Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
aha dobre díky. Snaď to nepokazím, jedla som to v Prahe a nebolo to moc dobre,bolo tam hrozne vela mäsa ale tie platky boli super.MM to nechutilo vobec,ale snaď moje mu bude viac 😎
Ahojte, dnes mi prišlo mailom a vyzerá to celkom chutne, taká rýchlovka...
Ovocná rychlovka
Recept je na plech cca 25 x 35 cm .
Na dno plechu poklademe dětské piškoty ve dvou vrstvách. Piškoty položíme jednou vrstvou a tu druhou dáváme obráceně do mezer, které mezi piškoty vznikly.
Uvaříme si puding ze dvou sáčků dle návodu (může být jakékoli chutě, ,jakou máte rádi) a nalijeme jej hned na položené piškoty.
Počkáme, až puding zchladne a poklademe na něj různé ovoce (viz obrázek) tak, aby se dal potom nařezat na dortíky.
Jakmile máme pokladeno ovoce, uvaříme si dvě malé želatiny nebo jednu velkou a zalijeme jí celý koláč.
Necháme vychladnout a poté dáme na noc do ledničky.
Druhý den již můžeme směle konzumovat (můžeš si na to nastříkat ještě šlehačku a posypat čokoládou).
Je to vynikající, rychlé, šťavnaté a moc chutné - mňam, mňam.
Přeji dobrou chuť !!!!!!
@lyongirl takéto niečo zvyknem robiť v tortovej forme a hlavne v lete, keď je to vychladené, je to skvelé. A ešte je to suprové aj tak, že dáš piškóty, puding, ovocie, piškóty, kyslá smotana vymiešaná s vanilk. cukrom, piškóty... 😵
A dať vychladiť...mňamka to je. Tá smotana s vanilkou chutí ako miláčik. 🙂
baby , ja dnes mäsovú polievku , zapečené zemiačky , brav. stroganov s kyslou smotanou a oreganom
a ešťe v mrazáku som mala údené rebrá - tak som ich dala zapiecť ... 🙂
no pod´ - nemáš daleko 😀
tofu natierka so zeleninou, hovadzi vyvar s rezancami, hovadzie na prirodno s ryzou a cvikla.
morcaci vyvar, leco a doma upecene rozky 😉 a peciem dcere na zajtra do skolky pudingovy zavin http://www.schutou.sk/index.php/recepty/dezerty...
my dnes halusky s tvarohom 🙂 a zajtra netusim...manzel nieco vymysli 😉
Dnes sme mali omáčku zo štiavela, varené zemiaky, varené vajíčko. Zajtra budeme mať pečeného kapra s chlebíkom, a napozajtra robím bravčové pliecko na štave s ryžou.
Tak, idem pomachrovat. Kedze chlap mi pride az za chvilu, dnes mame sladke pirozky s malinovym dzemikom a par sulancov, zajtra papame vonku lebo mame volno ( 🙂 ), vo stvrtok spravim moje syrovo-sunkovo-slaninove placky a v piatok chcem spravit moju pseudo-svieckovu, no neviem ci sa mi na nu podari nakupit ☹
@denne73 Jejda, si ma dostala, ja vacsinou robim vsetko od oka 😀 No pirozky som ukradla tuto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15223
Tie placky, to je recept a'la co dum dal, vacsinou len vsetko nakrajam, dam do cesta z muky, vajicka, trosku posolim, pripadne okorenim, mliecko (urcite som este nieco zabudla 😀 ), pre chlapa cesnak a vysmazim.. Niekedy nastruham aj zemiacik.. Cize vlastne zemiakove placky so vsetkym co najdem 😀
A ta moja svieckova, to je hrozna sranda.. Robim na dva sposoby, jeden z hlavy neviem, recept mam u mamy a tento druhy.. Akekolvek masko ake najdem, take dve-tri mrkvicky, petrzlen, rajcinky, paprika, smotana, muka, cibulka.. No zas co najdem.. Kedze nemam uplne dokoncenu kuchynu tak robim "zo zbytkov" 😀
kuraci perkelt s haluskami a to je asi vsetko, lebo dnes mam nejaky utlm 😅 Vcera som robila jezkov z lineckeho cesta a dnes by som chcela vecer este spravit vinove kolaciky

@stella231 jej stella a ty prečo nechodiš k nám januárovkám?? sme v rovnakom tt 😉 😉 😉 😉