Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@veve39 uplne jednoducho. Osolila som ho, okorenila (podla toho co mas rada - cierne korenie, mozes aj bylinky), pokvapkala citronom. A opiekla som ho na panvici na minime oleja.
Spenatove listy som umyla, na oleji poprazila cesnak a pridala ich k nemu, kym listy nezmakli. Mozes tiez osolit. Karbiol bol robeny len na pare, mozes ho kludne pridat ku spenatu. A na kraji je cerstva zelenina
@ellit ja z krkovičky robím rada živánsku - vrstvu zemiakov, na plátky mäsko, paradajky, paprika, cibuľa - alebo lečo, ďalej domácu klobásku, niekedy slaninku - v alobale upečené, šťavnaté, mňam mňam...alebo jednoducho okorením grilovacím korením,upečiem a k tomu knedle a červenú kapustu, alebo dusenú kyslú kapustu ... milujeme všetci 🙂
prišla navšteva a všetok zapečený karfiol aj syr aj polievka zjedená. 😝 😝 ..tak zajtra sa vari kelový prívarok s safalatkami ,chlebík a polievka rascova.....
@tanitta čo najviac cibule taku veľkú kuracia pečienka vyblanená, očistená cibulu oprazíme na masti - oleji dáme cibuľku na drobno pokrájanú opražíme do zlata pridáme pečienku ak je kuracia osolíme na začiatku opepríme a poprašíme červenou mletou paprikou popražíme aby sa zacelila a trošku vody podlejeme a dusíme kým sa šťava nevydusí a plníme placky 🙂
rychla vecera - nie je nic jednoduchsie a je to mnamka 🙂 varene zemiaky, grilovany hermelin + brusnicova omacka 😉
@ellit a čo tak cigánska?
u nás zajtra jarná zeleninová polievka a cestoviny s údeným mäskom. v nedeľu černohorský rezeň, budem mať premiéru, tak som zvedavá. hádam dopadne lepšie ako moja premiérová knedľa 😀
zienky potrebovala by som link na kolaciky....na tych chutnuckych jezkov a este mam otazku aku plnku davate do bruska aby to zmaklo?Dakujem
dnes kuracia polievka,druhé sme dojedali a na balkóne oddychuje divina na zajtra...
ahoj 🙂
dnes sme dojedali špagety s mierne pozmenenou bolonskou omáčkou, zajtra budu bryndzove halušky,
kočky,dostala som od sestry zajaca,ale nikedy som to nerobila.Ako ho mám pripraviť?Myslela som,žeby som tam dala k tomu aj kúsok krkovičky,aby to nebolo suché,čo vy na to?
Ahojte v novom roku " zas o rok staršie a dúfam skúsenejšie " My dnes špenátovú polievku s haluškami rozpustene vajce a postrúhaný syr a ako druhé halušky keďže bryndzu nemusíme tak syrové s pažítkou a slaninkou
Môj drahý má v nedeľu narodeniny a rada by som mu pripravila nejaký dobrý obed, tak dajte nejaké typy. Je jasné, že to musí byť mäsové 😀
Ahojte dievčatá 🙂. Dlhšie som tu nebola, nakoľko sme boli na dva týždne u rodičov a čas ani okolnosti mi nedovolili venovať sa mojej obľúbenej téme. Od zajtra ale začínam zase aktívne variť, nakoľko zdvíhame kotvy z pohodlných rodičovských domovov a ideme späť do nášho spoločného hniezdočka 🙂. Touto správou sa vám chcem oficiálne zaviazať, že moje príspevky, fotky a všetko okolo sa budú týkať len a len zdravého a hlavne ľahkého varenia (pečenie sa nepočíta, to mám ako hobby, nepapám, iba vyrábam 🙂 ).
Prajem krásny zvyšok prvého piatku v roku 2013 a zároveň úspešné gastronomické diela v tomto roku 🙂
@levandullka No moja konečne si sa ozvala, aj tebe prajem všetko dobré v Novom roku 2013 🙂
@natal12 Ďakujem Miška moja 🙂. Bohužiaľ, som naozaj nemala čas sa tu nejako zdržovať, no teraz sa už na to varenie a pečenie vrhnem 🙂. Budem sa držať hesla UVARIŤ-ODFOTIŤ-PRIDAŤ PRÍSPEVOK NA MK 🙂
kočky,
prosim vas ako urobit chutnu hrstkovu polievku? mozte napisat v skratke recept ako zacat, co tam ide, ci davate aj bujon, ci davate bobkovy list, pripadne cim zahustit. pytam sa preto, lebo mam zvysok klobasky a mozem ju tam dat varit? ak ano na cely cas?
dakujemmmm 😉
hlasim, ze hrstku uz mam namocenu v hrnci 🙂
a Všetkým želám šťastný Nový rok , veľa lásky, zdravia, šťastia, skrátka, aby bol tento rok lepší , ako ten starý 😵
no a ešte
som Vás chcela trošku pobaviť,, náš novoročný obed nakoniec nebol roztbíf ale prosím pekne jablková žemlovka na želanie pána domu xixixiixix to som skutočne ešte nevarila ako slávnostný obed 😉 🙂
@lucinenka001 ja by som dala údené kolienko, to hrstkovej dá tú pravú chuť 🙂 , aj klobáska pomôže, môže sa vyvárať hneď od začiatku, keď je dobrá, nerozsype sa, ale je chutnejšia. Všetko spolu do hrnca, vyvariť, nakoniec zahustiť jemnou zápražkou s cibuľkou, jooj, to by som si dala 😉 🙂 🙂
dakujem 🙂, udene kolienko ano, tiez je dobre, len ho asi treba varit dlhsie ci sa mylim?
este tam pridam par zemiackov a mrkvu 😉
dnes špagety len a zajtra fazuľovú polievku so širokými domácimi rezancami
@katkas1 nech sa páči 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21086

gnocchi s nivovo-spenatovou omackou, pre krpca verzia bez nivy s cottage cheese