icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

linka
5. feb 2013

@natal12 dakujem pekne,urcite vyskusam,potom dam vediet 😉

natal12
5. feb 2013

@linka a sú skvele, podla mna tie vysmážane su dost mastné 😒

slniecko77
5. feb 2013

@danielaj ahoj, tak dnes som robila chlebik podla tvojho receptu a ako som slubila davam vediet, je vyborny 😉 uz je z neho len polovicka...robila som tentokrat z bielej muky 😉
..este raz dakujem za recept 🙂

dabon
5. feb 2013

....ach ešte stále dojedáme segedinsky guláš 🙂 dnes som spravila len morčací vývar a úplne mňamkový čoko koláčik s kys. smotanou a čučoriedkami 😵

lienka2
5. feb 2013

baby prosim vas recept na ten chlebik bez miesenia mi mozete dat? vdaka 🙂

martina2006
5. feb 2013

nemate niekto recept na muffiny?

bubu1111
5. feb 2013

@dabon Mnaam receptik🙂 prosim moooc

jaminko
5. feb 2013

dnes som robil syrovo sampionovu omacku a mnam mnam 🙂
http://www.receptiky.sk/syrova-omacka-cestoviny...

jaminko
5. feb 2013
canama
5. feb 2013

@vierka0 lenze tam nie je slahackova smotana ale kysla smotana a celkovo je toho asi 750 ml, pricom ja som tam dala iba 1 sacok stuzovaca

vierka0
5. feb 2013

@canama tak potom tam urcite budes potrebovat tu zelatinu, zvyknu to mat v kauflande, alebo aj v jednote..stuzovac je na slahacku

dabon
5. feb 2013

@bubu1111 cesto: 300g hl. múky (dala som 200g hladkej a 100g polohrubej), 5 vejec, 1,5 dcl vody, 1,5 dcl oleja, 200g ml. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva a 3 lyžice kakaa. Žltka oddelime od bielkov, pridame k nim cukor, vodu, olej, van. cukor a vymiešame do penista. Potom pridáme múku a nakoniec sneh z bielkov a kakao. Dáme upiecť na vymastený a vysypaný veľký plech 🙂 (resp. upečieš si piškotové cesto podla svojho receptu)
Mala som doma čučoriedkový kompot, tak som dala ten, ale myslím, že by bol fajny aj s iným kompotom, prípadne nakrájaným bananom 🙂
Čiže dala som polovicu čučoriedok na cesto a šup do trúby. Ked sa cesto upieklo (pri 180 stupnoch), dala som navrch druhú polovicu čučoriedok a trosku som cesto pokropila aj šťavou z kompotu.
Na vrch som spravila plnku z kyslej smotany a čokolády: 400g kyslej smotany a 200g čoko na varenie. Čokoládu rozpustís nad parou (ja v mikrovlnke) a do teplej vmiešaš kyslú smotanu (ja som dávala dve kysle smotany 375gramové a 400g čokolády - potrebovala som spotrebovať smotanu). Hmotu navrstvíš na cesto, nechala som hodinku postáť a už sme "koštovali" 😵

babush
5. feb 2013

@canama pridaj tam Creme Ole od Dr. Oetkera a len ho tam vmiesaj...urcite ti to krasne ztuhne 😉

bubu1111
5. feb 2013

@dabon Dakujem mnam uz teraz slintam🙂

natal12
5. feb 2013

@dabon ten tvoj koláčik musím vyskúšat 😉

veve39
5. feb 2013

@natal12 prosim ta kolko tam ide mlieka do tych šišiek ? v recepte je uvedene 250g, ma to byt 250ml ? chcela by som ich vyskusat...

nadulka88
5. feb 2013

@martina2006 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39153 tieto su mnamkove! ja davam este naviac maliny 🙂

lululka555
5. feb 2013

@levandullka mnam,hned by som si dala z tej tvojej torticky 😉

lululka555
5. feb 2013

@rastulka dakujem pekne 🙂

lululka555
5. feb 2013

baby ,tie co pekavate mufinky,ake su tieto formicky? mate s nimi skusenosti? http://www.webareal.sk/domacepotreby/eshop/13-1...

natal12
5. feb 2013

@veve39 moja tak toto som si ozaj nevsimla :D hej 250 ml i ked ja davam mlieka od oka, podla toho aku konzistenciu ma cesto 🙂

veroninna1
5. feb 2013

dnes bolognska omacka so spagetami, zajtra sosovicova polievka, palacinky

natal12
5. feb 2013

@dabon moja musi tam ist 5 vajicok ???ale zas kebyze dam menej bude korpus nizky 😒 a okrem cucoriedok mozem aj jahody v konzerve tie kupovane ??🙂 myslis ze to bude dobre ??

veve39
5. feb 2013

@natal12 diky, tie gramy nemali logiku, ale tak pre istotu sa pytam 🙂
šišky som v živote nerobila, nechcem robit vysmazane, tak sa odhodlavam na taketo pecene....chutia ako šišky podla teba ? mnohi ludia na taketo v rure pecene (ja som este take nejedla) hovoria, ze to uz nie je ako šišky, ale ako buchty 😒

mysiatkoo
5. feb 2013

@lululka555 ja mam taketo fatebne a som s nimi spokojna ;)

mysiatkoo
6. feb 2013

@mirage misku si tenucko vymaz olejom na panna cotu 😉

mirage
6. feb 2013

@mysiatkoo Dakujem 🙂 Ale mohli by to pre nas amaterky aj v tom recepte napisat 😎

lululka555
6. feb 2013

@mysiatkoo dik, ja som vcera videla len v cervenom a zavahala som. 😉 Ja som chcela vediet,ze aky je ten silikon,ci do tej formicky musi ist este papierovy kosicek a ako je to s vyberanim mufin... Nemam so silikonovymi formami vobec ziadne skusenosti,tak preto sa pytam 😉 ci nieje lepsi plech mufinkovy

lululka555
6. feb 2013

ahojte,pekne rano 🙂
dnes na ziadost mojej polovicky parene buchty so slivkovym lekvarom, kakaom,orechami a poliate maslom.
a fazulova sladka zo vcera 🙂