icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mis_ka
4. jan 2013

gnocchi s nivovo-spenatovou omackou, pre krpca verzia bez nivy s cottage cheese

mia258
4. jan 2013

@veve39 uplne jednoducho. Osolila som ho, okorenila (podla toho co mas rada - cierne korenie, mozes aj bylinky), pokvapkala citronom. A opiekla som ho na panvici na minime oleja.
Spenatove listy som umyla, na oleji poprazila cesnak a pridala ich k nemu, kym listy nezmakli. Mozes tiez osolit. Karbiol bol robeny len na pare, mozes ho kludne pridat ku spenatu. A na kraji je cerstva zelenina

broninka
4. jan 2013

@ellit ja z krkovičky robím rada živánsku - vrstvu zemiakov, na plátky mäsko, paradajky, paprika, cibuľa - alebo lečo, ďalej domácu klobásku, niekedy slaninku - v alobale upečené, šťavnaté, mňam mňam...alebo jednoducho okorením grilovacím korením,upečiem a k tomu knedle a červenú kapustu, alebo dusenú kyslú kapustu ... milujeme všetci 🙂

mata71
4. jan 2013

prišla navšteva a všetok zapečený karfiol aj syr aj polievka zjedená. 😝 😝 ..tak zajtra sa vari kelový prívarok s safalatkami ,chlebík a polievka rascova.....

nakup
4. jan 2013

@tanitta čo najviac cibule taku veľkú kuracia pečienka vyblanená, očistená cibulu oprazíme na masti - oleji dáme cibuľku na drobno pokrájanú opražíme do zlata pridáme pečienku ak je kuracia osolíme na začiatku opepríme a poprašíme červenou mletou paprikou popražíme aby sa zacelila a trošku vody podlejeme a dusíme kým sa šťava nevydusí a plníme placky 🙂

nelly3
4. jan 2013

rychla vecera - nie je nic jednoduchsie a je to mnamka 🙂 varene zemiaky, grilovany hermelin + brusnicova omacka 😉

fattamorgana
4. jan 2013

@ellit a čo tak cigánska?
u nás zajtra jarná zeleninová polievka a cestoviny s údeným mäskom. v nedeľu černohorský rezeň, budem mať premiéru, tak som zvedavá. hádam dopadne lepšie ako moja premiérová knedľa 😀

katkas1
4. jan 2013

zienky potrebovala by som link na kolaciky....na tych chutnuckych jezkov a este mam otazku aku plnku davate do bruska aby to zmaklo?Dakujem

reni1512
4. jan 2013

@anavila pomalicky do nie horuceho ..🙂 a nezgrcne sa 🙂

gianni
4. jan 2013

dnes kuracia polievka,druhé sme dojedali a na balkóne oddychuje divina na zajtra...

veve39
4. jan 2013

@mia258 dakujem...ako dlho si asi piekla toho lososa ? ja vzdy robim v rure, muz "somre" ze je ako vareny....

mia258
4. jan 2013

@veve39 ani neviem presne. Stale som ho otacala a pozerala ci ma uz tu spravnu farbu. Vnutri musi zostat ruzovy a na povrchu oranzovy

lizatko1009
4. jan 2013

ja som varila rano o pol 2 😀 kuracie na mede a horcici

nanulik
4. jan 2013

ahoj 🙂
dnes sme dojedali špagety s mierne pozmenenou bolonskou omáčkou, zajtra budu bryndzove halušky,

kucminka
4. jan 2013

kočky,dostala som od sestry zajaca,ale nikedy som to nerobila.Ako ho mám pripraviť?Myslela som,žeby som tam dala k tomu aj kúsok krkovičky,aby to nebolo suché,čo vy na to?

happy8051
4. jan 2013

@kucminka ja zvyknem bud piect na cesnaku, ale castejsie ho robim na stave so zeleninkou a so smotanou

nakup
4. jan 2013

Ahojte v novom roku " zas o rok staršie a dúfam skúsenejšie " My dnes špenátovú polievku s haluškami rozpustene vajce a postrúhaný syr a ako druhé halušky keďže bryndzu nemusíme tak syrové s pažítkou a slaninkou

luciok
4. jan 2013

Môj drahý má v nedeľu narodeniny a rada by som mu pripravila nejaký dobrý obed, tak dajte nejaké typy. Je jasné, že to musí byť mäsové 😀

levandullka
4. jan 2013

Ahojte dievčatá 🙂. Dlhšie som tu nebola, nakoľko sme boli na dva týždne u rodičov a čas ani okolnosti mi nedovolili venovať sa mojej obľúbenej téme. Od zajtra ale začínam zase aktívne variť, nakoľko zdvíhame kotvy z pohodlných rodičovských domovov a ideme späť do nášho spoločného hniezdočka 🙂. Touto správou sa vám chcem oficiálne zaviazať, že moje príspevky, fotky a všetko okolo sa budú týkať len a len zdravého a hlavne ľahkého varenia (pečenie sa nepočíta, to mám ako hobby, nepapám, iba vyrábam 🙂 ).
Prajem krásny zvyšok prvého piatku v roku 2013 a zároveň úspešné gastronomické diela v tomto roku 🙂

natal12
4. jan 2013

@levandullka No moja konečne si sa ozvala, aj tebe prajem všetko dobré v Novom roku 2013 🙂

womankc
4. jan 2013

@luciok ja idem robiť plnenú morku, k tomu pečené zemiaky , miešaný zeleninový šalát, polievku ešte nemám vymyslenú a dezert by mala byť pavlovova so šľahačkou a jahodami a čučoriedkami,broskyňami

levandullka
4. jan 2013

@natal12 Ďakujem Miška moja 🙂. Bohužiaľ, som naozaj nemala čas sa tu nejako zdržovať, no teraz sa už na to varenie a pečenie vrhnem 🙂. Budem sa držať hesla UVARIŤ-ODFOTIŤ-PRIDAŤ PRÍSPEVOK NA MK 🙂

katkas1
4. jan 2013

@dabon ahoj, hodis link na tych jezkov?

lucinenka001
4. jan 2013

kočky,

prosim vas ako urobit chutnu hrstkovu polievku? mozte napisat v skratke recept ako zacat, co tam ide, ci davate aj bujon, ci davate bobkovy list, pripadne cim zahustit. pytam sa preto, lebo mam zvysok klobasky a mozem ju tam dat varit? ak ano na cely cas?
dakujemmmm 😉
hlasim, ze hrstku uz mam namocenu v hrnci 🙂

womankc
4. jan 2013

a Všetkým želám šťastný Nový rok , veľa lásky, zdravia, šťastia, skrátka, aby bol tento rok lepší , ako ten starý 😵

no a ešte

womankc
4. jan 2013

som Vás chcela trošku pobaviť,, náš novoročný obed nakoniec nebol roztbíf ale prosím pekne jablková žemlovka na želanie pána domu xixixiixix to som skutočne ešte nevarila ako slávnostný obed 😉 🙂

broninka
4. jan 2013

@lucinenka001 ja by som dala údené kolienko, to hrstkovej dá tú pravú chuť 🙂 , aj klobáska pomôže, môže sa vyvárať hneď od začiatku, keď je dobrá, nerozsype sa, ale je chutnejšia. Všetko spolu do hrnca, vyvariť, nakoniec zahustiť jemnou zápražkou s cibuľkou, jooj, to by som si dala 😉 🙂 🙂

lucinenka001
4. jan 2013

dakujem 🙂, udene kolienko ano, tiez je dobre, len ho asi treba varit dlhsie ci sa mylim?
este tam pridam par zemiackov a mrkvu 😉

adulikka
4. jan 2013

dnes špagety len a zajtra fazuľovú polievku so širokými domácimi rezancami