Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@fattamorgana krasne ako si robila tu mramorovost?
@janulabj joj ale nic mi nenaslo ☹
@luciferova zoberieš si za naberačku bledého cesta, vyleješ ho do stredu formy, potom za lyžicu tmavého, vyleješ tiež do stredu formy (na to bledé) a tak striedaš stále dokola, ono sa to vlastnou váhou roztiahne a takto pekne to potom vyzerá. chcela som pôvodne robiť kakaový korpus, ale neviem, či to kakao tomu robí zlobu, vždy mi spľasol, tak som sa bála, nechcela som Lucke pokaziť tortu a toto je osvedčená klasika, ešte to aj dobre vyzerá 😉
@fattamorgana perfektne to je, najblizsie vyskusam 🙂 a lucke menovkyni zelam vsetko naj 🙂
@luciferova ďakujem, odkážem 😉
ja dnes dorobená ako osol tyčinky z lístkového cesta, nugátové a syrové rožky, a mäso s pečienkou v zemiakovej placke 😀. Všetkým Vám na tejto stránke ktoré ste súčasťou aj mojej rodiny tak som si Vás obľúbila, želám aby rok 2013 bol o niečo lepší radostnejší a šťastnejší nech vám deťúrence robia len radosť a nie starosť 🙂
@fattamorgana páčia s ami tie koláčiky. To sú dve piškotky spojené kolieskom banánu? Je to krásne hladké a rovné, ako si to obalovala v čoko?
@danielaj
@luciferova dakujem popozeram 🙂
@lussy23 áno, sú to dve piškóty, medzi nimi je banán a je to obalené v čokoláde. ja som to obaľovala tak, že som do stredu pichla špáratko , aby tam neboli capance od prstov a po vytiahnutí špáratka tam ostala dierka, tú som prekryla tým srdiečkom 😉
dievčatá, prajem vám krásnu silvestrovskú noc a všetko dobré v novom roku, veľa splnených prianí a krásnych zážitkov
@1977 ahoj,nech sa paci 😉 :5 bielkov+40dkg krystal.cukru uslahas nad parou do tuha,nechas trocha vychladnut,varechou vmiesas 10dkg mletych orechov,vymiesas,na plech u s papierom na pecenie robis cez sablonu laskonky,pecies ich v predhriatej rure na 110 C asi 25minut,nechas ich vychladnut,spojis ich kremom-uvarit sladene salko 2h,do polovychladnuteho vmiesas 35dkg masla...vyslo mi ich 27ks-zlepenych 😉
včera samé jednohubky a chlebíčky . Dnes spravím kurací perkelt s haluškami . Polievka bude guľášová s párkami a zviškami všelijakých klobásiek a mäskov .
Dobré ránko
Šťastný nový rok 2013...
Stastny novy rok dievcence!
Stastny Novy Rok kocky 🙂 😲
Citala som ze prvy den v novom roku treba jest sosovicovu polievku - aby sa rozmnozilo bohatstvo (vela sosoviciek - vela peniazkov) 😀, ze sa nema jest hydina ani ine vtaky aby neuletelo stastie, ani ryby aby stastie neodplavalo.
Áno aj ja tie príslovia poznám preto dnes šošovicová polievka na kyslo, bratislavské stehno a syn chce kolienka k tomu zvažujem noky predsa je nový rok. A na raňajky obložená misa šoudra, šunky, klobáska, parenica, horčica, sendvič alebo bageta. A včerajšie delobuchy
ja som najedená ešte od včera ale dnes budeme mať rezne (pečené na plechu na papieri) a majonézový šalát - dnes je jediný deň v roku kedy máme také menu 😀 no a dojeme včerajšiu kapustnicu a malý má jeho obľúbený morčací vývar
Samozrejme Vám všetkým želám všetko dobré do Nového roku!
Kocky v novom roku vela zdravička,nech ste svieže sko rybička, veľa inšpirácií a spokojných brušiek v rodine 😉
Ahojte baby,všetko len to naj v Novom roku 2013 🙂 my dnes dojedáme zo včera,nachystané sme mali ako pre armádu,tak poostávali-jednohubky s olivami,oškvarkovo-zemiakové pagáčiky,cesnačky, mini žemličky plnené cesnakovou pomazánkov,syrom salámov zeleninkou....a už sa napchávam... 😀
ahojte ... v prvom rade vsetkym vela zdravia v tomto novom roku, nex nam to vari a nex to tu ostane najprijemnejsou bezhadkovou temou na MK 😎
Nejake starsie foto steakov z daniela (jezisko doniesol uplne super vec, ze grilovaciu panvicu) a vcera zeleninova polievka, rezen a salat troxu inak - vyborny, sviezi (mrkva, petrzlen, rapikovy zeler, zemiaky, jablko, vajko, uhorka, troxu majonezy, biely jogurt, lyzicka dijonskej horcice, sol korenie)...robila som este strudlu z jogurtoveho cesta s jablckami - tiez mnamka a syrovu pomazanku. A dnes bezpracne dojedacky 😉
@lencyca tak po takyx laskonkax sa muselo zaprasit... vyzeraju bozsky 😉

ja som sa zaprisahávala, že už nič nepečiem, ale tak spravila som aspoň banány v čokoláde. a pre @brigitjonesova pripájam foto korpusu, je fakt super, pekne narástol, dnes som tortu naplnila, zajtra ozdobím a pridám potom foto.