Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes vrámci postu špenátová polievka s opečeným chlebom,vyprážaný baklažán,varené zemiačky a zeleninový šalatik
zo včera vývar zo zajaca a dopiekla som bôčik...
a na večeru budu šišky, a musím vymysleť čo zajtra... asi kelová s párkom a druhé zatial neviem...možno rizoto zeleninové. ale to ešte nie je definitívne
na obed špenatove halušky so syrovou omačkou a brokolicova kremova polievka
@nanulik karfiol rozoberiem na ruzicky, uvarim - ja robim v parnom hrnci, staci ho urobit taky al dente, potom ho nasekam na drobno, na panvici s olejom sprazim cibulku, pridam karfiol, rozhabarkovane vajcia (mnozstvo podla velkosti karfiolu, vacsinou 3 davam) ochutim ciernym korenim, solou, petrzlenovou vnatkou. Vsetko sa miesa kym vajka nie su urobene. Hotovo 😉
dojedali sme a na veceru francuzke co da chladnicka a idem robit kinder kolac alebo z bebe keksov, este neviem.... 🙂
Caute baby ja som dnes varila na obed paradajkovu polievku,vypr.syr a zemiaky
Dnes cibulacka zapecena s bagetou so syrom, tzv. francuzska cibulacka a pecene zemiacky s mladou cibulkou a pecenou cviklou.
u nás dnes budú špenátové torteliny s tvarohom
my dnes mame hrstkovu polievku zo zeleninkou a parene buchty s domacim makom 🙂
kapustova kyslá s hubami a vypražana brokolica a upečiem chlebík od danielaj 🙂
my mame dnes brokolicovu kremovu polievku a druhe zemlovka, 😝 a vcera boli sisky, same sladke..blee 😀
my dnes rybacia polievočka a čína s ryžou 🙂 idem sa popozerať čo ste varili za dobroty lebo dva dni som tu nebola 😉
my dnes jednoducho, bez masa...strucikova polievka a karfiol na sposob mozocek
dnes zemiakova polievka na kyslo (manzel si na 2krat dokladal, takze zostal prazdny hrniec) a sulance s orechami...mnam
Ahojte,u nas dnes rychlovka 🙂 rybacia polievka od mamy z mrazaku a karfiol ako mozoček 🙂
u nás dnes vajíčková polievka a pečené jaternice, rýchlovka 🙂
kupovane parene buchty... lezim s chripkou... dnes zvladam akurat tak ohriat a posypat grankom... 😉
@lindarty bol skvely...takze potrbujes
1 sklenicku cvikly (ja som mala malu, asi 300gramovu) alebo aj dva...(cviklu scediť)
150g liptovskej salámy
3vajcia na tvrdo
kukurica ( v povodnom recepte nebola, ale ja som mala zvyšnú,tak som dala)
kyslá smotana
majolka
trošicku soli
citronova stava na dochutenie
ja som ho robila k mise pre navstevu, ale chuti vyborne len s pečivom...každý ho chválil.. bola to moja premiera, ale budem ho robievat castejsie...vyskusaj
@katarina.banska ahoj,jasne,paci sa 😉 :do misy si das 35dkg hlad.muky,15dkg spaldovej-celozrnnej ake chces,das 2CLsoli,premiesas,do stredu urobis jamku-das tam vykysnut kvasok-1dl vlaz,mlieka+1CL cukru+1/2kvasnic,ked je vykysnuty pridas 1 vajce,50g rozpustenej Hery,1.5dl vody,das od oka snecnicove,lanove semienka,vsetko spolu zmiesas,vymiesis cesto,nechas 1 1/2h kysnut,potom cesto na pomucenej doske rozvalkas do kruhu ,rozdelis na 12 casti,kazdy trojuholnik rozvalkas,od sirsieho kraju po tenky zrolujes do rozka,das na plech s papierom,nechas este 1h kysnut,potom ich potries slanou vodou,posypes sezam.semienkom,das ich do vyhriatej rury na 180 c piect,kym nezhnednu...daj vediet ci chutili 😉
Dnes hrachova polievka a pangas so zemiakovou kasou.
@anavila kráááása....
@lencyca na tie spaldové rozteky nedáš recept? a tušim tu máš aj tmavy chlebík to si sama robila?
@betka22betka ako robiš ražový nákyp dáš recept?
hotové umelkine, čo vy dokážete dievčatá..mňa až tak kuchyňa nebaví ja by som jedla aj každý deň špagety na kadejaký spôsob...

@slavka1307 čo mi zostanu 3 bielka /žltka idú do cesta/ vymiešam do tuha, postupne pridám práškový a trochu kryštálového cukru, zo dve PL džemu - najlepšie jahodový alebo malinový a je to, sladká dobrota na svete 🙂