Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
caute baby dnes sme konecne vypratali hrnce dojedla sapolievka a halusky s bryndzou a mm so syrom...apiekla som korpusy malej na tortu no ale odo mna zazrak necakajte upiect korpusy to ano ale zdobit len tak lahucko ako napr.pred tyzdnom lentilkami napad od danky ....krasna bola a tato bude jahodova a len posypana farebnymi gulkami a 2sviecka .... ale dnes mi dako nejde jeden korpus krivy druhy ozobkala nasa ema a treti mi dako nevysiel je nizky 🙄 🙄 😀 😀 😀 😀 naplnim ozdobim a vobec sa nebojim ze sa nezje 😀 😀 😀 😀 😀
Vždy inak. Nerobím ju veľmi často, tak potom spomínam, ako som ju naposledy robila 🙂 Mleté mäso ochutím (soľ, vegeta, drvená rasca a ml. č. korenie..... prípadne iné pochutiny podľa chuti) orestujem na cibuľke a cesnaku a zmiešam s uvarenou ryžou. (niekto to nemieša, ale vrství), Kapustu podusím a potom vrstvím do jenskej misy. Kapusta, na to mäsko, nikedy dávam na mäso aj opraženú klobásku a slaninku (podľa toho, či mám). Zalievam kyslou smotanou zmiešanou so smotanou na varenie a troškou červenej papriky. Vrstvy opakujem.
K tomu robím varené zemiaky.
Teraz som práve zistila, že som si poslednú kyslú smotanu minula do zapekaného karfiolu, takže zajtra bude koložvárska iba so smotanou na varenie.... ale verím, že bude dobrá 🙂🙂
@trnka77 Vždy inak. Nerobím ju veľmi často, tak potom spomínam, ako som ju naposledy robila emoticon Mleté mäso ochutím (soľ, vegeta, drvená rasca a ml. č. korenie..... prípadne iné pochutiny podľa chuti) orestujem na cibuľke a cesnaku a zmiešam s uvarenou ryžou. (niekto to nemieša, ale vrství), Kapustu podusím a potom vrstvím do jenskej misy. Kapusta, na to mäsko, nikedy dávam na mäso aj opraženú klobásku a slaninku (podľa toho, či mám). Zalievam kyslou smotanou zmiešanou so smotanou na varenie a troškou červenej papriky. Vrstvy opakujem.
K tomu robím varené zemiaky.
Teraz som práve zistila, že som si poslednú kyslú smotanu minula do zapekaného karfiolu, takže zajtra bude koložvárska iba so smotanou na varenie.... ale verím, že bude dobrá 🙂🙂
@nelinka1311 Chcela som tam dať aj kukuricu, ale robila som len 4 kusy, takže kvôli tomu sa mi neoplatilo otvárať konzervu...
dnes sme dojedali brokolicovu kremovu polievku, bryndzove halusky ako druhe a na olovranto-veceru focaccia. Fakt mam rada tuto temu, lebo tolko super receptov a hlavne chuti skusit nieco nove inde nenacerpam 😉
dnes som uvarila guľašovú polievku s páročkami , hranolky + syr + morčacie rezne . No a upiekla som marlenku so smotanovo - vanilkovo - salkovou plnkou . Ešte som upiekla orechovú tortu v srdcovej forme , no a ešte študentskú pečať do košíčkov . Makala som od rána až doteraz , tak na zajtrajšiu oslavu je všetko nachystané .
Dnes narýchlo ryža a čína a teraz práve sme dorobili cesnakovú pomazánku, mňam!
A konečne som kúpila niečo do chlebíka, ražné vločky, slnečnicové semienka a sezam....
baby poradte prosim... robim langose, prvy krat - kedze som si na kysnute cesto nikdy netrufla a ked aj ano, tak ani nevykyslo.
teraz mi vyskocilo nadherne, taka pysna som na seba bola, ale len do momentu ked som mala znovu zamiesit ... cele mi splaslo. teraz mi zas bochnicky trosku narastli, ale som do jedneho pichla, ze idem vytiahnut langos a zas splaslo. kde je problem?? 😅 😅 😅
@jasminet to nie je problém, mne to robí to isté... mne potom vyšli super langoše, s takými bublinami vnútri, mňam
@martinkatinka aha 😅 , no idem skusit teda smazit co to spravi v oleji... 😕
a este sa chcem opytat, muku na chleba asi nie obycajnu 00, ze?
@jasminet ja som minule robila také chlebové buchty, dala som pol na pol klasickú hladkú a celozrnnú... tá je fajn... a ešte som dokúpila kadeaké semienka, tak uvidíme nabudúce aké to bude
@rastulka super- krásnučká tortička... ja som dnes v noci tiež piekla 🙂 dcérky išli na oslavu ku kamoške tak chceli aby som im spravila tortičku- mali to ako darček ...inšpirácia z internetu baby ju niekde našli a trvali na tom aby vyzerala rovnako tak ak si ju niektorá spoznáte vopred sa ospravedlnujem 😉
dnes zeleninová krémová polievka a cestoviny so syrom a zeleninový šalát - nechcelo sa mi nič iného 😝
@bobinkask krásna, psík ako živý 😉
@rastulka Ako viete vycarit baby tak krasne torty su nadherne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
po debate s polovičkou - štrajkujem a nevarím 😝 ( takže vás len budem chodit kukat a slintat )
My dojedámwe zo včera strapačky s kyslou kapustou a slaninkou a polievku paradajkovú sme zjedli my dve s mamou 😀 😀 😀 bože my sa jej nevieme dojesť 😀 a zachvilu idem robiť zas polievku paradajkovú 😉
@natal12 Ja jedavam paradajkovu iba u rodicov, lebo moja polovicka ju razne odmieta 😀
@garonka dakujeeeem!
dnes spenat,zemiaky ,volske oči 😀 a zelerova polievka 🙂
@levandullka jéééjda veď to je to najlepšie čo može byť, musíš si ho naučiť 😀 aj rajčinovu omáčku z mesovými gulkami odmieta ?? 😀 nato sa teším 🙂
@natal12 Myslím si, že na toto ho určite nenaučím 🙂. Ale naučila som na iné 🙂. No, nič tekuté paradajkové, aj keby som použila mäso ako ,,lákadlo" 😀
@levandullka Tak je fajn že si naučila aspoň na iné 🙂 ja kebyže možem aj hrniec paradajkovej polievky zjem zo syrom strúhaným 😀
@natal12 No, ja to isté. A ešte robievame aj takú s čerstvou bazalkou.. To je ešte len gastronomický org... 😉
@levandullka Júúúúj z bazalkou mňam 🙂 inak ja neviem prečo ale ku paradajkovej polievke musim mať buď kúsok chleba alebo rožok 😀 😀 😀 alebo si tam náhádžem párky nákrajané na koliečka 😀 😀
@natal12 Jeeeejda, no tak s chlebom som to este veru nejedla... Ale narobila si mi chute, lebo by som si straaasne dala plnenu paprikuuuu 😀
Jako ja mám tedááá kombinácie že ?? 😀 😀 😀 ja vždy kombinujem a mama sa mi smeje ze čo to 😀 😀 bože moja nerob chutem,plnenú papriku tých by som zjedla aj dvadsať 😀
dnes k večeři bramborové placky s povidlím

ahojte,
my sme dnes mali cesnakovovajickovu polievku, klasicke vyprazane fasirky so zemiakovym privarkom, gulky z fasirkoveho masa opecene a udusene v paradajkovej omacke s cestovinami.. bude aj na zajtra 😉
no a robila som aj jablkove muffinky, dala som do nich aj zbytok domaceho tvarohu a su super vlacne, az teda na to, ze sa nedaju dobre dat von z kosickov.. 😅 mozno preto ze som nedala ziadne maslo ani olej ale nahradila som acidkom..?
inak krasne vsetky varite vypekate 🙂 az tak ze si musim zakazovat sem chodit.. 😝 lebo sa snazim racionalnejsie stravovat kvoli zdravotnym problemom.. 😖 zavidim vsetkym, co varia pecu z lasky a od radosti a nepriberaju .. 😠 😀
.. minule som robila aj tolko ospevovanu vianocky a baby.. co mate problem ju zapliest zo styroch, tak ani mne to neslo, aj ked teda navody su jasne, ze prekladat druhy so stvrtym a prvy s tretim, ALE aby to aj pekne vyzeralo, je dolezite, aby ste vzdy krajny prekladali zhora, cize ked prekladate prvy s tretim, tak ten prvy ide nahor a ked druhy so stvrtym tak ten stvrty ide nahor.. takto ta vianocka bude vyzerat krasne zapletena 😉 skuste, snad vam tento maly detail pomoze 🙂
pekny den prajem 🙂