Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My sme mali kuraci vyvar s rezancami a na druhe cina so sklenenymi rezancami.
@danielka1989 srdecne blahozelam 🙂
@danielaj tak som urobila tú tresku , no super je , ja som si musela trošičku docukriť, zdala sa mi moc kyslá, ale bolo to asi tým , že celkovo sa mi zdalo, že mám málo majolky, dala som dve malé, asi malo byť viac???? inak je suprová a vrele doporučujem , mm si hneď naložil , že musí vyskúšať a aj ja som si kúsoček / i keď nesmiem/ dala fajnová. nabudúce ju vyskúšam urobiť z dobrého bieleho jogurtu , ešte som robila kuracie stehná pečené na tekvici , cestoviny s cibuľou, pórom a jemným tvarohom s kôprom a hovädzí vývar s rezankami dnes ešte urobím tie donutky na plechu , lebo som včera už nestihla , pozvala som radšej večer mm na pivko, lebo ešte stále odčiňujem , že som zabudla xixixixiixxii 😀
dnes zeleno 🙂spenatove halusky s nivovou omackou a kremova brokolicova polievka 😉
kuracie stehná na zelenine a vajíčkovu polievku
babka navarila sviečkovú 🙂
Idem piecť pečivo z celozrnnej múky na skúšku.... uvidíme, či sa zadarí....
Od včera sú cestoviny s omáčkou, takže nejdem variť.
@levandullka
Ahoj, paci sa mi tvoje varenie, vzdy nieco nove, ine a zdrave 🙂
@mirage Ďakujem 🙂. Veľmi ma teší, keď sa niekomu zapáčia moje recepty 🙂
vlastne to budem varit az poobede aby bolo na zajtra aj pre maleho do skolky ..dnes losos pre maleho a pstruh pre manzela+ zemiaky...ja dnes pitny rezim 😀
@danielka1989 dakujem z areept,,,ale tak ide aj maslo aj palmarin???vsak to je spolu 500g?....vdaka 🙂
vcera bolo rizoto
dnes cicerova polievka, makove kolace a osie hniezda
@hokejka111 ano ano aj aj ;) aj ja som tomu neverila ale je to tak ;)
...kupila som si celozrnu psenicnu muku strednu,,,,ako ju dobre vyuzit????nejaky dobry recept,,,,???vdaka,,,,pekny den 🙂 🙂 🙂
@lenuss84 jednoduchý overený recept 1 kg obyčajnej hl.múky T650 ,1 kocka droždia,600ml vlaž.vody ( ak máme acidko tak časť vody nahrádzam ním ),3 varené nastrúhané zemiaky, PL cukru,1PL octu,2PL oleja,1 kocka droždia,3 KL soli,2 KL mletej rasce,dobre vypracovať,cesto nesmie byť ani riedke,lepkavé,ani tuhé,ak už sa oddeľuje od stien misky,bublinkuje pod rukami necháme podkysnúť 1,5 hod. dáme na plech cesto ,ešte necháme 15 min v teplom prostredí a potreté slanou studenou vodou dáme do rúry vyhriatej na 200 st.ešte vrch narežeme jemne ako bagetky,pečieme 45 min, na 200 st.,po vybratí znova potrieme studenou slanou vodou,preložíme na drevenú dosku aby sa nám na plechu zo spodu nerozmočil ,nech sa vydarí 🙂
Ahojte.
všetko sme podojedali a dnes bude
bravčove na smotane ,,, /falošná sviečková/ knedla,polievka rascová s vajíčkom,
Dnes je popolcova streda-takze bez masa!!!!!!! My mame vianocnu kapustnicu 🙂 mnam 🙂 a ryby
@abriela jééj konečne spolu doma,blahoželám 🙂
@michaelamilan a teba tam nechcú,či čo?? 😀
Dnes zapekana brokolica so syrom a zemiakmi 🙂 navarila som si uz vcera vecer, takze dnes sa mozme naplno venovat boju so zubmi, to bola hrozna noc ☹

my sme v UK a v utorok pred popolcovou stredou je tucny palacinkovy utorok. Tak sme si dopriali palacinky s dzemom tvarohom a slahackou vsetko naraz. Az 2 som zvladla 😀 zajtra popolcova streda, tak bude ryba.