icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

traktor
9. dec 2010

@stvura co ta na tom odradza?..nemas skusenost zo snehom?..netreba sa bat...je to fakt super, treba vyskusat... 😉

lyongirl
9. dec 2010

@stvura tá pena je na tom vynikajúca, bez nej by to nebolo ono 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
juliagregor
9. dec 2010

@stvura ja som nemožná cukrárka, ale bol ozaj strašne dobrý a ked sa mne "skoro" podaril, podarí sa každému... 😀 😎

stvura
Odpoveď bola odstránená
juliagregor
9. dec 2010

@stvura 🙂 ak chceš so šlahačkou ja robím taký jablčkový od oka, upečiem piškotu, aku si zvyknutá, navrch na upečené sa dajú podusené jablká (vanilkový cukor, škoricový cukor, máme radi kyselšie, tak kys. citronova), skoro kilo, ked su sklovité zahustím ich jednou maizenou rozmiešanou v minime vody, dám schladiť, zmiešam 2 kyslé smotany s vym. šlahačkou so stužovačmi a dám schladiť...výborný...

stvura
Odpoveď bola odstránená
zucha
9. dec 2010

paradajkova polievka a sosovicovy privarok so zemiakmi a parkom + cerstvy chlebik

laerke
9. dec 2010

Tak, niektore ste chceli recept na moju falosnu svieckovu, spomenula som si (kedze akurat struham mrkvu do nej 😀 ) tak tu je:

4-5 velkych mrkviciek, ak nie su moc sladke aj viac, 1-3 petrzleny ale da sa spravit aj cisto z mrkviciek, ja to struham skrabkou na zemiaky nech sa potom lahsie rozmixuju.. Orestovat/osmazit na oleji, trosku podliat vodou a udusit.. Ja do toho hadzem cierne korenie mlete, nech ho nemusim potom lovit a 3 bobkove listy.. Potom tam dam (my sme len dvaja, takze zas podla chuti) 4 kusky vrchnych kuracich stehien aj s kozou (ta sa da potom krasne stiahnut 🙂 ), zaliat nech je to zakryte ale nie moc vody, bolo by to prilis "polievkove".. Dusit asi 15 minut, vylovit bobkovy list aj stehienka, pozriet sa ci tam nenapadali nejake chrupavky, ak ano vylovit, dat do mixera a rozmixovat, ja to robim ponornym, naspat do hrnca s potvorou.. Pockat kym to zacne vriet, potom ja spravim bud zasmazku alebo radsej z pol litrovej smotany na varenie zoberiem polovicu, do toho kopcom polievkovu lyzicu hladkej muky, vslahat do omacky (stale to musi varit a miesajte inac sa to zgrcne!), priliat zvysok smotanky, zas varit asi 15 minut na silnom ohni... 3-4 lyzicky krystaloveho cukru a bud citron alebo ocot podla chuti, samozrejme stale miesat, ja davam citron 1, aj 1 a pol, mame radi kyslejsie 🙂 samozrejme sol este predtym, na to som zabudla.. A nakoniec dat kusocek masla nech sa nam nerobi kozicka...
Servirovat s kendlikom 😀 Dnesna vecera... 🙂 nema to so svieckovou nic, my to len tak volame lebo to tak vyzera ale je to mnami mnam.. A aj deticky to miluju 🙂

denne73
9. dec 2010

@laerke 🙂 🙂 🙂

murinka
9. dec 2010

ahojte 🙂 my sme dnes mali brokolicovu polievku a fusili s morca dellou 😉 a zajtra asi vyprazany karfiol 😕

zucha
9. dec 2010

@murinka mnaaaam, ze vyprazany karfiol. To som nemala fakt ze neskutocne dlho

cervena_ciapocka
9. dec 2010

Keď sa tu spomína sviečková, robil niekto z vás aj takú z tej zmesi čo sa kúpi v obchode, je mrazená, že "Zmes na sviečkovú". Je tam mrkva, zeler a pastrnák 😒 čo sa mi zdá čudné, lebo petržlen je chutnejší, nie?

petusko
9. dec 2010

a ja som dnes bola leniva a tiez bola svieckova, ale od Maggi 😀 😀 prisypala som trochu kolienok, jednu sladku smotanu, trochu horcice a obed bol na svete za par minut 😅 faaakt sa mi dnes nechcelo 🤐
zajtra budem robit kapustnicu s udenym kolenom a este nieco, neviem co. nieco od cesta, uvidim, co ma do rana napadne 😅

salma22
9. dec 2010

zapekanu cestovinu s mletym maskom

cervena_ciapocka
9. dec 2010

@petusko jeee, to aj taká je? Ale ja som v tej zmesi najprv chcela uvariť mäsko (bravčové) a potom to dorobiť na omáčku.
Ináč dnes bola zapekaná brokolica so šunkou a syrom a zemiačikmi.

petusko
9. dec 2010

@cervena_ciapocka hej, tam je uz aj cestovina, staci do vysypat do vody a povarit. ja to riesim tak ako som pisala, kedze toho chcem viac a apson nemam pocit viny, ze jeme cistu umelinu 😝 😀

murinka
9. dec 2010

@zucha tak my sme to nemali tiez dllllho 😅 povodne mal byt vyprazany syr ale rybie file ale manzel bol v obchode a zbadal karfiol a neodolal 😀

denne73
9. dec 2010

Dievčata nemáte recept na primátorske kuracie rezne?? Moj mm ich dnes jedol v reštaurácii a nevie si vynachváliť.

penn
9. dec 2010

@murinka co su fusili s morca dellou? to je z plechovky?

murinka
9. dec 2010

@penn ano,to v plechovke 😉

zucha
9. dec 2010

@denne73 nebude to nejaka specialita danej restauracie?

penn
9. dec 2010

Ja mam polievku zo zeleneho sucheho hrachu, (taku trosku s tymi indickymi koreninnami, ma to taku prichut ako z Govindy ked poznate). No a cez vikend budeme isto mat halusky s kyslou kapustou.... 🙂 slaninka tam bude tiez 🙂

penn
9. dec 2010

no iba cez google, takze to ste uz asi aj videli, je tu toto, ale nejaka haluz:

***Primátorský rezeň***

800 g kuracích pŕs, 1 lyžičku soli, 2 vajcia, 250 g sendviča (žemle), 150 g oleja, maslo.

Očistené, vykostené, kože zbavené, umyté a osušené kuracie prsia sa nakrájajú šikmým rezom cez vlákna na rezne - 2 ks s hmotnosťou 150 g na porciu. Mäso sa zľahka naklepe, osolí, obalí v rozšľahaných vajciach a na jemné krátke rezance nakrájanom olúpanom sendviči a vypraží sa na oleji z obidvoch strán dozlata. Vyprážané rezne sa pokvapkajú roztopeným maslom a hneď podávajú. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty, porcia - rez citróna.
Niektore zdroje sa ale fakt odvolavaju, ze to ma byt v "sendvicovom cesticku"..a niekto to rozoberal na mojasvadba..ale to teraz nefunguje.

ale moja mama dostala taky recept jedneho dna, ze pockajte, pohladam, mnam...tento som nasla na mimi tak uvadzam aj s autorom..ale moja mamka mala so smotanou, a myslim, ze to uz velmi nedavala do struhanky, da sa to obmienat aje to vynikajuce:

Lubka Agalarev (pammy) ID 34468
***Jogurtove rezne***
8 kuracích rezňov * 1 veľký hustý biely jogurt * 2 celé vajcia * 4 strúčiky cesnaku * soľ * mleté čierne korenie * strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko bude od jogurtiku mäkkučké a chutnučké.

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a naložíme do jogurtovej marinády. Tú pripravíme zmiešaním jogurtu, vajec, cesnaku, soli a korenia. Ak chceme, môžeme pridať aj grilovacie korenie. Rezne dáme do nádoby s marinádou, zatvoríme a uložíme na 24 hodín do chladničky.

Mäso vyberieme z marinády, obalíme v strúhanke a vypražíme.

luciaanna
10. dec 2010

Ahojte 🙂 .
Tie jogurtové rezne robievam a chutia mi viac ako klasika rezne.
Dnes idem vyskúšať nový recept z mmb (volá sa to vynikajúce kurča), tak uvidíme, či aj v mojom podaní bude také vynikajúce 😝 .
A polievku máme zo zelenej fazuľky na kyslo.

titkovamiriam
10. dec 2010

Ahojte nestíhacky-peciem a peciem uz sa tesim na vikend.
vcera som robila zapekane kuracie stehna na smotane a nive a dnes spravím kelový privarok s parkami len taka rychlovka. 🙂 Polievku mam zo sucheho hrachu s opecenym chlebom.

mimikuku
10. dec 2010

@titkovamiriam a co tolko pecies ? 🙂

titkovamiriam
10. dec 2010

JA VSETKO MOZNE - teraz som objavila hotovy marcipan od oetkera tak pralinky,vselijake suche kolaciky,tretiu varku medovnikov ja tento rok peciem pre dve kamosky aj sestru....tak nestiham.Nieco mam na MMB no ani tam to nestiham davat asi spravim potom spolocne foto a len pomenujem.Recepty tam su uz snad vsetky co existuju a ja som maniak na vianocne casopisy tak spravim aj par novych a potom co je najhorsie ja to aj milujem ku kave a caju a po vianociach sa divne hybe vahova rucicka 😀 😀 😀 😀 -priatel hovorí že ja mam to pecenie/aj varenie/ radsej ako sex 😀 😀 😀 -čo zasa medzi nami pravda nieje 😀 😀 😀

tereza79
10. dec 2010

sviečkovú na smotane,robím si na ňu chuť už zopár týždňov... 😀

titkovamiriam
10. dec 2010

tereza mnaaaam ja ju budem robit na 1 alebo 2 sviatok vianocny podla toho kedy bude setra so svagrom 🙂