Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes polievka rascova s vajickom a palacinky s domacim dzemom a cokoladou 🙂
my dojedame zo včera,ale mam chuť na zemiakove placky,zajtra plnene kuracie prsia s praženicou,špenátom a šunkou a ryža
@lencyca tie rožky su fakt domace?ako ich prosím ťa robiš?dík
@slavka1307 cestovinový s kuracím mäskom.Išli tam vrtule,kukurica v konzerve.Paprika farebná,rajčiny,reďkovka,cibuľa,tvrdý syr,olivy,všetko nakrájať.Kuracie prsia som nakrájala na kocky opražila na korení gyros.všetko som spolu zamiešala a zaliala kyslou smotanou v ktorú som ochutila s zaziky.Miesto smotany sa môže dať tatarka a majonéza,ale nám chutí takto je to zdravšie.a podľa chuti ešte dochutiť.
Tak ja dnes peciem na zajtra peceny gulas v rure, ale nie na sposob gulasa (ten nemam rada). 😉 Pripravujem ananasovy kolac s natierkovym maslom, uz vcera som pripravila domaci tresci salat, skvarkovu natierku a polievka bude hrstkova so slaninkou. K tomu masu bud ryza alebo tarhona, ale to az zajtra, aby bolo cerstve. Cakame svokrovcov a budu az do zajtra, preto tolko.
@denisa87 ako robis cesnakovu omacku, prosim ?
dnes polievočka zo zeleného hrášku s liatým cestom a kapsičky z lístkového cesta plnené šunkou, syrom a špenátom a na druhom plechu pizza koláčiky 🙂
ahojte 😉 nelinka1311@katkas1@petronellynka@lola7712,paci sa receptik na rozky-su domace,robievam ich aj zo spaldovej,celozrnnej muky,akej chcete 😉 do misy si date-35dkg hlad.muky,15dkg spaldovej-celozrnnej muky,2 CLsoli,premiesat,do stredu urobit jamku na kvasok:1dl vlaz.mlieka+1CL krys.cukru+1/2kvasnic-nechat vykysnut,potom dat 1 vajce,150ml vody,50gr rozpustenej Hery,ja davam slnecnicove aj lanove semienka-od oka nasypem,vsetko spolu zmiesat,vypracovat cesto,ak sa bude lepit,podla potreby pridat muku,nechat 1 1/2h kysnut,potom cesto trocha rozvalkat do kruhu,prekrojit na 4 casti,kazdu cast este na tri diely,rozvalkat na velky trojuholnik,od sirsieho kraja stocit po maly do rozka,dat na plech s papierom,nechat este 1h podkysnut,potom ich potriet slanou vodou,posypat sezamom,dat do vyhriatej rury na 180 c piect, ked zacnu hnednut,vybrat von 😉 dajte mi potom vediet ako sa vam podarili,ja ich robim skoro kazdy tyzden,su uzasne,makke,nie ako tie gumy z obchodu 😠
@petronellynka nerobila som ich este len celozrnne,skusala som aj iny pomer muk,ale boli dost tazke 😖
ahojte babule tak mi mame dnes cesnakovu polievku cestovinu so spenatom a posypane syrom a akurat dopekam maffinky od danky jablkovo skoricove ....
dnes ešte ryžový nákyp s jablkami....
@erikovamamka to je studená omáčka,iba cesnak a smotana kysla,a trosku soli 🙂
@lululka555 tie lievance vyzerajú úžasne,mňam,hneď by som si dala 🙂 ...môžem ťa poprosiť o receptík?
Nejaký tip na jednoduchý koláčik? 🙂 Nič extrémne sladké a zdĺhavé. Ďakujem 🙂
@denisa87 dakujem, taku som este nerobila, vyskusam 🙂
@lululka555 ciiiiiipanecku to naco tu davas take fotecky normalne som vyhladla..... 🙂 zajtra peciem lievance
@miculienka ahoj, píšem sľúbený recept na pašteku zo zajaca, hlavne, že som prehľadala skoro všetko, kde som predpokladala, že by mohla byť a dnes náhodne mi vypadla zo zošita s receptami 😅 oboje sme robievali a sú veľmi dobré 😉
Zajačia paštéta
3 kg zajačieho mäsa, 1 a pol kg prerasteného bôčika - oboje upiecť so soľou , koreninami, cesnakom, bobkovým listom, potom zomlieť, prida´t 1 kg opraženej cibule, tiež ju zomlieť, dochutiť korením, prípadne feferónkou, dať do pohárov a 2 hodiny sterilizovať.
Zajačia paštéta
5 kg vareného zajačieho mäsa, 3 kg vareného bravčového bôčika, 2 kg osmaženej cibule, 10 vajec, 1 horčica, 2 rajčinové pretlaky, mleté čierne korenie, soľ, gulášové korenie, mletá paprika, 4 hlávky cesnaku, trištvrte kg uvarenej pečienky, všetko zomlieť, zmiešať, dať do pohárov a 2 hod sterilizovať.
@erikovamamka vyskusajte,ja to zvyknem robit aj vtedy ked robím gyros a k tomu salat a iba ju polejem s touto omackou 🙂
Dnes sme mali pórovú polievku s opečeným chlebíkom + špagety s mletým mäsom 🙂

Na obed bola len zeleninová polievočka,teraz idem robit spenatové halusky s openou slaninkou a cesnakovou omackou,a este toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3558