Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, idem si zase k vám po radu... kedy sa pečú šišky? Ktorú stredu? Minule som tu videla jeden recept, šišky na plechu, tak by som ich chcela upiecť, len neviem kedy sa to pečie 😀
takze dnes kapustnica a bude aj na zajtra 😀
@martinkatinka popolcová streda pripadá na 13.2. tento rok, u nás sa piekli šišky vždy víkend pred popolcovou stredou
Dobre rano kocky, rychlo piste,bo ja fakt dnes neviem co varit 😉
ahojte kocky, takze my dnes paradajkova polievka s pismenkami a syrom a druhe budu rybie prsty so zemiakmi...a upeciem jablkovy kolac s pudingom a piskotami 🙂
Dneska nic moc varenie-široke slíže s tvarohom ,kakakom alebo orechami 😀
@martinkatinka u nas sa sisky a fanky pecu uz teraz 🙂 ale by sa na popolcovu stredu 🙂
@danielaj huspenina to je napad na vikend!!!! 😀
@danielaj aj nás čaká huspeninka,môj hu miluje .....zase zo zbytku silného vývaru robievame kapustnicu a tú milujem aj ja,kapusta zo súdku sa v tomto období u nás dosť míňa,jedávame aj surovú,pridám za hrsť aj do fazuľovky,či zemiakovej so strúhancom...nepreje sa,chystám sa na koložvársku,ale po víkende 😉
@pami2 to je uplne jednoduchy...z listkoveho cesta...na spodok das listkove cesto, naukladas piskoty, potom jablka na mesiaciky, posypes vanilkovym a skoricovym cukrom a zalejes jednym vanilkovym pudingom, navrch znova listkove cesto, popichat vidlickou, natriet vajickom a upiect 😉
Ja som vcera varila sojove kroketky.. strasne dobre to chutilo.. a je to aj zdrave jedlo.. a prilohu som udusila mrazenu miesanu zeleninu a trosku cestovin som do toho vmiesala.. moj chlap sa isiel zblaznit za tym 🙂 a to je masiar 🙂
@ericka06077 aké kroketky?
ahojte takže guláš sa už varí a mám v pláne buchty na pare,robila som ich naposledy pred pár rokmi a nepodarili sa no dnes ma to chytilo opäť tak snáď budú dobré 😕 ak máte dáky jednoduchý recept kde nemám čo pobabrať rada prijmem 😀
@aduskalac jaj mnam idem na hostinu môžem 😝 🙂
takže nakolko sa zvyšila kapusta a mäsko sa zjedlo tak spravim zemiakove gule plnene udeninou a posypem tou zvyšnou kyslou kapustou a opečenou slaninkou :- ked zvýši cesto tak sparvim aj lokše z maslom to bude hostina
@womankc Sojové.. som pomlela soju uz uvarenu a trocu posmazenu na cibulke a s majoranom a s cesnakom.. premiesala a tak som pomlela.. das tri vajicka, trochu struhanky a urobis sulky.. 🙂 a osmazis na oleji.. 🙂
@ericka06077 a ako si robila tie kroketky?
ha ja nevarim, mm je na slovensku, maly dostane zemiak a mrkvu to mam uvarene v predstihu a ja si dam salat a lasagne z obchodu .
ahojte 🙂 u nas zeleninova polievka a rybie filetky na masle s varenymi zemiakmi 🙂
ja dnes robim gyros a malemu smotanovo maskovu omacku so zemiacikmi a husaciu polievku
@pami2 namocila som si soju.. (je jedno, ci kocky, alebo platky, ale daj dva balicky ) na cca 20min, potom som ju dala varit na cca10min.. zliala som vodu. na panvici som si zohriala dve lyzice ramy, dve cibulky na jemno pokrajane som spenila, pridala som majoranku, sol, cierne korenie, potom som primiesala tu soju.. nechala som ju vychladnut a pomlela som ju celu aj s tou zmeskou cibulkovov.. jaj a este 4kusy cesnaku sa tam davaju 🙂 pretlaceny 🙂 do tej pomletej zmesky sa daju dve vajicka a struhanka podla hustoty, aby sa dali tvarovat take sulky, alebo gulicky.. to uz zalezo na vas.. 🙂 a na oleji osmazit 🙂 a je to strasne super, lepsie ako masove mi bolo povedane 🙂

@danielaj mňáááám , máš v albume aj receptík???