Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vysmazana treska, varene zemiaky, tatarska, paradajkova polievka
kuracie prsia so šampinonmi.kukuričkou,saláma šunková a ppotom zalejem smotanou na varenie užasneee mnam k tomu ryžaa
Jasne: 250 g masla (tuku) vymiesame s 250 g praskoveho cukru do peny. Z piatich bielkov a stipky soli vyslahame tuhy sneh ( zltka nechame do polevy), a spolu s 250 g pomletych orechov, 140 g hrubej muky a trosku prasku do peciva po lyziciach zamiesame do vyslahaneho masla. Vylejeme na vymasteny a vysypany plech a upecieme.
Na polevu si vyslahame 5 zltkov, 250 g praskoveho cukru, 5 kvapiek citronovej stavy dopenista a vylejeme a rozotrieme na horuci kolac. Nechame vychladnut a krajame nozom namocenym v horucej vode.
Ja davam vajicok aj 6, poleva mi potom vyjde v trosku hrubsej vrstve a je mnaaaaam.....🙂 a samozrejme si tomu prisposobim aj pomer ostatnych surovin.
Dnes bez polievky, kuracie prsia na šťave s hríbami, tarhoňa, na oslavu parížsky šalát, kokosové rezy, papagájové rezy...
Zajtra morčací vývar, rezance, pečené údené koleno, zemiaková kaša (chlieb), uhorka (baranie rohy), kto bude mať akú chuť... 🙂
Ja som dnes piekla muffiny s kiwi
@zklimekova jejda ta je proste naaaaaaaaaaaaaaaaaaaadherna ......
@miruska73 ďakujem 🙂
@zklimekova krasna torticka 😉
@lindauciatko Ahoj,no neviem preco ti spadli 😕 ja ich natieram az po vykysnuti,nikdy mi nespadli,to som ich robila hadam aj 20x...som rada ze vam chutia,dobry zlepsovak,vyskusam 😉
@levandullka Ja robim vždy tie od @danielaj 🙂 kuk jej album 😉
Ahojte,u nas dnes zeleninova polievka s haluškami + vyp.kura,br.rezne,slov.ryža a kompot 😉
@zklimekova Kráááásna tortička 🙂
Mala isla po obede k babicke, tak som narychlo spravila zemiakovy privarok s vajcom a sunkou, pre muza som k tomu vyvarila udene kare. Zajtra ideme pre nu, tak nevarim a najeme sa tam.
ahojte, u nás dnes cukinová omáčka so zemiakmi na kyslo (v pivnici sme mali poslednú čerstvú cukinu), grilovaný hermelín, varené zemiaky, bravčové soté so zeleninkou a kolienka pre deti a idem piecť zákusky pre našu malú k dnešným meninám 😉
Dnes protichripkova cesnakova polievka s opecenym chlebikom, rybicka v paraku robena, pecene zemiacky, mrkvovy salat s grepovou stavou.
vajíčková polievka , cestovinky + opražené páročky + praženička + bravčové mleté mäsko + uhorky . No a marlenka je rozkrojená a má fantastickú chuť a je taká mäkkučká .
@zklimekova krááásna tortička 😵
my sme dojedli polievku zo včera zeleninovú a vajíčkové cestoviny so zeleninovým šalátom a na zajtra som spravila jahodové tiramisu 🙂
@danielaj malej prajem všetko naj k meninkám a teším sa na foto zákuskov 😀

@levandullka No ved s tymi chlapmi nasimi je to radost, ked vymyslaju......ale u nas velmi oblubeny, a jednoduchy kolacik..., uz je fuc🙂