Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
nič ☹ máme črevnú chípku! 😝
@lencyca no ved ako kde su zvyknuty nas je doma spolu 9 na prvi sviatok nas bude 11 a druhí 13 a potom navstevy,kamosi chalanov -chlapec od 13-25 to je kobylka 😀 😀 😀 😀
Ahojte 🙂 U nas dnes sviečkova s domacou knedlou http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42534&ord... a domaca francuzska polievka zo včera 😉 🙂
@kvietocek7 - už je na tie moje osvedčené neskoro , tie musia zrieť 1 mesiac a sú hneď mäkké . Iné nepečiem , také cesto , čo sa pečie hneď ani nemám , bohužiaľ .
@agathokleous áno ďakujem , nám tiež chutia celej rodinke . A hlavne malý keď ho chytí rapeľ , tak spapá aj 8 medovníčkov naraz . Tieto medovníčky sú staré , ale osvedčené . Už ich pieklo veľa žienok aj tu s MK a všetky si ich pochvaľujú .
@bubo1104
@zuzkaremiaska
@rastulka
@nadhera
@titkovamiriam ahojte.prosim vas mam taky recept na smotanove pagace ze tam ide jeden palmarin a este aj jedna helia....poznate niekto taky recept?zamiesila som to no uvidim ako sa podari upiect.podla mna tam ide moc toho masla.
ja dnes nic,, manzel vari kapustnicu 😀
ahojte... mate niekto vyskusany overeny recept na domace bobalky(opekance)? dakujem!
hovädzia polievka a pečený zajac s tarhoňou...
polievka hrášková s krupicovými haluškami aby zostala aj deckám zajtra na obed, kuracie prsia na hubách a zemiaková kaša 😉
Dnes polievka zo vcera, restovana pecienka s ryzou a este zostali aj cestoviny s pasirovanymi paradjkami, oreganom a struhanym syrom 🙂
@ktore ja mám takéto pagáčiky so smotanou : 350 g hladkej múky , 350 g masla ( môžeš pomixovať že 1 palmarín a 150 g masla , alebo aké doma máš , skúšala som dať rôzne a sú fajn ) , najlepšie je to mixnúť s pravým maslom aspoň trochu , 1 šľahačka ( smotana ) , soľ . Zo surovín si vymiesim cesto a nechám stáť 24 hodín . Potom ho vyvaľkám na hrúbku 1/2 cm , na kolieska . Na plechu potriem vajcom a na kolieska položím mandľu , orech , posipať sa môže aj makom alebo sezamom , ľanom atď .
U nas vcera - cestoviny so sampinonmi
Dnes - bryndzove halusky
dnes kelová polievka a halušky bryndzové alebo s kyslou kapustou, manžel ešte dojedá guláš od včera ...a ja sa teraz chystám ešte na koláčik, kým malá spí 🙂
ahojte, poraďte, chcela som robiť žltkové rezy, ale došli mi orechy. Nematý nejaký recept na podobný koláč?
@titkovamiriam mnaaaaaaaam 😀
u nas dnes losos s brusnicovou omackou a zemiaky
a naozaj nikto nerobite domace bobalky? 🤐
@titkovamiriam tak to potom nebudeš mat málo? 😀 😀 😀 to je vás teda celá kopa,ale tak to má na Vianoce byt 😉 my večierame so svokrovcami,potom na 2sviatok nás pozvali naši na obed,príde bráško so ženou a oni sú tiež kobylky,nie je to na nich vobec vidiet 😠 🙂
@mysiatkoo bobalky to ani nepoznam 😨
@titkovamiriam bobalky = opekance = pupaky 🙂
@nakup toto je mňamka, aj ja ho idem o chvýlu robiť 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38092
ahojte. ak sa vám náhodou chce, poraďte prosím, prosím, neajk ú dobrotu so sušeným mliekom... kúpila som ho pred mesiacom, ešte je celé a neviem, čo mám z neho robiť 😅
@zuzkaremiaska skoré uzdravenie 😉
Ahojte baby.konečne už len oddychujem 🙂 a vyjedám koláčiky 😀
dnes len tak narýchlo,slepačia polievka a čína s hranolkamy
@nelinka0401 Ďakujem 🙂
Všetkým želám Pokojné Vianočne Sviatky :D
babulky moje krasne,, uz mam salatik na zajtra hotovy, ryba sa rozmrazuje, prsty cakaju v mrazaku, kapustnica oddychuje,, doupratovane idem sa nalozit do vane a mam vianoce! takze aj vam prajem krasne vianoce, pohodicku s rodinkami a aj darceky samozrejme :D aj ked pre mna uz su tie najkrajsie darceky,ked vidim tie detske ocka plne ocakavania a radosti..
STASTNE A VESELE

dnes len rezne s pyre a salatik z cinskej kapusty+mrkva, polievocka zemiackova - a dalsie tri dni sa nechame hostit u babky, ktoru opat po polroku uvidime a uz sa tesime 😉 😉 😉