icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zucha
3. dec 2010

@sonka31 kokosovy kolac - toto je polovicna davka
½ pohára kryštálového cukru,
1 pohár polohrubej múky,
1 vajíčko,
½ pohára mlieka,
¼ pohára oleja,
½ prášku do pečiva,
na posypanie: ½ pohára kokosu, ¼ pohára práškového cukru
smotana na šľahanie (malá – 250g)
Vymiesat vajicko s cukrom, primiesavat olej a mlieko a napokon muku s praskom do peciva. Dat na vymasteny a mukou vysypany plech. Posypat zmesou cukru a kokosu. Dat piect na 170 stupnov cca 20-30 minut. Hotove a este horuce poliat smotanu na slahanie (uplne celou) 😉

sonka31
3. dec 2010

@zucha Dakujem, si zlata! Idem ho robit hned, pa.

eva7780
3. dec 2010

dnes boli špagety 🙂 s masovou omáčkou

titkovamiriam
3. dec 2010

tak nakoniec bol kuraci paprikaš s haluskami

k hovädzinke milujem kelovu a chrenovu omacku 🙂

penn
3. dec 2010

aj mna by zaujimal recept na borsc, uz som jeden skuala len tak podla receptu z netu,.. ale nezdalo sa mi to o nic insie ako kapustova polievka, asi preto, ze som tam nemala to hovadzie maso

ja som mala tento tyzden, hubove rizoto (hubky mrazene z lesa a mrazene sampiony) s petrzlenovou vnatou, a este som mala Zemiakovu kasu, s kukuricou a stavou.

lara1705
3. dec 2010

@denne73 Boršč: dať variť mäso do vody-hovädzie a bravčove.Proste urobiť s toho vyvar.Ak bude mäso takmer mäkke, pridať zemiaky nakrajane na kocky. Zvlašť na panvici opražiť surovu postruhanu cviklu na hrubom struhadle na oleji a neskôr pridať vodu a dusiť to takmer do hotovnosti, + 2 PL octu aby cvikla zachovala farbu a môžeme pridať aj 2 PL paradajkoveho pretlaku. Na dialšej panvici orestovať cibuľku a pridať surovu postruhanu mrkvu, podliať vodou a dusiť do takmer hotovnosti. Ak bude cvikla a mrkva hotova, pridať ich k zemiakom a variť do hotovnosti.Ochutiť soľou, korenim, a lisovanym cesnakom- cca 3 male stručiky.
Podava sa s kyslou smotanou.
P.S. Davaju do boršču ešte aj hlavkovu kapustu postruhanu aj čerstvu papriku- na pasiky.
Dobru chuť🙂

denne73
3. dec 2010

@lara1705 diky

luciaanna
4. dec 2010

Ahojte 🙂 .
Tak ja s malou dnes máme cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou a mm fašírky ( zo včera 😝 ) so zemiakovou kašou. Dnes bez polievky 😅.

murinka
4. dec 2010

ahojte.tak ja som dnes robila pirohy ale pri sledovani farmara sa mi akosi rozvarili 😕 😅varili sa 2Ominut 😅

lucadra
4. dec 2010

bravčové koleno, maďarský guláš, bravčové rezne na prírodno s omáčkou. slepačia polievka, to máme už aj na zajtra asi a keď tak, tak ešte nejakú chuťovku, halušky s bryndzou, alebo vyprážaný syr🙂 Likérový koláč a mám medové rezy od svokry

lucadra
4. dec 2010

@titkovamiriam Prosím pekne ako sa robí tá kelová a chrenová omáčka?

eva7780
4. dec 2010

Ahojte,u nás dnes fazulová polievka,placky s kuracej pečienky a ryža ,stihla som aj šišky urobiť a az teraz som si sadla 😝

traktor
4. dec 2010

ahojte, u nas dnes polievka z malej fazulky s udenym mäskom, pecienka na cibulke, pecena krkovicka a paprikovo cibulkove zemiaky, salat + rozok/majoneza, vajicka na tvrdo, cibula, kukurica, sunka,uvarene zemiaky, sol, peper, horcica a kysla uhorka na drobno posekana/ ....zajtra nevarim, budem len piect 😉 ..a nejdu pridavat fotky 😅 😕 ...aj niekomu inemu,?

traktor
4. dec 2010

@murinka 😀 ..nic si s toho nerob, ved nejdu na vystavu ale do bruska 😀 😉

titkovamiriam
4. dec 2010

lucadra-chrenovú mám už tu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34976
a kelová:
narežeš kel ,dáš variť,osolíš,pridáš cesnak,majoránku,zemiaky-zahustíš zasmažkou :na oleji speníš cibulu a pridáš múku.
nasla som aj postup no tento recept nieje moj ale postup je podrobný
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8044

titkovamiriam
4. dec 2010

ja som spravila morcacie prsia plnene sunkou syrom,dala na misu upiekla a zaliala smotanou s nivou a k tomu hranolky,zarobila som cesto na dalsie medovniky prva varka sa zjedla 😀 😀 😀 a polievka kuracia

juliagregor
4. dec 2010

udené varené, knedla, a chrenovo - zeleninová omáčka... a je dobrá... 🙂

traktor
4. dec 2010

..chcela by som upiect kolac..ale nieco ine..co bezne robim...aby to nebolo narocne..suroviny mam rôzne..teda okrem orechov..tak ak viete daky dobry, osvedceny recept , budem rada, nie suche, ale take , ze mnaaaam 😀 😉 ...zajtra mame navstevu, takze budem piect vela..

traktor
4. dec 2010

@juliagregor az mi slinka vyskocila, dakujeeem 😉

juliagregor
4. dec 2010

@traktor je strašne dobrý 🙂

traktor
4. dec 2010

@juliagregor urobim a podam hlasenie 😀 😉 ..ale uz podla obrazku je to mnam.. 🙂

lyongirl
4. dec 2010

@juliagregor
@traktor
vyzerá to ako koláč, čo robí moja svokra a teda je úžasný, minule tam dala aj ovocie a bolo to mňam...

traktor
4. dec 2010

@juliagregor a davas ho na mensi plech ci taky ten *normalny*..vsak chapes 😀 😉 a tvaroh ten na halusky, ci?..

juliagregor
4. dec 2010

@traktor urobila som na normálny a bol nižší, daj na menší 😉 , tvaroh som dala jemný, tak som pridala zlatý klas a piekla som ho kapánek dlhšie 😝 nebol ako na obrázku, ale chuťovo bol mnam 🙂 🙂 🙂 🙂

murinka
4. dec 2010

ahojte.dajte niekto recept na kuracie sote 😅 vsade kde som hladala tam ide smotana a ja nemam doma smotanu 😅

traktor
4. dec 2010

@juliagregor ok dik 🙂

kralicica
4. dec 2010

kuracie sote to u nas fici stale, na rozne sposoby. oprazit na olivovom oleji kur. kusky, bez cibule, bez cesnaku. a dalej mas viacero variant>
GRECKE> pridas olivy, paradajkovy pretlak, prelisovany cesnak, bobkovy list, bazalku, oregano, nechas dusit cca 30 minut
SLOVENSKE> pridas bryndzu, kyslu smotanu alebo jogurt a je to mnam
SYROVE> pridas syr aky mas {taveny, tvrdy, struhany...{ nechas roztopit, zalejej prip. mliekom, smotana nemusi byt i tak je to dost tucne pridas oregano mnaaam
HUBARSKE> pridas sampinony alebo susene huby predtym namocene v hor. vode, smotanu alebo mlieko }potom muis zahustit hl. mukou, sekanu susenu petrz. vnat, cierne korenie

vsetko to ma omacku takze naj s ryzou, dobru chut

zajo79
4. dec 2010

@kralicica to som tiez chcela akurat napisat..mlieko a syr, smotana byt nemusi

lyongirl
4. dec 2010

@luciaanna ahoj, ako robíš tú špenátovo-syrovú omáčku?