icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

denisa87
17. jan 2013

Na obed bola len zeleninová polievočka,teraz idem robit spenatové halusky s openou slaninkou a cesnakovou omackou,a este toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3558

firstbaby
17. jan 2013

dnes polievka rascova s vajickom a palacinky s domacim dzemom a cokoladou 🙂

nelinka1311
17. jan 2013

my dojedame zo včera,ale mam chuť na zemiakove placky,zajtra plnene kuracie prsia s praženicou,špenátom a šunkou a ryža

nelinka1311
17. jan 2013

@lencyca tie rožky su fakt domace?ako ich prosím ťa robiš?dík

katkas1
17. jan 2013

@lencyca ahoj, das mi recept na tie rozky?

z.k
17. jan 2013

@slavka1307 cestovinový s kuracím mäskom.Išli tam vrtule,kukurica v konzerve.Paprika farebná,rajčiny,reďkovka,cibuľa,tvrdý syr,olivy,všetko nakrájať.Kuracie prsia som nakrájala na kocky opražila na korení gyros.všetko som spolu zamiešala a zaliala kyslou smotanou v ktorú som ochutila s zaziky.Miesto smotany sa môže dať tatarka a majonéza,ale nám chutí takto je to zdravšie.a podľa chuti ešte dochutiť.

monykam
17. jan 2013

@nanulik ďakujem krásne vyskúšam

amdeis
17. jan 2013

Tak ja dnes peciem na zajtra peceny gulas v rure, ale nie na sposob gulasa (ten nemam rada). 😉 Pripravujem ananasovy kolac s natierkovym maslom, uz vcera som pripravila domaci tresci salat, skvarkovu natierku a polievka bude hrstkova so slaninkou. K tomu masu bud ryza alebo tarhona, ale to az zajtra, aby bolo cerstve. Cakame svokrovcov a budu az do zajtra, preto tolko.

erikovamamka
17. jan 2013

@denisa87 ako robis cesnakovu omacku, prosim ?

chorale1
17. jan 2013

dnes polievočka zo zeleného hrášku s liatým cestom a kapsičky z lístkového cesta plnené šunkou, syrom a špenátom a na druhom plechu pizza koláčiky 🙂

ibajeho
17. jan 2013

@danielaj a aka znacka je tej zmesi? Maju ju len v tescu? Lebo teraz mam tesco dost od ruky. Skusim pohladat v kaufaci, snad budu mat. Dik 🙂

ibajeho
17. jan 2013

@nakup ukladam recept a ked maly zaspi sa do toho pustim. Mnam 🙂 este raz dik

lencyca
17. jan 2013

ahojte 😉 nelinka1311@katkas1@petronellynka@lola7712,paci sa receptik na rozky-su domace,robievam ich aj zo spaldovej,celozrnnej muky,akej chcete 😉 do misy si date-35dkg hlad.muky,15dkg spaldovej-celozrnnej muky,2 CLsoli,premiesat,do stredu urobit jamku na kvasok:1dl vlaz.mlieka+1CL krys.cukru+1/2kvasnic-nechat vykysnut,potom dat 1 vajce,150ml vody,50gr rozpustenej Hery,ja davam slnecnicove aj lanove semienka-od oka nasypem,vsetko spolu zmiesat,vypracovat cesto,ak sa bude lepit,podla potreby pridat muku,nechat 1 1/2h kysnut,potom cesto trocha rozvalkat do kruhu,prekrojit na 4 casti,kazdu cast este na tri diely,rozvalkat na velky trojuholnik,od sirsieho kraja stocit po maly do rozka,dat na plech s papierom,nechat este 1h podkysnut,potom ich potriet slanou vodou,posypat sezamom,dat do vyhriatej rury na 180 c piect, ked zacnu hnednut,vybrat von 😉 dajte mi potom vediet ako sa vam podarili,ja ich robim skoro kazdy tyzden,su uzasne,makke,nie ako tie gumy z obchodu 😠

lencyca
17. jan 2013

@petronellynka nerobila som ich este len celozrnne,skusala som aj iny pomer muk,ale boli dost tazke 😖

miruska73
17. jan 2013

ahojte babule tak mi mame dnes cesnakovu polievku cestovinu so spenatom a posypane syrom a akurat dopekam maffinky od danky jablkovo skoricove ....

casdante
17. jan 2013

@danielaj tie musli tycinky boli take chrumkavo tvrde, alebo maksie ? dakujem.

gianni
17. jan 2013

dnes ešte ryžový nákyp s jablkami....

lululka555
17. jan 2013

dnesna karfiolova polievka s mrkvou a lievance 😉 ( s nutelou,visnovym dzemom a skoricovou slahackou )

denisa87
17. jan 2013

@erikovamamka to je studená omáčka,iba cesnak a smotana kysla,a trosku soli 🙂

mariettka27
17. jan 2013

@lululka555 tie lievance vyzerajú úžasne,mňam,hneď by som si dala 🙂 ...môžem ťa poprosiť o receptík?

levandullka
17. jan 2013

Nejaký tip na jednoduchý koláčik? 🙂 Nič extrémne sladké a zdĺhavé. Ďakujem 🙂

erikovamamka
17. jan 2013

@denisa87 dakujem, taku som este nerobila, vyskusam 🙂

darka2001
17. jan 2013

@lululka555 ciiiiiipanecku to naco tu davas take fotecky normalne som vyhladla..... 🙂 zajtra peciem lievance

mirage
17. jan 2013

@mackoxxx
Ahoj, podla mna je divina ovela zdravsia ako obycajne kura z obchodu co narastlo za par tyzdnov..
My jeme divinu casto.

danielaj
17. jan 2013

@ibajeho joj, vieš čo, nepoviem ti značku, kupovala som ju dávno, a hneď si koreniny vysýpam do koreničiek a sáčik zahodím, viem, len že v Tescu, pozri slovenský názov Adžika 😉

danielaj
17. jan 2013

@casdante také stredné, ale výborné 😉

danielaj
17. jan 2013

@miculienka ahoj, píšem sľúbený recept na pašteku zo zajaca, hlavne, že som prehľadala skoro všetko, kde som predpokladala, že by mohla byť a dnes náhodne mi vypadla zo zošita s receptami 😅 oboje sme robievali a sú veľmi dobré 😉

Zajačia paštéta

3 kg zajačieho mäsa, 1 a pol kg prerasteného bôčika - oboje upiecť so soľou , koreninami, cesnakom, bobkovým listom, potom zomlieť, prida´t 1 kg opraženej cibule, tiež ju zomlieť, dochutiť korením, prípadne feferónkou, dať do pohárov a 2 hodiny sterilizovať.

Zajačia paštéta

5 kg vareného zajačieho mäsa, 3 kg vareného bravčového bôčika, 2 kg osmaženej cibule, 10 vajec, 1 horčica, 2 rajčinové pretlaky, mleté čierne korenie, soľ, gulášové korenie, mletá paprika, 4 hlávky cesnaku, trištvrte kg uvarenej pečienky, všetko zomlieť, zmiešať, dať do pohárov a 2 hod sterilizovať.

denisa87
17. jan 2013

@erikovamamka vyskusajte,ja to zvyknem robit aj vtedy ked robím gyros a k tomu salat a iba ju polejem s touto omackou 🙂

megika1
17. jan 2013

@vera1132 1 sáčok je na 1 kg múky( zvyčajne to býva písané na zadnej strane sáčku )

adkoalauri
17. jan 2013

Dnes sme mali pórovú polievku s opečeným chlebíkom + špagety s mletým mäsom 🙂