Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes tak asi ako kazdy 😉 dojedame zo vcera pecene kuracie stehna zemiakove pyre a domaci ananasovy kompot🙂
ale co varit na zajtra ani srnka netusi 😒
dnes si urobím tresku v parnom hrnci podľa http://www.svetvomne.sk/index.php?com=content&m... so zemiakmi aj zeleninkou a ešte od včera máme tento fantastický koláčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31102
dnes mame na obed zemiaky na kyslo z vajcovou plackou je to rýchle jednoduche a veľmi chutne 🙂
dnes lasagne 🙂 a poradte nieco pre 9 mesacne mimco,, uz neviem co mu mam vymyslet..
@natal12 urcite sa ti podari, je velmi jednoduchy 😉 a vyzera tak narocny 🙂
@erikovamamka no už mi chladne krém a idem robiť korpus 🙂 ako vyzerá ale podla mna neni a stojí to zato 😉 a v tom recepte podla ktorého robím píšu 2 vajcia ved to je málo, to cesto bude jak papier tenučké 😀 tak ja dám 5 🙂
@natal12
ja som pouzila 3 vajicka, myslim, ze bol tak akurat... drzim ti palce, potom sa pochval fotkou 😉
@erikovamamka a bolo cesto po upečení tenučké či hrubšie ??
Takze pozeram, ze vsetky peciete kolace. Ja na to velmi nie som. Dnes urobim cesnakovu polievku alebo mozno rajcinovu cesnacku so syrom. A druhe este neviem.
Ahojte, moje vcerajsie a predvcerajsie diela: Marlenka bez valkania a vianocka.
@natal12 skor tensie, asi 2 cm, ale vies, das tam dve plnky a keksiky... je taky akurat
@mravvcek Ahoj!!! paci sa , ja robim takto:
Paprikas: osmazila som cibulku na oleji,pridala pokrajane kuracie mäso,nechala zatiahnut az bolo mäsko biele osolila,okorenila ,pridala som mletu cervenu papriku, dva bobkace a podliala vyvarom,nechala dusit do mäkka a nakoniec uz len zahustis smotanou.
Halusky: polohruba muka,1 postruhany zemiak,vajce,sol,voda vymiesam si cesto a hadzem cez haluskovac do vriacej osolenej vody,vyberam ked vyplavaju a premyjem studenou vodou.Presne gramaze ti nepisem - robim od oka 😉
ahojte!!! 🙂
aj u nas je vsetko biele ...
dnes nevarim,dojeme ,,vcerajsie zbytky,, nedelnu polievku,pecene plnene kura a ryzu 😉
@lululka555 dakujeeeeeeeeeeem 🙂
...dievčence....každý deň si vás tu pozriem čo vyvárate.....napíšem čo kuchtím ja 🙂 ...a môj mužíček väčšinou so mnou pozerá ....a včera mi hovorí a ty čo sem nejakú fotečku nepridáš....(tak už sa aj ja chystám pofotiť tie moje výtvory 🙂 dakujem kočky za inšpiráciu 🙂
Naše vikendove menu:
Sobota: plnené bravčové pliecko s ryžou a zel. šalatikom, na večeru makové, tvarohové a lekvárové buchty 🙂
Nedeľa: slepačí vývar s rezančekmi, plnená kačka + zemiačiky, a ešte aj rezne som piekla lebo sme mali návštevu a bála som sa, že toho bude málo, ako dezert som robila pudingoše ale upravené na chute môjho mužíčka, boli plnené makom 🙂
Dnes sa chystám na paprikáš s cestovinou a možno niečo sladké...čo ma napadne 🙂
Dnes fazuľková polievočka, bravčové mäsko s tarhoňou 😉
@nelinka0401 tá roládka vyzerá úžasne, môžete mi poskytnúť recept? 🙂
@nelinka1311 ja som kokos farbila na zeleno normálne, že som nasypala páškovú farbu do kokosu, som to medzi prstami normálne premiešala a krásne sa mi zafarbil, nemáčala som to 😉
@abriela
a inak ahojte, u nás tiež zasneženo a tiež dojedáme zo včera, malá dnes v škôlke po prvýkát, ja som si obehala s mm úrady a tak sedíme a akosi máme doma ticho 😀 malá v škôlke v pohode, už som volala, ani neplakala, tak sa teším, uvidíme ako bude zajtra, ja som akási nesvoja, nervózna, že ju nemám doma a zajtra uvarím a neviem, čo s toľkým voľným časom budem robiť, hádam aj 3 chody navarím 😀
@brunkova http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200176... tu je
cesto som robila podla seba:3 vajcia,150g kryš.cukru,150g hl.múky ,polovicu PDP,polku vanilky ,4-5 PL vrelej vody.vajcia s cukrom a vanilkou vymiešam,postupne pridávam vodu.dobre vyšlahám.potom opatrne pridám preosiatu múku s PDP.
plnku som tiež robila odoka..bolo jej tam viac ako malo ale záleží aj od plechu.ja som mala taký menší.plnka 3dcl mlieka,1 lubovolný puding,150g kryš.cukru.1 vanilka,150g masla.uvarila som si puding,po vychladnutý som ho postupne pridávalak maslu a miešala..natriem na roládu a opatrne stočím 😉

Dobré ránko, aj unás zasnežené 😒 bože nech to už skončí. No zo včera dojedačky a dnes robím pre maminu prekvapko tribit zákusok 😉 dúfam že sami podarí .