepapkame vsetko mam pekne umojej mami v krabiciach na balkone.....zajtra len naplnim orechovo medovy kolacik a doriadim kupelnu a veget....no ale musim este daco navarit hladosom......
@zklimekova dakujem, medzicasom som si recept "poctivo" nalistovala a uz mame aj upecene
@titkovamiriam dakujeeeem velice pekne a hned ich hodim aj do misy -teda cesto 🙂 🙂 🙂
ten krystalovy cukor biely ci hnedy - moze byt?
dnes vyprazany syr zo zemiakmi na cibulke a uvarim kapustnicu a urobim salat 🙂
U nas hovadzia polievka,rezne,zemiakovo cibulovy salat,ryza
a pečiem Vianocku,makove a orechove ulitky,kokosky a rafaelo a dost 🙂 ,vecer spravim majonezak,namocim rybu do mlieka🙂
@kvietocek7 ja davam biely 🙂
@titkovamiriam ti si sikulka,stale vypekas 😉
@lencyca však su Vianoce a vypeka nas teda vela ako vidim 🙂
@titkovamiriam to ano 🙂 u nas sa toho moc nepoje,mm nie je moc na sladke,ale ma par vyvolenych 😉
Dnes mrkvová polievka s písmenkami a kuracie soté na čínsky spôsob s ryžou.

dnešné posledné a idem kuk anjelov a demonov 🙂 a zajtra hor sa na kysnute a kokosove kolače