Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@katkas1 Ahoj vies co , robim klasicky , mlete meso vajcko struhanka , sol cesnak , korenie , majoran , timian , a arabsku zmes korenin co si nosim kazdy rok z egypta , je to take specialne korenie na meso ktore obsahuje aj matu.
ale kupis samozrejme aj tu unas arabsku zmes. a urobim gulicky / nie hovienka / 🙂 🙂 🙂
@aduskalac ty si robila tu krasnu tortu?
Tak ja som udusila sosovicu ako privarok, ze k tomu urobim parky a malemu som to chcela zamiesat s cestovinou. No ale svokra doniesla urobenu este horucu polentu a tak na moje velke pocudovanie maly zjedol tanier tej sosovice s polentou. A ako tak citam v knizke, tak je to uplne makrobioticka vecera 😀
@megika1 pekna knedla
@danielaj krasne..tusim si davala recept, musim to tu vyhladat
@megika1 ale ja som grekokatolička a my máme od dnes ,ale je to každeho osobna vec ja som bola takto vedená od mala 🙂
včera-vysmažany syr+hranolky
dnes -manžel jaternice+kysla kapusta+zemiaky
deti-zemiaky+brokolica
baby nejaka dobra omačka k cestovinam???okrem smotanovo syrovej 😒 ???????????
@lululka555 mnnaam,mnaam... kolacik vyzera famozne.. mozes poprosit recetik? dakujem
@nadulka88 http://varecha.pravda.sk/recepty/gastanovy-duo-...
ahoj paci,robila som podla tohto receptu 😉
@fordikford človek ako cíti,tak aj robí a chová sa.....svedomie najlepší vankúš....,rešpektujem,sama som vďačná mojím rodičom,aké zvyky a istoty,hodnoty nám vštepovali 🙂
hovädzí pikantný guláš s domácou parenou knedlou
2 - 3 veľké cibule som si nakrájala na drobno, 250g šampionov som očistila a pokrájala a orestovala spolu s cibulkou, pridala som hovadzie mäso (zadné) 650g, orestovala, pridala červenú papriku, gulášové korenie, zmes farebného korenia mletého, pretlačený cesnak podľa chuti, bazalku, majoránku, soľ, vegetu, trošku podusila kým mäso nezačalo púšťať svoju šťavu, následne som pridala jednu strednú konzervu pretlaku, podliala som vodou, aby bolo mäso podliate, zakryla a varila 1,5 hodiny ...
Knedla : 400g polohrubej múky, 1 kocka droždie, 1 lyžička cukru, soľ, 1 vajíčko, 250 ml mlieka, 2 PL oleja ... urobila som si kvások z mlieka, droždia, cukru, zmiešala ho s ostatnými surovinami, vypracovala som cesto a nechala ho na teplom mieste kysnúť pol hodinu ... následne po vykysnutí som ho rozdelila na 2 časti, premiesila a dala do pary pariť na 20 minút ... hotovo 🙂
@alexandrakiara ano ja az taka krasna neni.-)
@nakup zakusok vyzera velmi dobre, mozem ta poprosit o recept ? Dakujem 😉
@aduskalac nahodou mne sa velmi paci potrebujem podobnu pre priatela 😀
šošovicový privarok s opečenou klobáskou 🙂
Dobré ránko, ja dnes idem robiť pizzu, len si musím nájsť recept na cesto, aby bolo tenučké a nemala som z toho posúch 😀 , už som raz takú "pizzu" mala 🙂 . V nedeľu som robila to kuriatko na pivovej fľaši, neviem, kde sa stala chyba, ale pivko nevyvrelo tak ako bolo písané v recepte, asi nabudúce pridám trošku viac stupňov v rúre, nielen tých 180 ako bolo písaných, ale aj napriek tomuto sa dalo zjesť a všetci sa zalizovali 🙂 .
kočky, keď tak sledujem tie vaše úžasné sladké výtvory a oslintala som si notebook 😀 , tak by som si mala vstúpiť do svedomia a začať aj piecť 🙂 , lebo variť navarím a celkom rada, ale pečenie nemusím od rannej mladosti 😀
@raszuz aj ja som tak raz piekla a pivo bolo vo flaši tak neviem ako sa má piect asi bolo zle pivo 🙂 nechcelo sa mu von 😀
@fordikford ja som skúsila čierne a nič, si tam v tej fľaši ostalo ... niekde bude asi chyba 🙂
u nás dnes kurací paprikáš, knedla. polievka neviem.....

@ivetka1981 tusim pridem na navstevu 🙂