Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@katkas1 Je to celkom jednoduche:
- spravis si kvasok /tepla voda, kocka drozdia, cukor a posypat mukou/
- mne to kyslo v miske kyske
- ked kvasok vykysne pridas semienka /slnecnicove, sezamove, lanove.../ kmin, sol, bazalka, rozmarin....co len chces a samozrejme muku /bud nejaku zmes alebo nejaku celozrnnu a aj klasicku bielu hladku.
Spravis cesto take lahsie a das kysnut...ked vykysne rozdelis na dva bochnicky a este das kysnut kym sa zohreje rura... ja som to piekla cca 40min.
Este horuce prikryjes vlhkou utierkou. Dobru chut🙂
prave som vyhnala manzela do restiky pre menicko 😅 lenivost ma premohla... a on sa potesil, kedze si rovno da aj pivo v restike 🙂
spravim len poharove tiramisu
@nelinka0401 to je krasna rolada 😵
tak my dnes kuracia pecen na cibulke s ryzou ....mnamka
my sme tri dni chodili po oslavach takže dnes varim hovadziu polievku, chilli con carne, peciem domáci chlebík a dufam, že bude aj na zajtra :D
U nas na dnes a na zajtra sosovicova polievka a na druhe tvarohovo-visnova zemlovka. Predvcerom sme aj piekli domace skvarkovniky. Kolacik nebude ziaden, zemlovka je sladka sama o sebe.
@ikuza ja som dala domáce zavárané slivky (ale vôbec som ich nekrájala - ako som ich mala na polovičky zavarené tak som ich naukladala). Niekedy vyskúšam aj bez ovocia lebo ten koláčik je aj tak mokrý.... A ten vanilín? To som pochopila ako vanilínový cukor - čo ja nepoužívam ale dávam vanilkový cukor.
@ikuza vanilín je vanilkový cukor 🙂
@danielaj ďakujem pekne,skusim pozhaňať praškovu farbu,mam doma len tekutu,tak preto som tak rozmýšlala,ale už som aj s mamou hovorila,že možno by stačilo zohnať praškovu farbu,žeby to možno dobre zafarbilo,tak to skusim,len to zohnať,lebo to hocikde nemaju
Takže zákusok tribit je hotový, už tuhne v chladničke a poobede ho polejem čokoládovou polevou 😉 len ma serie to že nikdy to nevyrovnám tu plnku 😠 😒 a babrem sa s tým hodiny 😀
@danielaj a ked nie,tak skusim ešte urobiť potah z MMF,ale ešte som to nikdy nerobila,tak neviem,či by sa podaril 😉
@nelinka0401 veľké ďakujem 😀
@brunkova neni za čo 🙂
dnes dojedáme(vývar z morčacích krkov,krkovičku s ryžou a dorobila som dnes ku nej aj klobásku) a v rúre mám jablkovo-makové muffiny,ked sa podaria hodím foto...
Dnes sme dojedali z vikendu halusky s kapustou s bravcovym masom, a uvarila som hrachovu polievku, ktora bude aj na zajtra a na zajtra ako hlavne jedlo budu spagety s masovymi gulickami v paradajkovej omacke podla Jamieho Olivera 🙂
U nas dnes fazulova na kyslo, zapekany karfiol so sunkou, sampinonmi, zemiakmi a syrom a fasirka od mojej druhej maminy 🙂
@zklimekova Vyšľaháš šľahačku so želatínovým stužovačom a prišľaháš jogurt. Najlepší je Jogobela - mám s ňou naj skúsenosti.

@nelinka0401 ĎAKUJEEEM 😉 a ako sa tam dávajú tie cukríky? do surového cesta?