Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak dnes sme mali oblatky s medom a cesnakom,opekance(po nasom bobalky )s makom,pirohy(kapustove zemiakove a tvarohove),polievka u nas jucha(stava z kyslej kapusty v tom susene huby a fazula) a zemiakovy salat s lososom.... 😀 do prasknutia🙂
všetkým prajem požehnane sviatky ,vela zdravia štastia ,lásky a nech sa Vám splnia všetke vaše sny a želania 🙂
majonezovy salatik, kaprik a sosovicovaaaaaaaaaaaaaaaa))) na stehna)
Mamičky a kucharočky všetko naj veľa hlavne zdravia a šťastia veľa lásky a porozumenia na vianoce ako treba, nech najdete pokoj z neba. Pokoj, lásku v hojnosti, dni prežite v hojnosti. Zdravie, šťastie ešte k tomu, nech prídu aj do vášho domu.
a dnes kacacia polievka s pecenovymi knedlickami a domacimi slizikmi,pecena kacka na pomarancoch a kapustove strapacky,samozrejme v masti spravim delikatesu pecienku 😀
pekné sviatky dievčatá -šikuľky, kucháročky. posledné dni som tu bola menej ale ja sa určite spiatočne vrátim a prečítam čo ste výborné navarili a napiekli 🙂 my včera kapustnica a vyprážané kuriatko s pečenými zemiačikmi lebo mm nemá rád šalát a tak sme to prispôsobili aj malému. dnes ideme k našim a babka varí 4druhy jedál takže budem si dávať pozor aby som sa neobjedla a radšej si vezmem misku aby mi z každého zabalila 😀
@titkovamiriam fúha,to máš toľkých papkáčov?My sme jedli len s manželom,dcéra nemusí ani omáčku ani šalát a malému to ešte nedávam moc.
@kucminka tak vcera my piati,brat a rodicia-dnes sa prida sestra so svagrom 🙂
Dievčatá, aj ja pridávam menu a foto niektorých chodov našej belgickej vianočnej večere: Predjedlo - výber syrov, zapekané taštičky s krevetami a teplé syrové krokety. Hlavné predjedlo- ustrice (foto), polievka z čakanky s garnátmi, medzi jedlo ("digestivum") - mandarinkový sorbet s ľadovým mandarinkovým likérom (foto), hlavné jedlo - plnený moriak s gaštanovou plnkou s selekciou rôznych príloh (foto už naservírovaný moriak na tanieri). Dezert - torta z bielej čokolády plus slovenské koláčiky. Najlepšie na tom bolo, že celú hlavnú večeru varil priateľ, ja som prispela len koláčikmi a tortou (a samozrejme dobrou náladou a kopou bozkov). Pridala som aj fotku nášho vianočného prestierania.
ja dnes nevaríííím 🙂 🙂 🙂
ahojte 🙂
u nás sa ako vždy na 1. sviatok vianočný - nevarí ,máme kopec šalátu,rybky,tak dnes len nič nerobenie 😉
zajtra pečená kačka a všetko,čo k nej patrí,mňam 😝
Ahojte.dnes len rezne upečiem a nič viac.rybku sme včera zjedli 😉 budem len sedieť a pozerať telku a jesť a jesť 😀 😀
@ani ja dnes nevarim 😀
@nelinka0401 u nás podobné ,,aktivity,, telka,relax,návštevy a jedenie 😵 😀
@lululka555 presne.aspoň pár dní v roku len tak sedieť a nič nerobiť.večer ešte ideme na oslavu... 🙂
tiež sa dnes nič nevarí,len dojedá a za obedom trochu vybehneme vonku vyvenčiť psa,alebo samých seba 😀
Ja dnes dorobím kuracie a bravčové rezne šalát ostal a kapustnica tiež a ráno so urobila syrovú roládu a urobím misu pre návštevu
ahojte, u nás tiež dnes dojedačky, hubová omáčka, vyprážaný zubáč a kapor, pečené zemiaky, zemiakový šalát, kopec koláčikov, a ideme na návštevu k mojej krsnej a babke, tak ochutnáme , čo dobré oni napiekli 😉
u nas sa dnes tradicne robi pecena hus a fazulova polievka... teda uz len ja pomaly tlacim este hus... mnamka nenormalne, mam pocit ze mi brucho praskne😉 a k tomu cervene vyborne vinko a kolaciky
ahojte 🙂 aj u nás dojedačky zo včera,zajtra nemusím varit,ideme k našim na obed,na moje velké prekvapenie sa moji chlapi pustili do koláčov,ešte budem asi niečo piect,aby bolo niečo aj pre návštevy 😀
@chorale1 recept na plnku mam takyto : 1slahackova smotana, 100g cokolady (uvarit a nexat do druheho dna v xladnicke) 1 maslo vymiesat so 100g kryst. Cukru do peny a pridat vyslahanu slahacku..... Je toho vela, takze ja som si to teraz robila po svojom... Cca 150g masla,50g cukru a asi 2/3 slahacky... Zbytok som pouzila inde..
A my tiez dojedacky... Kapustnica, rezne so salatom aj bobalky... A urcite prasknem...aj ked vyvetranie vonku pomohlo trosku vytravit;)
ja musim zajtra varit, ale netuším, že čo 😒

dievcata stastne a vesele vam prajem vela vela zdravia a lasky🙂