icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzin78
24. jan 2013

@lululka555 aoj mozem ta poproait ako ai robila tie cokoladove pohare s mascarpone??? Vyzeraju super vhodne na oslavu

lian35
24. jan 2013

@aduskalac môžem poprosit o recept na chlebík-chcela by som vyskúšat.Dakujem velmi pekne 🙂

bublina83
24. jan 2013

Buchty na pare s orechovou plnkou, poriadne som sa vytrapila a kolko upratovania ... deti si chvalili, tak aspon to 🙂

novotnajanka
24. jan 2013

tak mi dnes hrachovú so zemiačkami a majoránkou,tak na pol rozmixovanú. A kuraciu pečienku s ryžou-uharček k tomu-a veeru sme si pochutili.

zvedavamt
24. jan 2013

u krstnej som mala koložvarsku kapustu a doma kelovu polievku, mnaam

aduskalac
24. jan 2013
bublina83
24. jan 2013

@patka6 Davam sem casto fotky, ktory konkretne ??

lian35
24. jan 2013

@lululka555 Mohla by som vás poprosit o receptík na tie čoko poháre z mascarpone.Dakujem vám velmi pekne 🙂

mirkat73
24. jan 2013

@aduskalac paci sa mi vsetko az na toho zajacika..joj nemozem, doma mame zlateho...

lian35
24. jan 2013

@aduskalac dakujem -nevšimla som si. 😉

lululka555
24. jan 2013

@zuzin78
@lian35 ahojte ,paci sa podla tohto receptu som robila a pridala som akurat jahody http://www.toprecepty.cz/recept/27685-cokoladov...
😉

zuzin78
24. jan 2013

@miriamr ako prosim robis nepecenu cokoroladu???

bublina83
24. jan 2013

@zuzin78
@zuzananinka Dala som na spodok tortovej formy niekolko lyzic kavy zmiesanej s mandlovou aromou (ma tam ist amareto, ale to nekupujem) a polozila som na to tenky plat piskotoveho korpusu, znovu som pokropila kavou a natrela kremom, poukladala dve vrstvy piskot tiez namocenych v kave a znovu krem. Treba nechat cez noc stuhnut v chladnicke (alebo aspon 12 hodin odstat) a potom posypat poriadne kakaom. Krem - 500g mascarpone, 100ml zltkov (mne to vyslo 6ks zltkov), 110g krys. cukor. Zltky s cukrom treba slahat az kym sa nevytvori husty krem, nesmu tam byt krystaliky cukru. Potom sa opatrne zamiesava mascarpone, aby krem nezredol. Ale ja som ho vyslahala aj slahacom, lebo sa mi to robilo zle a nic sa mu nestalo 🙂 Velmi jednoduche a vyborne.

lenka268
24. jan 2013

Ahojte, dnes bravcove kusky na stave s hraskom a mrkvou a k tomu knedla. Toto
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3984

miriamr
24. jan 2013
olo2003
24. jan 2013

ahojte, takže zmena plánu, namiesto fazuľovej kaše boli dnes špagety s omáčkou z hlivy ustricovej a včerajšia špenátová polievka. Na zajtra som sa inšpirovala asi parenými buchtami 😉 a hrachovou polievkou.

natal12
24. jan 2013

@bublina83 moja ako robis parene buchty ?? 🙂 receptíkk prosím ta nenapíšeš??

bublina83
24. jan 2013

@natal12 Jasne ze napisem 🙂 1kg hl. muky (ale vraj moze byt aj polohruba), 3dcl mlieka, 3dcl vody, 1dcl oleja, 2 zltky, troska soli a drozdie samozrejme (klasika drozdie dam do 3dcl mlieka so stipkou cukru a pockam kym to vykypi 🙂 ) no a miesit a miesit a nechat vykysnut, rozvalkat a plnit ako buchty. Parim to v hrnci na ktory si upevnim utierku a velkou misou to zakryjem ... pozor na ruky, ked budes misku davat z hrnca dole, ja sa vzdy tou parou obarim .... 🙂 parim cca 10 minut jednu varku.

miruska73
24. jan 2013

@danielaj dnes idem robit tie tvoje briosky mam chut a nechce sa mi ist do obchodu 😝 tiez s malou idemeradsej na sankovacku ako do obchodu treba tu nadheru vyuzit 😵 no a mi sme tiez vzdy same vonku vzdy a v kazdom pocasi a tu je tak vela deti ale asi sedia doma ved tam im je dobre 😖

adulikka
24. jan 2013

od včera zeleninová polievka a na žiadosť detí špagety

novotnajanka
24. jan 2013

no a na zajtra musí byť rýchlovka.Máme kopa roboty.Takže zeleninková polievka-zelenina z mrazničky a knedličky plnené tvarohom a čučoriedkami-tiež z mrazáku-mali ich teraz zlacnené v Bille, no a nekúp to 😝

danielaj
24. jan 2013

@miruska73 tak potom daj vedie´t, či chutili 😉 no veru my tiež za každého počasia sme vonku, malá bola len jeden krát chorá, ani soplíky nemáva, tak určite to bude tým, že nekvasíme doma, ale nastupuje od 4.2 do škôlky, tak uvidíme, lebo tam sa nachytá všetko možné aj nemožné 😒 u nás tiež veľa detí a nikde nikoho, j asa snažím rýchlo navariť, vaím každý deň a potom ideme von, poobede keď sa vyspí, zase von, no dnešné deti asi kvasia len pri telke a počítačoch 😒

mimus4
24. jan 2013

kuracie vykostene stehienka na sposob gyros,ja v ramci diety len so salatom a manzel s dcerou budu mat ryzu 😉

zklimekova
24. jan 2013

dnešné muffinky banánové a banánové s kúskami čokolády 🙂

megika1
24. jan 2013

@bublina83 to isté u nás 😀 😀 😀

chorale1
24. jan 2013

@danielaj takže dnes som skúšala briošky, prvé uzly boli kadejaké ale to nevadí, ku koncu sa to už podobalo na uzly. ked príde domov chlap tak to odfotím a pošlem 🙂

00matula
24. jan 2013

Tak som dnes nakoniec urobila zeleninkovu polievocku s vlockami a mrvenickou a ryzu s maskom- taky moj vymysleny receptik-korenova zeleninka, slaninka, kysla uhorka a hrasok 🙂 k tomu uhorkovy salat

fordikford
24. jan 2013

Dnešná cesnaková polievka so zemiakmi, kurča na kyslej kapuste a pecene zemiaky,a briošky od danielaj. 😎

catrena
24. jan 2013

dnes brokolicova kremova polievka a pečene udene koleno...len tak s chlebom a chrenom a zavaranou uhorkou 🙂 a tie briošky musim aj ja vyskušat 🙂