Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@elise ryžový nákyp , 1 dávka: 18 dkg ryže sparíš horúcou vodu, opláchneš studenou a dáš variť pomaly najprv v studenej vode/ cca 1,5 dl/ , pridáš šipku soli, pomaly miešaš a postupne pridávaš cca 3,5 dl mlieka. Varíš do mäkka / cca 20 min./ , masa musí byť hustá. 2 žĺtka vymiešaš s 8 dkg masla , pridáš 6 dkg práškového cukru a 1 vanilkový cukor, dobre vymiešaš s mixérom, potom túto zmes primiešaš do vychladnutej uvarenej ryže. Nakoniec opatrne primiešaj penu z dvoch bielok. Ja zvyknem pridať aj sparené hrozienka do tejto masy. Do vymasteného plechu rozotriem polovicu masy, postrúham na to ošúpané jablká/ cca 1 kg/ , ktoré posypem škoricovým cukrom. Na jablká rozotriem druhú polovicu masy. Pečiem pomaly cca 1 hodinu pri 180 stupňoch. PO upečení ešte posypem vrch vanilkovým cukrom. Môžem povedať, že tento nákyp je lepší ako torta. Ja mám tiež taký čierny plech ako Ty, preto pečiem z 2 dávok. Ak robíš z 1 dávky, použi menší plech, aby sa Ti ryža moc nevysušila. Daj potom vedieť, ako Ti chutil.....
@novakova2000 recept som pisala hned pod fotkou,ano chlebik som robila sama 😉
@lencyca další recept od teba uložený 🙂 práve mi kysne cesto na kaiserky,dúfam,že sa podaria 😉
@nelinka0401 Urcite sa ti podaria,daj vediet ako chutili 😉
@irsina83 tie cestoviny vyzeraju super, co tam vsetko je?
@lululka555 My sa sem-tam tak postarame jedna o druhu 😀
@lululka555 Mnam, hned by som si dala 🙂
@levandullka poslem ti ? 😉 inak mali sme aj vybornu rajcinkovu polievku - zo vcera , pridala som do nej aj klinceky a skoricu a bola vynikajuca ,uz budem len tak robit ,mm sa zalizoval az za usami,co on moc rajcinove nemal rad 😉 krasne ju to prevonalo a dalo chut
@lululka555 Mohla by si 😉. Mnam, ja paradajkovu polievku milujem na vsetky sposoby. Najnovsie robievam s bazalkou a parmezanom, tej sa neviem nikdy dojest 😅. Ale tuto tvoju asi najblizsie vyskusam 🙂
@levandullka bazalku som dala aj ja,ale mala som len susenu,stacia tak 3 klinceky,ja som ich zapichla do celej cibule a vyvarila v polievke a stipka mletej skorice na zaver 😉
@lululka555 Mnam, tusim pojdem hned aj urobit 😀. Ale moja polovicka paradajkovym polievkam veru nejako neholduje 😅.
@michaelamilan pekne ich máš pripravené pohrala si sa s tým 🙂
@levandullka ani moj moc neholdoval a uz som si ho naucila.Vcera si 2krat naberal 😝 ale bola fakt vyborna
my dnes segedínsky guláš, knedľa a brokolicová krémová polievočka zo včera...
dnes sme mali pecene kuracie prsia, spaldova tarhona, makovo-orechovy kysnuty kolac s marhulami a ribezlami
@lululka555 Tak ja beriem za obrovský zázrak, že som môjho naučila na zemiaky 🙂. Na všetky spôsoby. Dokiaľ sme spolu nezačali žiť, zemiaky vôbec nechcel 😀
Zienky, mate nejake tipy na valentinske menu? 🙂 Uvitam kazdy napad 🙂

@briluxina mne manzel stale hovori uz urob spagety konecne...a ja nejak nemozem ...na intraku som sa ich ojedla až až 😀 😀 😀 😀 on by ich tiez jedol od vidim do nevidim