Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte ,dnes karfiol na cibulke a s vajickami ako mozocek,odkukane odtialto a k tomu zemiakova kasa 😉
zeny dajte dajaky tip co mam varit.Som totalne zufala.Nic ma nenapada ,na nic nemam chut rovnako aj polovicka no veceru chciet isto bude
@zuzananinka @apendix
ahojte,jasne 🙂 tortu som robila takto,korpus :
4 zltky ( z bielkov vyslahat tuhy sneh )
20 dkg kryst.cukor
4 PL vody a 4 PL olej
17 dkg polohruba muka a pol prasku do peciva
vsetko som vyslahala a piekla na papieri na pecenie v tort.forme,asi na 200 st.
Ked korpus vychladol,prerezala som na dve casti.
krem: 1 jemny tvaroh som zmiesala asi z 5 PL pras.cukru,vyslahala som si dotuha 1 33% slahacku a zlahka som ju vmiesala do tvarohu.
ovocie uz podla chuti,ja som dala ovocnu zmes z mraznicky ,dala som na panvicu ovocie,trosku vody,malinoveho sirupu a lyzicu hnedeho cukru,trosku rozvarila a zahustila solamylom.
Bola vyborna,uz mame asi len stvrtku v chladnicke. Nabuduce urobim jahodovu,z cerstvych jahod. 😉
@lululka555 a ako dlho si ju piekla - vyzerá celkom rýchla príprava - určite ju spravím dakujem
@zuzananinka @apendix este som zabudla na kakao do korpusu ,asi 1-2 PL,alebo roztopenu cokoladu 😉
@zuzananinka asi 20 min, to budes vidiet,staci do nej pichnut sparadlo 😉
@megika1 ten chlebík vyzerá skoro ako srdiečko - velmi pekný tvar Ti vysiel - či to aj malo byť srdiečko?
dnes bude u nás špenátová polievočka, žemlovka a špeciálne pre manžela upečiem koláč Orgazmus
takze my dnes dojedame pecene kurca zo vcera...za posledne 2 tyzdne sme mali kurca uz asi 3krat, nejako sa manzel stava na nom zavisly a stale by ho len jedol 😀 prirobim k nemu hranolky a obed je hotovy...a chystam sa na tento kolacik kedze chcem zlikvidovat tvaroh http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=320 😉 vyzera to fantasticky...
@zuzananinka nebol to zámer,zvyčajne robím podlhovastý,ale teraz bol záujem o 4 konce,čiže kromky po našom 😀 😀 😀
@megika1 chlebik vyzera uzasne,az sem citim tu vonu 🙂
gulášová polievka, a fašírky s pečenými zemiakmi
@lululka555 my to voláme vôňa domova,osvojila som si zvyk a príde mi ako večerný rituál umývania chrupu 😀 😀 😀 počas tmavých večerov pripravujem pokrm,ktorý nik neofrfľal,raňaky sú v pohode....totiž,neznášam v zime z obchodu prenášaný chlieb,ktorý sa v celofáne opotí niekoľkokrát,kým príde na stôl
cibulova polievka s oprazenym chlebikom zo vcera, pecene zemiaky s kefirom a sladky dezert-fanky
Ahojte 😵
U nás dnes: fazuľová polievka s údeným kolienkom, cesnakový posúch k nej
Cez týždeň bolo:
- pondelok dojedanie 😵
-pečená hurka, s domácou zaváraninkou a chlebom
-pečené kuracie stehná s ryžou
-šošovicová polievka, lievance
U nas dnes hrstkova polievka a strapacky s cmarom 🙂
vsetko chutne a zdraveeeee 😝
@lululka555 Dobry,prosim Vas napisete mi kolko tvarohu?je to dávka na malú tortu?tie ovocie zamiešate Do tvarohu?stači to na celú tortu tá dávka?Ďakujem a nehnevajte sa..🙂
@andreakukan jasne napisem 😉 tvarohu som mala 250 g,slahacku 250 ml 33%,ovocie som nezamiesala,ale len navrstvila na tvarohovy krem. Stacilo to, tortovu formu mam o priemere 26cm,na str.2079 som dala fotku ,je to tam aj vidno,ze to nieje zamiesane 😉
@lululka555 ďakujem ste milá 🙂
kuracia polievka a dusené kuracie stehná so zeleninou a ryžou...
U nas dnes pecene kuracie stehna, varene zemiaky a nejaky salatik 🙂
@nakup Ja som ich robila a najväčší gól bol, keď som otáčala balón, tak záder na prste urobil svoje a bum- čokoláda po celej kuchyni 😀 😀 😀 😀 a deti, že čokoládová bomba 😀 😀 😀 😀 .
a u nás dnes na večeru neviem idem vás počítať 😉 ...a v sobotu hríbové rizoto a cesnačka a idem piecť moravské koláče.
dnes brokolicove cestovinky.

...zeleninkova polievka, fazulovy privarok s klobaskou a cibulkou, a cesto na vanilkove rozky je v chladnicke🙂---