icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

brunkova
4. feb 2013

@nelinka0401 ĎAKUJEEEM 😉 a ako sa tam dávajú tie cukríky? do surového cesta?

adel22
4. feb 2013

@katkas1 Je to celkom jednoduche:
- spravis si kvasok /tepla voda, kocka drozdia, cukor a posypat mukou/
- mne to kyslo v miske kyske
- ked kvasok vykysne pridas semienka /slnecnicove, sezamove, lanove.../ kmin, sol, bazalka, rozmarin....co len chces a samozrejme muku /bud nejaku zmes alebo nejaku celozrnnu a aj klasicku bielu hladku.
Spravis cesto take lahsie a das kysnut...ked vykysne rozdelis na dva bochnicky a este das kysnut kym sa zohreje rura... ja som to piekla cca 40min.
Este horuce prikryjes vlhkou utierkou. Dobru chut🙂

libka1
4. feb 2013

prave som vyhnala manzela do restiky pre menicko 😅 lenivost ma premohla... a on sa potesil, kedze si rovno da aj pivo v restike 🙂
spravim len poharove tiramisu

libka1
4. feb 2013

@nelinka0401 to je krasna rolada 😵

danielitka26
4. feb 2013

tak my dnes kuracia pecen na cibulke s ryzou ....mnamka

ikuza
4. feb 2013

@lucikatn ked chcem spravit ten fantasticky kolacik, musim mat mixer? Alebo staci zamiesat rucne?

zuzananinka
4. feb 2013

my sme tri dni chodili po oslavach takže dnes varim hovadziu polievku, chilli con carne, peciem domáci chlebík a dufam, že bude aj na zajtra :D

ivka219
4. feb 2013

@ellise ja som od Trebišova , ale to je jedlo my tiez nič nehovori

ivka219
4. feb 2013

@evelina77 posles mi prosim ta recept na tvoje buchtičky do IP ?

lucikatn
4. feb 2013

@ikuza ja som ho robila ručne (aby som nezobudila syna keď búval) a išlo to skvele - rýchlo sa to dalo dohromady 😉

daniz
4. feb 2013

@mysiatkoo recepr prosííím

miriamr
4. feb 2013

ahojte. u nás sa dnes dojeda od včera: pórová krémová polievka s chlebíkom, knedľa s hovädzím mäsom na horčici 😉 a robila som aj šišky (vydržali cca 2 hod 😀 ) a domáci celozrnný chlieb 😉

amdeis
4. feb 2013

U nas na dnes a na zajtra sosovicova polievka a na druhe tvarohovo-visnova zemlovka. Predvcerom sme aj piekli domace skvarkovniky. Kolacik nebude ziaden, zemlovka je sladka sama o sebe.

ikuza
4. feb 2013

@lucikatn ake ovocie si dala? a pre mna nekucharku este vysvetli prosim, co je vanilin? Mozem dat vanil. cukor miesto toho?

nelinka0401
4. feb 2013

@libka1 dakujem 🙂

@brunkova cukríky som nakrájala a naukladala na plnku 🙂

lucikatn
4. feb 2013

@ikuza ja som dala domáce zavárané slivky (ale vôbec som ich nekrájala - ako som ich mala na polovičky zavarené tak som ich naukladala). Niekedy vyskúšam aj bez ovocia lebo ten koláčik je aj tak mokrý.... A ten vanilín? To som pochopila ako vanilínový cukor - čo ja nepoužívam ale dávam vanilkový cukor.

nelinka0401
4. feb 2013

@ikuza vanilín je vanilkový cukor 🙂

nelinka1311
4. feb 2013

@danielaj ďakujem pekne,skusim pozhaňať praškovu farbu,mam doma len tekutu,tak preto som tak rozmýšlala,ale už som aj s mamou hovorila,že možno by stačilo zohnať praškovu farbu,žeby to možno dobre zafarbilo,tak to skusim,len to zohnať,lebo to hocikde nemaju

natal12
4. feb 2013

Takže zákusok tribit je hotový, už tuhne v chladničke a poobede ho polejem čokoládovou polevou 😉 len ma serie to že nikdy to nevyrovnám tu plnku 😠 😒 a babrem sa s tým hodiny 😀

nelinka1311
4. feb 2013

@danielaj a ked nie,tak skusim ešte urobiť potah z MMF,ale ešte som to nikdy nerobila,tak neviem,či by sa podaril 😉

brunkova
4. feb 2013

@nelinka0401 veľké ďakujem 😀

nelinka0401
4. feb 2013

@brunkova neni za čo 🙂

gianni
4. feb 2013

dnes dojedáme(vývar z morčacích krkov,krkovičku s ryžou a dorobila som dnes ku nej aj klobásku) a v rúre mám jablkovo-makové muffiny,ked sa podaria hodím foto...

chrumka
4. feb 2013

Dnes sme dojedali z vikendu halusky s kapustou s bravcovym masom, a uvarila som hrachovu polievku, ktora bude aj na zajtra a na zajtra ako hlavne jedlo budu spagety s masovymi gulickami v paradajkovej omacke podla Jamieho Olivera 🙂

firstbaby
4. feb 2013

U nas dnes fazulova na kyslo, zapekany karfiol so sunkou, sampinonmi, zemiakmi a syrom a fasirka od mojej druhej maminy 🙂

daniz
4. feb 2013

@zklimekova Vyšľaháš šľahačku so želatínovým stužovačom a prišľaháš jogurt. Najlepší je Jogobela - mám s ňou naj skúsenosti.

mysiatkoo
4. feb 2013

@daniz ktory recept?

dida84
4. feb 2013

tak my sme dnes dojedli husací vývar zo včera a boli vajcové halušky so slaninkou a ešte mi ostal až jeden orechový rohlíček, čo som si stihla odložiť ku kávičke... 😀

ellise
4. feb 2013

@ivka219 odkud od Trebišova, ja som z Kuzmíc, a do Trebišova jsem chodila na gympl

daniz
4. feb 2013

@mysiatkoo na tie fašírky ďakujem