Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
U nas je vyvar a zemiakove placky plnene kuracim sote na hrasku 🙂
kuřecí kousky ve smetanové omáčce se žampiony a kukuřicí, rýže, a nejspíš bez polévky, a zítra konfitovaná kachna, a vepřová pečeně, bíle a červené zelí, bramborový a houskový knedlík
my mame dnes kuracie nugetky v zemiakovom cesticku, zemiakova kasa, hranolky, salat, polievka hovadzia zo vcera...dopapame vianocne kolaciky - co nechapem ze tak rychlo zmyzli kedze robievam aj 3-4davky z kazdeho 😀 ale asi to bude tym ze tento rok uz papal kolaciky aj Oliverko takze o rok budem mudrejsia 😀 ale som rada, aspon nam neostavaju ako po minule roky... 😉 a zjatra budem piect cesnacky a pojdeme silvestrovat k nasim 🙂 a na novy rok uz mam nalozene krkovicku v oleji a koreninach 😉
pečené kuracie stehná vypchaté slaninou a cibuľou, ryža a polievka ešte netuším 🙂
rolada z kurcata,zemiakove pyre 🙂 zajtra netusim ☹
Kedze zajtra som v praci, tak uz dnes kapustnica a drobcovi kuracie masko so zeleninou, ryzou a uhorkovym salatom 😉
ahojte, u nás sa dnes varí kapustnica - obrovský hrniec bude aj na zajtra a hádam aj na pozajtra, ďalej pečiem kuriatko, plnenú fašírku - valec, plnená vajíčkom, kápiou a syrom, pečené zemiaky, ryža s kukuričkou a hráškom, miešaný domáci kompót 😉
ahojte, tak ja som sa dnes dala na tú sviečkovú, tiež premiérovo, ako tu tuším ešte niekto písal. zatiaľ rozvoniava pekne, horšie to bude asi s knedlou, tak tak zje sa 🙂
@titkovamiriam vyzerá to neskutočne dobre. hneď by som si dala 😉
rozmýšľam, že dnes spravím korpus na tortu, dcérka bude mať pozajtra narodeniny, tak nech toho zajtra nemám veľa. nemáte nejaký dobrý recept na korpus? mám 28 cm formu, niečo také, aby to pekne narástlo a nespľaslo. najlepšie kakaový.
kacica s knedlou a kapustou...a bude aj na zajtra...na novy rok neviem...co mavate vy? poradte...okrem klasickych salatov a tak...to uz nemusim 😀
@bridgetjonesova na novy rok kapustnica udene masko a salat,no ten sme zavrli tak bude pyre s chrenom 🙂
@fattamorgana ahoj ja robim nadstavovany piskot podla tohto receptu:
Nastavovaný piškot - jemný a vláčny
Ingrediencie
10 bielok
150g kryštáľ cukru
2 vanilky
10 žĺtok
250g práškového cukru
500g hladkej múky
1 prasok do peciva
10lyžíc horúcej vody
Inštrukcie
bielka s kryš cukrom a vanilkami vyšľaháme do tuhej peny
žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleko miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva.
potom už len varechou na striedačku vmiešame bielka a zvyšnú múku.
Pokiaľ chceme korpus orechový tak 100-150g múky vymeníme za mleté orechy.
Dávka stačí na dve formy 23cm alebo jednu 34cm.
@titkovamiriam jej dobry napad ...my sme tiez salat zavrhli...uz fakt nie, dost bolo 😀 😀 😀 😀 😀 to dene masko je dobry napad 😉
baby a co vypekate? dajte nejaky recept na dobry, ale jednoduchy zakusok...nieco nie suche
@bridgetjonesova ďakujem. a čo znamená "nastavovaný"?
@bridgetjonesova sladke nerobim absolutne nic,len slane tvarohove,syrove a bryndzove tycinky a zozne rožteky z kysnuteho cesta 🙂
@bridgetjonesova ja už nepečiem nič. som rada, že tam je posledný podnos vianočných koláčov, sladké nechcem ani vidieť. keby Lucka nebola taká maličká, ani tortu by som asi nerobila, všetci majú asi veľa sladkého. dobrý a jednoduchý zákusok je tento: http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-orgazmus...
@danielaj ahoj ako robis tu plnenu fasirku a hlavne aby bol tvar valec????mozem ta poprosit o receptik do IP? Dakujem krasne
@fattamorgana podla mna asi to ze vzdy pekne vyrastie...lebo je to tutovka..ja si ho robim dopredu a davam do mrazaku...ked potrebujem necham len volne rozmrazit v kuchyni a plnim plnkou..inak je vysoky, prerezavam ho nitou na sitie na polovicu a mam dva korpusy...a ozaj je super lebo aj po rozmrazeni chuti ako cerstvy...skus a daj vediet 😉
@bridgetjonesova vyskúšam veru, celkom sa mi pozdáva. ešte otázočka - na akej teplote to pečieš?
@bambulka63 ahoj, klasika zomeliem mäso, pridámnamočené rožky, cesnak, korenie na fašírky, soľ, vegeta a pod. dám si na alobal tú masu - to bude akože spodok, na to naukladám vajíčko, kápiu, syr, alebo kto čo má rád, na to dám zvyšok masy, vytvarujem do valca,zabalím do alobalu a upečiem 😉
@bridgetjonesova ja tiež sladké nepečiem, napiekla som k Vianociam ako každý rok, viac ako 20 druhov koláčikov, takže budeme ma´t až do troch kráľov, ale zajtra budem rôzne slané chuťovky robiť a nátierky, obloženú misu - len tak pre nás doma 😉
@danielaj a ako dlho sa to ma piect??
@bambulka63 jaj ťažká otázka, ja nikdy pri pečení nesledujem čas, nejak to mám v oku 😀 ale skúšam kovovou ihlicou, či je prepečené 😉 ale skús tak 3/4 hodinku až hodinku a nakukni 😉
@danielaj super dakujem krasne idem sa do toho pustit 🙂
@bambulka63 nemáš za čo, nech sa vydarí 😉
dneska prava svieckova, mnam uz sa tesim 🙂
baby ako robite tarhonu? moj prvy pokus prave putoval do kosa..
Ahojte, dnes slepačia polievka s rezamvami,
madarsky guláš knedla,bude aj na zajtra,,a ešte zajtra syr a hranolky,chlebičky,jednohubky z rozkov,
na Nový rok Šunka ,klobásky a hurky 😵 😵 a to čo ponukne rodinka ideme pogratulovat 😵
pitivo.šampanské a ja mám rada griotku s anasovým džusom 😝

Tak dnes som si pospala,polievocku mam od vcera,a robim kura na stave a cestoviny,aby sa to dnes aj pojedlo no davam sem foto ovocných silvestrovskych bowli aby ked niekoho inspirujem to do zajtra stihol,či už budu alko ci nealko vzdy prekvapite kamaratov,rodinu 🙂 🙂
ja som tento pre alko zvolila červene vino a becherovku plus doliala ribezlovým džusom-ovocie čo dom dal-mandarinky,pomaranč,kusok pomela.kompot višnový/zavaram s rumom/ a broskynovy,mrazene černice a jahody a susene hrozienka a jablko 🙂
no a pre deti broskynovy a čeresnovy kompot,mrazene jahody a čučoriedky ,čerstne mandarinky s pomarančom zaliate jahodovým džusom
podavať len tak alebo so šľahačkom,zmrzlinou čo vas napadne 🙂