icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

l.lara
19. dec 2010

ahojte babulky, nemate prosim niektora osvedceny recept na vanilkove rozteky? robila som podla receptu z netu a neboli dobre.. 😒 dakujem..🙂

meza
19. dec 2010

ahoj akurat som ich dopiekla 🙂))
12 dg orechy
21 dg masla
28 dg muka hladka
4 dg cukor praskovy
2 zltky a trosku vanilky
mnam uz som zopar zjedla 🙂)))))

l.lara
19. dec 2010

@meza jeej, to su tie vanilkove? dakujem.🙂 u nas sa to velmi nejedlo, tak som ich doteraz nevypekala, ale mne to na stole chyba.. 🙂

laerke
20. dec 2010

Ja dnes len nejaku krkovicku na prirodno 🙂
A vrhla by som sa na medovniky, len neviem prist na to, ako do kelu odvazim med bez vahy 😀

mimikuku
20. dec 2010

@laerke tento isty problem mam aj ja - bezvahove kucharky, ako to ides vyriesit? 😉

alami
20. dec 2010

@laerke ja mám jeden recept, kde je 12dkg medu a v zátvorke =3 veľké lyžice 😉
a ešte môže pomôcť toto :

http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=4

daniz
20. dec 2010

@elina313 niet zač, len kľúč nosiť stále pri sebe 😉 😉 😉 😀 😀 😀 😀

standa82
20. dec 2010

Ženky . pekárka, prosím Vás o nejaký recept na vianočné pečivo (medovníčky ani rožteky nie). Ďakujem

fattamorgana
20. dec 2010

plnené zemiakové placky. manžel sa bude zalizovať 🙂

kibuk
20. dec 2010

@standa82 ahoj myslič linecke alebo strojčekove ?

standa82
20. dec 2010

@kibuk ...je úplne jedno aké 🙂

tinax
20. dec 2010

Dnes budu francuzske zemiaky, ak stihnem. 🙂

tereza79
20. dec 2010

@estterka koľko chceš napríklad na 3L hrniec varených zemiakov dám cca 50g masla keď sa roztopí tak začnem šľahačom šľahať a pridám tak 2 dl mlieka vyšľahám a mňam 🙂

kibuk
20. dec 2010

@standa82 vanilkove rožky- polovična davka 210g hladkej muky,125g makkej hery,1 žltok,80g praškovy cukor, 1 vanilkovy cukor,možeš dat pomlete orech nemusiš cca 70g, stipka soli, 1 lyžica mlieka,Všetko dame dokopy a nechame odpočinut v chladničke pol hodinky 🙂 pečieme vo vyhriatej rure cca 15min a teple obalime v praškovom cukre s vanilkovym zmiesane...

alebo jednoducho z listkoveho cesta rozvalkat na plat nakrajat na obdlžničky potrieme rozšlahanym vajickom trocha posolime dame rascu poukladame na plech vystlany papierom na pečenie a vo vyhriatej rure pečieme do zlatova.

metrovy z bbe keksov dva baliky bbe keksov tmave a svetle,jeden biely jogurt a vanilkovy cukor, granko alebo aj čokoladu .Postup jogurt zmiešame s vanilkovym cukrom a striedavo natierame tenko na keksy a pritlacame vedla seba pod kolac možes dat alobal a takto pokracujeme az do posledneho keksa 🙂 na vrch mozme potriet ešte jogurtom ked sa zvysi a posypat grankom alebo spravit cokoladovu polevu dat do chladničky najlepšie cez noc stuhnut a krajame šikmo 🙂

lea132
20. dec 2010

rizoto a francuzsku sackovu polievku 😅

eva7780
20. dec 2010

dnes dojedáme,stihla som http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35684 dokončiť a dať aj na mmb a letím do práce 😝

lyongirl
20. dec 2010

Ahojte kucháročky, dávno som tu nebola, no teraz mám dilemu, tak som sem zavítala. Idem robiť na Vianoce majonézový šalát, robila som ho asi iba 2x, pretože môj manžel miluje šalát svojej mamy a to zelerový, tak nám vždy robila ona, no a teraz sme sa dohodli, že bude majonézový, len akosi si nepamatám, čo tam všetko ide do toho "drezingu". Viem, že majolka, ale ja som ju tuším riedila kys. smotanou, aby to nebolo také ťažké, alebo bielym jogurtom, fakt si nepamatám, tak som chcela poradiť, ako to robíte vy. Zvyšok šalátu viem spraviť, len nechcem, aby to bolo moc majolkové a ťažké...
Ďakujem za každú radu 🙂

estterka
20. dec 2010

@tereza79 ja som sa pytala na coko polevu 😉

laerke
20. dec 2010

@alami Jeeej, super, dakujem krasne 🙂
@mimikuku Alami to za nas vyriesila 😀

womenne
20. dec 2010

@lyongirl ja to riedim uhorkovou šťavou. Ale ak sa da s niečim inym "zriediť" budem rada za tip 🙂

lyongirl
20. dec 2010

@womenne vidíš, aj mama to tak robí, na toto som zabudla, takže ďakujem za pripomenutie 😉

sisa2
20. dec 2010

@lyongirl ja najskor "riedim" uhorkovou stavou. majonezu robim doma, tu potom zmiesam 10% kyslou smotanou.

standa82
20. dec 2010

@kibuk ..vanilkové rožky už mám napečené - ďakujem
z lístkového cesta vyskúšam 🙂 Z bebe poznám 🙂 a guľky tiež poznám 🙂 Ďakujem, si zlatá 😉

womenne
20. dec 2010

@sisa2 a kyslou smotanou možem dať aj ku kupovanej majolke? Aký to ma vlastne účel?aby to neboo tak suche alebo tažke?

sonka31
20. dec 2010

@fattamorgana Aj ja rozmyslam nad plackami pre mm, ale na veceru. Len to vetranie potom :(

lyongirl
20. dec 2010

@womenne môžeš dať kys. smotanu aj ku kupovanej, no ide o to, že niekto nemá rád moc majolky, ako ja, je to ťažké a ja mám radšej, keď to nemá takú moc majolkovú chuť, takže je lepšie to s niečím zriediť, aby jej nebolo moc...
@sisa2 a ako robíš domácu majonézu? A do koľko dní sa musí potom šalát zjesť? Je to vhodné aj pre deti, alebo radšej nie? Starší syn už taký šalát jedol, ale mladší nie, moc mu nechcem dávať, len neviem, čo urobí, keď mi budeme jesť a on nie 😒

lyongirl
20. dec 2010

akurát čítam na MMB a niekto dáva tatarku, niekto majonézu a riedia to aj šľahačkovou smotanou, no neviem, čo si vybrať 😒

zajo79
20. dec 2010

my lubime skor cibulovy, tak chvalabohu, mam to jednoduchsie..ale mama robievala slahackova smotana s majonezou a uhorkova voda.

liviaf14
20. dec 2010

ahojte, keď sa tu bavíte o šaláte, ja dávam kupovanú majonézu, riedim ju uhorkovou vodou a vodou z kukurice z konzervy, ja dávam kukuricu namiesto hrášku, potom klasika cibuľku, uhorky, zemiaky a uvarené vajíčko na kocky nakrájané. mrkva mi tam nechutí, tú tiež nedávam.