Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 aj ja také robievam,ale dávam tam aj dietnu salamu,su fakt suprove
@nelinka1311 ja som nadala salamu- vcera bol post, nabuduce dam 😉
@nakup kapustníky. cesto-500g polohrubej múky, 1/2 lyžičky soli, 30g droždie, 300ml vlaznej vody, urobit klasicky kysnute cesto. plnka 500g kyslej kapusty, 120g oravskej slaninky, 120 g klobasy, 2 uvarene zemiaky v supke, cibula.sol,korenie.
kapustu som poriadne vyzmykala a potom pridala k usmazenej slaninke, a cibulke /ja som klobasku nedala/. ked plnka vychladla, nastruhala som do nej zemiaky / aj bez nich by to bolo super, nabuduce ich nedam/,osolit,okorenit.
cesto vyvalkat na hrubku cca 5mm,nakrajat na stvorceky,naplnit, urobit gulky a trosku utlacit ,aby mali tvar ako pampusiky. mozu sa vyprazat alebo piect v rure. ja som piekla v rure,potrela vajcom a 2krat prepichla vidlickou pred pecenim. a hotovo 🙂 dobru chut 🙂 z tejto davky mi ich vyslo 30ks
@lululka555 tortička vyzerá super, mňam 🙂
@katkas1 je to len jemny tvaroh + asi 5 PL pras.cukru,a 1 slahacka vyslahana dotuha a zlahka vmiesana do tvarohu
😉
Dnes bryndzove halusky
Jo a zabudla som, na veceru budu dolky s lekvarom, dzemom.
my dnes mame tofu na cinsky sposob s ryzou a maly rybie file so zemiakmi 😀
@lululka555 a mohla by som ta poprosit o recept? sice nepeciem, ale toto vyzera dobre, tak skusim :D
@ellit Dakujem,tu je recept 🙂 http://www.receptiky.sk/cokoladove-muffiny/
Dnes mliecna ryza s brusnicami a skoricovym cukrom alebo grankom. Drahemu som upiekla linecke srdiecka a na zajtra mam v plane zapiect cuketove lodicky (syr, paradajky, oregano.. a este uvidim co 🙂)
Tak dnes na Valetnína fajná večera : Bravčové kotlety na červenom víne a hranolky 🙂
ku tej pečienke s ryžou pre manžela ešte valentínske ako to nazvala @levandullka " srdiečkové volské oko" 😉
francuzske zemiaky
u nas polievka z nastruhanej zeleniny+hrasok s krupicovymi haluskami a palacinky (tie robim na dvoch panvickach, nech mi to ide rychlejsie)
@lululka555 dakujem, urcite vyskusam
@titkovamiriam ako robis tie osuchy?
Ahojte píšete tu o rybacej polievke jedla som v Maďarsku halaszle úplná pochúťka nevie niekto recept odskúšaný ? A niečo pre inšpiráciu http://varecha.pravda.sk/recepty/tajomstvo-coko... musím to vyskúšať keď bude mať syn oslavu 🙂
@lululka555 krásna tortička 😉
@lululka555 aj ja tak robím a je božská do rajčinovej polievky polievký ešte zavarím cestovinu broky ( tarhońu ) a potom na kocky pokrájaný syr alebo na hrubo pokrájaný zajtra robí rajčinovú a bodka 😀 😀 😀
baby take chute 😝 , ja sa vzdy tesim ked vecer zasadnem a prebehnem ocami co ste fajne varili a hned mam inspiration 😀
dnes sme dojedlai co ostalo (ryba so stredy), iba malu lakotku sme si Valentinsku dopriali, cakame na valentinske menu od tatka co nam fajne donesie.. podla napovedy to bude asi kebab 🙂
zelam pekny Valentin 😵

@nelinka0401 to sme si tak volakedy nechty lakovali 😀 tym stylom 😀