Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Babulky davnejsie sem niektora davala recept na pomarancovu omajdu k nejakej rybke. Ak ju mate niektora opisanu napiste mi ju prosim. Dakujem
No a u nas bol dnes smotanovy posuch, domaci pribinacik, broko ala mozocek. Samozrejme nie vsetko spolu, ale vsetko zvlast ako ranajky obed a vecera 😀 zajtra budem robit zapekane bagetky s barbecue a oblohou, milujeme to a nevieme sa toho dozrat. Maly samozrejme ale dostane nieco zdravsie, parila som dnes karfiol tak zajtra mu ho zapecem nech si aj on trosku pomasti brusinko.
@katkas1 jasnačka, je to jednoduché a hlavne rýýýchle 🙂 Spravíš si puding podľa chuti(ja som robila čokoládový, drahý iný nespapaá)dala som do toho piškóty, a na vychladnutý puding som dala pochúťkovú smotanu zmiešanú s práškovým cukrom, poliala som šťavou z čučoriedok a ozdobila čučoriedkami a nakrájanou oblátkou 🙂
Mala som na niečo strašnú chuť a len toto som mala doma, tak som to nejako dala dokopy a vznikla z toho takáto mňamka 🙂
@tremonti uz som ho tu davala (tusim na konci predch. strany) ale dam ho este raz 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8608&user...
@vierka0 mozem poprosit recept?
dnes kuraci vyvar s rezancami a svieckova na smotane 😉 a kolacik asi slivkovy s posypkou 😉
My mame dnes smotanovo slivkovo sosovicovu od vcera pre deti, nam spravim kapustnicu, ako zakusok bude obrateny jablcnik od Traktor, a ako hlavne jedlo netusim....Mam v mraznicke predpripravene cestona pizzu, mozno tu, aj ked sme ju mali uz cez tyzden z restiky.
dojeme gulasovu polievku a urobím kare ,dala som ho do pacu ,s horcicovou omackou . 🙂 a už bol u nás pracovný úraz ,klepla som si po palci pri naklepavani mäsa 😀
toto je plán na budúci týždeň, čo sa dá pripravím a dám do mrazničky, už len vytiahnem, asi nebudem stíhať variť počas týždňa: minestrone, hlivový paprikáš, ryba na masle so zemiakovou kašou a mrkvovým šalátom, musaka, vývar... a páči sa mi tá foccaccia, to isto raz vyskúšam, už ma napdla aj syrovo-špenátová plnka (len to by mi moje mäsožravce asi nejedli) 🙂
ahojte, u nas dnes vyprazany syr,hranolky a tatarska omacka 🙂
marinovane opecene tofu s cerstvym salatom, opecenymi hribami a opecenym chlebikom.
Zdravim..ja sa rozhodujem. Bud urobim gulas alebo spanielskych vtackov. A navarim si ragu bolognese do poharikov do chladnicky. Ked sa mi nebude chciet varit,len vyberiem. Robim to cca. kazde 2tt. U nas sa cestoviny jedia stale a ragu vyhrava. Mam doma masozravcov. Ja by som maso vobec nemusela jest. Zajtra sa ide na obed, svokra ma v pondelok narodeniny. Na veceru neviem co, mam chut na vyprazany karfiol, tak mozno nieco take.
@januschka10 prosim ta, ako robis to ragu? ako dlho to vydrzi v ladnicke?dakujem 😉
drahy si dnes vypytal zemiacikovy privarok s maskom 🙂
@zuzanat ja to robim z pol kg mleteho masa (bravcove+hovadzie). na olej nakrajanu cibulu, potom nakrajanu mrkvu a celer (korenovu zeleninu, nemusis dat, ja davam, aspon to nie je len o mase), potom na to maso, necham oprazit a zalejem vodou, osolim, okorenim (trosku korenia) a dusim. Ked sa voda vypari tak pridam nakrajane lupane rajciny. Ja mam nase zo zahradky zavarene, mozes dat aj kupene pomodori pelati alebo aj cerstve rajciny len ich hodis do horucej vody a olupes. Znovu necham trosku predusit a potom do toho rajcinovu stavu. Necham pomali dusit. Ragu by sa malo varit dlho na miernom ohni. Niekto tam dava aj vino, pripadne nedava zeleninu ale hodi tam bujonovu kocku, atd. Niekto prida 2-3 struciky cesnaku. Ja ho davam niekedy. Este teple naplnim male sklenene pohariky od lekvaru uplne po okraj, tak dostanes vsetok vzduch prec. Zatvorim a ked to vychladne dam do chladnicky. Mozes si to dat ale aj do plastovych krabiciek a do mrazaku. A potom len vyberam. Je to jednoduchsie mat v chladnicke, u nas sa to aj tak rychlo spotrebuje. Robim si male pohariky, tak pre 2 osoby.
@januschka10 dakujem, podobne som aj ja tusim uz robila, kupim maso a vyskusam!
@tunzal Ahoj, asi si sa pytala na chlieb bez miesenia. Ja som ho robila 2x, peciem ho v jenskej mise a je vyborny. Ale robim podla tohto receptu. Dodrzujem postup, len este odokryte peciem asi o 15 min. viac, ale uz len zospodu.
http://public.hajtmar.com/files/lisaj/chleba_be...
U nas budu na obed strapacky s kyslou kapustou "postrasene" opekanou slaninkou a cesnakova polievka z haluskovej vody s cestovinami.
@lizatko1009 je dva prispevky nad tebou 😉
tak dnes zas rychlovka 🙂 opekane kuracie stehna, ryža a mrkvovy šalatik s pomarančom
cesnacka so syrom, hovadzie masko znojemske, tarhona a nakladane kukuricky
dnes varime spenatovu polievocku a pizze - sunkovu a syrovu

@egyptanka dvihnutý prst,nech si skoro zase v pohode 😉