Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
totalne prežratí- ja dnes nič nevarím- bo stale mam v ladničke veci ešte od vianočnej večere, dnes dietka a nech si každý vybere čo chce sám
hovädzia polievka s kopcom zeleniny,rezancami,zemiaková kaša,mäsko z polievky a chrenovka.....mňáááám 🙂))
@junkfoood ja som tento rok zacala robit tarhonu konečne tak, že sa dá aj jesť --- ja si tarhonu nasucho opražím v kastroli za stáleho miešania /bez oleja a čohokolvek ineho!/ až ked sa mi opraží do tmava /každý ako chce/ potom nalejem olej - ale pozor lebo vysoká teplota ihned zareaguje - rychlo premiešam a zalejem vodou /cca 1 diel tarhona 1,5 dielu voda - ale na plynovom som robila s 2dielmi vody na sklokeramike mi neviem prečo stačí menej vody/ ochutiť ako chceš ja zvyknem hodiť bujon alebo iba osolim - a za 15 minut mám hotovo - - - ja som predtým opekala na oleji ale vzdy sa mi to rozbágalo a nikdy nevydarilo
Polievka fazuľová so zeleninou a zemiaková kaša so sviečkovou omáčkou.
Caute kocky, mam dilemu, dostala som na vianoce pekarnicku a neviem si upravovat recepty. Teda takto, chcem v nej robit hlavne cesto lebo miesenie mi s mojimi slabymi paprcami nehrozi. Ale nechcem robit recepty len priamo do pekarne urcenymi. Proste chcem normalne recepty a dat tam robit len cesto, ale neviem ako mam postupovat. Napriklad aj ked najdem v recepte ze tam ide 42g drozdia a ja mam len susene ako spravim prepocet? A aj pri mieseni cesta je potrebne tu formu vymastovat? Som z toho jelen a nemam ani cas citat vselijake fora o tych pekarnach, tak vas poprosim aby ste mi to nejak zhrnuli tie zakladne veci a cinnosti ktore nepodcenit a su potrebne pravidelne. Dakujem
myslela som že urobím cícerovú polievku na kyslo ale muž si praje kurací vývar a ešte zo včera dojeme šalát z farebných cestovín so zeleninou. No a zajtra ideme k našim kde budeme robiť kotlíkovú silvestrovskú kapustnicu mňam už teraz mám chuť 😀
ešte som zabudla 😀 idem skúsiť tento koláčik http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17749 máme ešte sladkého dosť ale vyzerá skvele 😀 😀 😀
varim kuraciu polievku so slizikmi a zeleninou, druhe nevarim, mame pecene kura a peciem tvarohovy sypany kolac s ciernymi ribezlami 🙂
@junkfoood tak tarhonu si oprazim na cibulke s olejom/mastou/ aby chytila hnedu farbu a potom zalejem vodou a uvarim do makka,ak mi ostane este voda v hrnci tak ju normalne prelejem vodou a hotovo,no vascinou to uz odhadnem.Ja nemam rada tarhonu varenu ako cestoviny na bielo 😉 milujem ju pekne sypku a suchu
@ibajeho s pekarnickou neporadim ☹
@ibajeho ja tiež zvyknem robiť cesto v pekárničke,ja tam nič neprispôsobujem normálne tam dám všetky suroviny čo sú v recepte môžeš aj normálne droždie,alebo na sušenom je napísané koľko máš dať podľa toho koľko máš múky a zapnem program.Netreba vymazávať pekárničku ani keď v nej pečieš 😉
@lucikatn jej cícer,ja spravím trošku cícerového šalatiku ked už majonezak sme zavrhli 😀 je rychly a aj zdravý
@titkovamiriam
aj tak sa da, je urcite chutnejsia, ale ja ju fakt, ze obcas urobim, povacsinou ju mavam v praci na obediku vela krat.
baby, takú škaredú knedľu, aká sa mi dnes "podarila", ste ešte nevideli 😀
ahojte,dnes sme bez polievky,druhé kuracie soté,bravčové na prírodno s cesnekom a uhorkami,ryža...kedže sa sladké pojedlo idem robit mačacie oči -mizli rýchlostou blesku a mm zase laskonky,robím ich 1x,dúfam,že sa podaria 🙂
@ibajeho celá kocka droždia je na 1 kg múky ( viacej droždia je na škodu,lebo zbytočne prekysľuje cesto a cítiť ho ) ,na pol kila dáš polovičku,to isté so sušeným.Pekárnička je teflónová,nič netreba vymasťovať,tiež je mojou pomocníčkou na vymiesenie cesta,ktoré potom plním či na sladko ,na slano ,knedle,buchty...parádička,ktorá je využívaná 😵
@5katarina7 no ked som si len tak zbezne prebehla navod kym maly spal tak tam bolo ze ju pred pecenim mam vymastovat. Zdalo sa mi to divne lebo to by som ju musela otvorit ked domiesi cesto, umyt a vymastit a nasledne tam cesto dat spat. Ci? Zdalo sa mi to dost pracne na to ze niektore z vas pisali ze spustia program a uz sa nestaraju. Tak fakt neviiem.
@megika1 dakujem a mozem ta poprosit o nejake receptiky overene ktore v nej robis ako pises? Pockaj, cize jedno drozdie tuhe znamena jeden sacik sucheho? Si si ista? Nie ze to dobabrem 😀
@titkovamiriam my sme kupili od chovatela 3 kg za 8 eur, no nekup to 😉
@firstbaby jej a čo? už sa mi to tu mieša 🙂
@fattamorgana knedla nikdy nieje škareda vzdy je originalna a druhu taku už nikdy nespravíš 😉
@ibajeho ja som nikdy nevymasťovala a už som v nej robila aj cesto aj piekla nespočetne krát,u nás teda fičí často 😉
@titkovamiriam kralika 🙂
@bridgetjonesova ja som sa rozhodla pre prevrátený jablkový koláč a na vrch krém uvarené salko vymiešané s maslom 🙂
Nemate niektora overeny recept na wafle? Ale take trosku dietnejsie 😵
dnes brokolicova polievka s opecenymi cesnakovymi chlebikmi, hovadzie na sposob diviny na smotane s brusnicami a hrncekovou knedlou. Dezertov je stale hojne, takze sa nepecie 😎
U nas dnes pečene kura + hranolky 😉

dnes len par kuskov rezni na prirodno/aby sa dnes zjedli/,k tomu ryza 🙂 zajtra bude pečena krkovicka,knedla a kapusta