icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
13. jan 2013

@leanax ja som nerobila z lístkového, robila som si cesto sama 😉
@ibajeho ja robím na donutky klasika čokoládovú a potom karamelovú: 45 g kryšt. cukru upálim na karamel, zalejem 3 Pl vocy, nechám rozpustiť, potom pridám 135 g práškového cukru a vymiešam na hladkú polevu 😉 alebo aj citrónová je fajn _ šťava z jedného citrónu a podľa potreby práškový cukor, vymiešaš na hladkú polevu 😉 a už len posypem farebnými zdobeniami 🙂
@rastulka Mńam, krásne, dala by som si 😉 a mm všetko najlepšie 🙂

danielaj
13. jan 2013

@levandullka ja na 200stupňoch, tiež som ho robila v utorok 🙂
@tunzal ja som dnes práve myslela na musli tyčinky, že som dávno nerobila, v televíznych novinách dávali reportáž o ich výrobe a hneď som si povedala, že ich musím tento týždeń urobiť a naposledy som robila tieto http://varecha.pravda.sk/recepty/musli-tycinky-..., ale našla som ešte ďalšie http://varecha.pravda.sk/recepty/musli-tycinky/...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44408
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21055
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11868

mia258
13. jan 2013

@inffinity
@raza
jasne 🙂

SLIVKOVY KOLAC:
Vyslahala som 125g cukru s 3 vajickami a 100g masla, postupne pridala 150g polohrubej muky, asi 50g skrobu, 1/2 prasku do peciva a trosku soli.
Vypracovala som z toho cesto a vyliala ho na vymasteny a vysypany plech. Na cesto som poukladala polky sliviek, ale mozte dat hocijake ine ovocie.
Na vrch som spravila drobenicku zo 150g muky, 150g cukru a polovicky masla. A posypala to este skoricou 😵

JABLKOVY KOLAC:
150g polohrubej muky, 150g krupice, 150g cukru a 3 lyzicky prasku do peciva som zmiesala. Jablka som umyla, osupala a nakrajala na mensie casti, najlepsie na platky.
Do formy som vrstvila tretinu zmesi, na to poukladala jablka a posypala skoricou. Zas zmes, jablka, zmes. Najlepsie je dat na vrch este trosku masla, aby nebol kolac suchy a zas trosku skorice 😉

Neviem vam napisat presne, ako dlho som ich piekla, lebo som ich stale chodila kontrolovat. Ale rura bola tak na 180°.

dabon
13. jan 2013

Dnes sa dojedalo zo včera (kapustnica a šúlance s makom) 🙂 tiež sme s krpatou dnes upiekli pre svokra bábovku a kedze sa doma nekrájala a krpatá mala na nu taku velku chuť, musela som jej spravit nieco fajne, čiže zachranili to "koblížky" s čoko a citronovou polevou 🙂

lussy23
13. jan 2013

dnes mame cuketové placky. Ale musím priznať, že tie čo sme robili minule s domácej cuketky boli stokrát lepšie. Už sa teším na sezónu.

mysiatkoo
13. jan 2013

fuuu ste sa cinili kym som nestihala 🙂 my predvcerom halusky s tvarohom, vcera navstevny den - polievka z bazanta, steaky z hovadziny so zemiakmi uvarenymi v supke + cherry paradajky preliate stavou z citrona zmiesanou s olivovym olejom, solou a petrzlenom (varil mm a slintali sme vsetci) a visnovo-ladove kocky (nepamatam ci @lululka555 alebo @lencyca ma inspirovali), ale spravila som to ako roladu...
a dnes stroganov s ryzou...zajtra dojedame ;)

mysiatkoo
13. jan 2013

@rastulka, @bobinkask dvojnasobne MNAM 😝

megika1
13. jan 2013

kedže máme vlastnú čerstvú slaninku,tak budú zapekané zemiaky so šunkou,syrom a navrch hrebene slaninky,červená repa....cesnačka s opečenými krutónikmi

nakup
13. jan 2013

Ahojte my dnes rezancová polievka a kapsa plnená kuracím mäsom, kuracou pečienkou, šampiónky a nestrúhaný syr uhorkový šalát iba zo zeleniny syn zje ten

nakup
13. jan 2013
danielaj
14. jan 2013

dobré ránko, u nás dnes dojedačky, 😉 keďže nevarím, tak to využijem a ideme na veľký nákup a podvečer s kamoškami na stretko do reštiky - uvidím čo si dám k večeri, pekný dník, u nás začína snežiť 😉

snu
14. jan 2013

bre ranko,, dnes mame pecene hovadzie rebra-2 dni marinovane,, paradne pecene zemiacky a la manzel 😀 pre deticky spenatik..

snu
14. jan 2013

@danielaj tak si uzi vecer,, celkom zavidim 😀 zacina u vas snezit? fuuha tak u nas ho vali uz dlho,, a to nebyvas ani neak extra dalej od nas 😀

womankc
14. jan 2013

tak ja som v nedeľu robila tie steaky z bravčovej krkovice , mm napriamo na panvičke a nám ostatným zapečené v rúre, tvarovohý koláč som nestihla, lebo mi prišla nečakaná návšteva a tak som stihla akurát pudingový pohár so šľahačkou a na veľký tanier som nakrájala to mäsko na kúsky a k tomu som dala americké domáce zemiaky čo mi ostalo z obeda. k steaku som nakoniec dávala tie americké a inšpirovala som sa tu u dievčať a urobila som dusenú ryžu na restovanej cibuľke a kápii s kurkumou , krásne a chutne vyšla. dnes nemám ani šajn, že čo uvariť dajte tipa
a aj na nejaký ale fakt super tvarohový koláč si prosím

danielaj
14. jan 2013

@snu ďakujem, no veru s jednou kamarátkou som sa nevidela rok, tak sa moc teším, 😉 no ano iba začína, ale vraj má dnes riadne nasnežiť podľa predpovede 😉

womankc
14. jan 2013

a ešte na pobavenie, v štvrtok a piatok som si vzala dovču, reku , že si v kľude popracem a tak . No tak vo štvrtok som s najstaršou bola na kontrole u dr a nejako sme sa " zdržali v meste na nákupoch a tak " proste babský deň 😉 😀 a v piatok som pol dňa strávila ohŕňaním snehu a dnes to vyzerá na ďalšiu dávku sneženia , ale zato to u nás vyzerá ako v ruskej rozprávke 🙂 . dnes by som sa chcela ísť pobežkovať, včera som sa nedostala , len decká a mm odišli o desiatej a prišli o pol druhej a ja som sa zatiaľ zvŕtala po dome a pri hrncoch , aby mi takí vyšportovaní nezahynuli heheheh

eva7780
14. jan 2013

dnes dojedame 🙂 a zajtra bude asi tarhonove rizoto

olo2003
14. jan 2013

Ahojte,
tak my po zabíjačke, nevarím. Máme kapustnicu, jaterničky, fašírky-k nim spravím len zemiakový prívarok. Ako sladké máme jablkový chlebíček.

dtveronika
14. jan 2013

fazulova polievka s udenym masom, a druhe jedlo zemiaky a bravcove na hribikoch 🙂

natal12
14. jan 2013

@danielaj Dani, u nás už je normálne kalamita 😀 😀 😀 😀 toľko snehu že ma poraziť ide 😠

ibajeho
14. jan 2013

@danielaj dakujem moc, si zlata 🙂

katinkaaa7
14. jan 2013

ja dnes idem robiť rybky pangaseus pečené v rúre so zemiakmi a zeleninovým šalátom 😝 .........polievku nerobím kedže deťurence majú stravu v škôlke,takže môj obed budú mať na večeru 🙂

libka1
14. jan 2013

paradajkova polievka s pismenkami a syrom, losos s citronovou omackou, varene zemiaky, rukolovo paradajkovy salat

nelinka0401
14. jan 2013

tak najprv vám napíšem,čo som včera varila a potom vás dočítam 😀 😀
polievka z hovädzej kosti so zeleninou a slížikmi,smažené kuracie stehná s kari ryžou a hruškovým kompotom a koláčik od Danky z albumu Babičkyn jablkový koláč.

lululka555
14. jan 2013

ahojte 🙂
za posledne dni som tu bola menej,cestovali sme... a dalo mi zabrat docitat vas....,ake dobroty ste povarili a aj popiekli,mnam 🙂
my sme mali v sobotu kuracie prsia so sampionami a smotanovou omackou a ryzu a vcera nedelny vyvar, pecene kacacie stehna,knedlu a kapustu s karamelom 🙂 dnes podojedame,co zostalo 😉

lululka555
14. jan 2013

@mysiatkoo same dobroty 😝 visnove ladove kocky som piekla su vynikajuce,ale aj ta tvoja rolada vyzera super

lululka555
14. jan 2013

@fordikford ahoj nezabudla som,ale skor nebol cas, tak sa ospravedlnujem a posielam recept na kolacik

INDIANSKY REZ

cesto: 10 zltkov,10 PL pras.cukru,5 a pol PL polohrubej muky,1 prasok do peciva,2 PL kakaa a z 5 bielkov sneh.
upecieme plat a ked vychladne potrieme dzemom ( najlepsie marhulovym )

plnka: 5 bielkov + 30 dkg kryst.cukru vyslahame nad parou a natrieme na dzem.

poleva: 1 PL zrnkovej kavy zabarit so 4 PL vriacej vody.Do toho pridame 18 dkg kryst.cukru a uvarime na sirup.Pridame 4 PL kakaa premiesame a odstavime.Nechame trochu vychladnut a dame do toho 25 dkg masla,miesame kym sa nespoji a natrieme na kolac.Nechame stuhnut. 🙂

gianni
14. jan 2013

dnes urobím lasagne s bolonskou omáčkou a ešte máme nejaké koláčiky čo sme boli v sobotu na krstinách,tam bolo doma navarené menu a to : kuracia polievka s gágorikmi, plnené kuracie prsia a ešte zapečené s broskynou a syrom + opekané zemiaky a ryža,obloha
a ešte sa nám zvýšili od mamy gemerské gulky...

lululka555
14. jan 2013

@ivanajelinek ahoj pisem neskor ,ospravedlnujem sa.
NAKLADANY ENCIAN - mozes ho najkrajat na kolieska,alebo trojuholniky,ja davam cibulku,cesnak,korenie 4 farieb,bobkovy list,cili papricky a zalejem olivovym olejom .Najlepsi je ked postoji aspon 2 dni. 🙂

luciok
14. jan 2013

@mysiatkoo Máš šikovného manžela 🙂