Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My dnes dojedáme bratislavské pliecko, ja s mm bez pliecka 😀
dojedame zo vcera - morcacia polievka, bravcove kare so spenatovou omackou, ryza, jablkovoorechova strudla
baby prosim vas,nemate niektora recept na medovu roladu? ( z jednej davky by mali byt 3 rolady ) Taku ,ktora je plnena slivkovym lekvarom a posekanymi orechami . Dakujem 🙂
takze my dnes dojedame zo vcera...kapustnica a bravcove s lecom a ryzou...a rozmyslam ze upeciem kolacik, klasika kysnuty s posypkou - davno sme nemali 😉
Takže v sobotu z piatka hríbová polievka a kuracina s domácim uncle benz + ryža, v nedeľu morčacia polievka maďarský guláš + knedľa, dnes dojedáme a na večeru zemiakové placky
Takže v sobotu z piatka hríbová polievka a kuracina s domácim uncle benz + ryža, v nedeľu morčacia polievka maďarský guláš + knedľa, dnes dojedáme a na večeru zemiakové placky
@lululka555 http://varecha.pravda.sk/recepty/medovy-zavin-p... len ja dávam mleté,alebo sekané orechy
@daniz Dakujem 😵
@ dnes len gulasova polievka, uz pecem tvarohovu tortu na oslavu narodenin 🙂 este ma caka kakaova marlenka a zemakovy salat!
@lululka555 ja robím takýto perníkovo-medový motanec, neviem, či ssi mala na mysli niečo takéto 😉
Perníkový motanec
Cesto: 600 g hladkej múky, 4 vajcia, 4 PL medu, 100 g Hery, 200 g mletého cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL škorice, 4 ČL perníkového korenia
Plnka: 500 g slivkového lekváru, 3 PL posekaných orechov, 2 PL hrozienok, 2 PL kandizovaného ovocia - nemusí byť
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. Cesto rozdelíme na 4 časti a necháme 3–4 hod. postáť. Potom rozvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme posekanými orechmi, pridáme hrozienka a kandizované ovocie. Stočíme ako roládu, potrieme vajíčkom a dáme upiecť so zlatista. 😉
dnes špenatove halušky-rychle,lacne a velmi dobre...aj mala lubi...a z vyvaru urobim polievku
Ahojte,aj u nas dnes dojedačky 😉
vyprazane kur.prsia so zemiakovou kasou 🙂
@maba Ahoj,urobim si fasirkovu zmes-davam do nej aj kyslu smotanu a trocha postruh.syra,urobim fasirky,obalim v struhanke,vo vajicku,vyprazim na oleji,dam do zapekacej misy,podlejem "ochutenou vodou-sol,vegeta,trocha kecupu,horcice,soj.omacky,cesneku,zalejem to aby boli fasirky do 3/4 ponorene,zakryte peciem 45min pri 180 c ,potom odokryjem necham trocha pripiect,su vyborne stavnate,mm klasicke fasirky nechce,ale tieto ano, vcera ich jedol len s chlebom,len co som ich dorobila 😀
ahojte koceny tak ja som tento vikend jedla srnci gulasik vareny v kotliku vonku varil svokor, fajny ,a vcera aj dnes mame panenku plnenu klobaskovym maskom s varenymi zemiakmi a calamadou ze aka mnamka 😵 a zajtra daco lahke a z domacich zasob este neviem co ale asi kelova pol.a ryzovy nakyp
@lululka555 inak mám ho aj u seba v albume, ja to tiež veľmi ľúbim , robila som dva roky dozadu na Vianoce, a vydrží dlho ako čerstvý 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...
@lululka555 práve som ju jedla, mňam. Z vianoc som zjedla všetky 3 záviny, tak mi mamina upiekla ďalšie 😝
Dnes robim zapecene zemiaky s lecom recept som nasla tu http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mo... a nic ine som doma nemala 🙂
@lencyca vyzera to uplne super, tie fasirky 😉 prosim ta a presny recept nemas? ja som bez presnych pomerov uplne stratena, dakujem 😉
Dnes tiez dojedame zo vcera a teraz som dopiekla babovku, chytila ma nalada na pecenie tak to treba vyuzit.

@danielaj aj u nás už sype sniežik, milujem také počasie, len škoda že sa môžem vytešovať len spoza okna. Náš drobec je ešte primalý na sánkovačku..