icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

chorale1
17. feb 2013

vidím, že dnes bola knedľa v kurze 😀 tak moja mamina tiež dnes robila tú knedľu, na ktorú ste tu dali recept a ku nej sviečková a hovädzí vývar s rezancami 🙂 my sme boli u nej na víkend takže sme nevarili a máme aj na zajtra

katkas1
17. feb 2013

@anavila v akom velkom hrnci si robila tu knedlu?/kolko litrovom/a kolko vody davas na jednu knedlu?Nie je potom napita tou vodou?dakujem

levandullka
17. feb 2013

@megika1 Ďakujem pekne 🙂. Áno, my máme physalis veľmi radi 🙂

luciok
17. feb 2013

U nás sa dnes jedla polievka z bravčovej kosti s domácimi rezancami - tú som varila už včera a dnes som si prispôsobila recept na mexický guláš - namiesto hovädziny som použila br. karé nakrájané na menšie plátky a namiesto hrášku som dala kukuricu a bolo to jedlé 😝

pegggy
17. feb 2013

ahojte
u nás dnes farárske rezne, opäť na vaše odporúčanie, boli vynikajúce, odporúčame ďalej, mm veľmi chválil, chutili.
A skúšala som dnes papagájový koláč od @danielaj, len som nemala také krásne kopčeky ako ty, nevieš, kde som urobila chybu? skôr sa mi tak roztekali a ty ich máš na foto také husté, puding som dala jahodový a bol slabunko ružový, čiže to ani tak nevyniklo, ale chuťovo jedlý. Ja neviem prečo mám vždy niečo inak ako je na foto v recepte 😀 . @danielaj tvoj fotoblok je fakt super ako inšpirácia a ako osvedčená, odskúšaná kuchárska kniha, perfektné.
Dočítavať dnešný deň budem zajtra, lebo mm stále pindá, že som len za pc, tak týmto som vám chcela narýchlo prispieť a zajtra aj budem reagovať na ostatné.
V najbližšej dobe ma láka vyskúšať musli tyčinky od @danielaj /ak máš nejaký tip čo tam viac-menej dať prosím napíš/ a ako vidím mafinkujete, tak možno ma zlákate aj na mafinky 😀 pekný večer

anavila
17. feb 2013

@katkas1 no mam taky ovalny hrniec asi 10litrov ma, tak dala som asi do polovice vody...a vobec nieje napita ta knedla, ja som si tiez myslela, ze bude taka džabacia, mokvajuca, ale vobec,ona sa taka zda, ked ju vyberaas, ale postoji asi 10 minut a je fajn...ale treba ju dat na nejaku roštu najlepsie, pretoze spodok knedle sa mi trosku "orosil" ale dalsiu som uz vybrala na rošt a bola v pohode...neboj sa toho, podari sa, urcite

adel22
17. feb 2013

Lahka vecera🙂

megika1
17. feb 2013

doobeda sme bežkovali,potom rýchlovka špagety s opečeným cesnakom,sušenými paradajkami,chrumkavou mäsovou slaninkou a parmazánom,fakt sýte a fajnové......dezert jablkovo-orechová štrúdľa s domácou šľahačkou ( vanilkokvý krém sa záhadne odparil 😀 😀 😀 ) +kávička

lienka2
17. feb 2013

ahojte, my dnes hraskova s krupicovymi haluskami, morcacie zavitky ( sunka, syr, parok, paprika, horcia) s ryzou a salatikom.. zajtra bude to iste..

lienka2
17. feb 2013

@danielaj co su to tie jojo rezy? ak si davala recept prepac ze sa pytam, ale asi som prehliadla.. a v tvojom albume ho zatial nevidim..

zuzananinka
17. feb 2013

Dnes obľúbené jedlo mojho manžela - sviečková na smotane s prvým domácim vareným knedlikom - že už aj moje oblubene
dakujem za recept na knedlik @nakup

lencyca
18. feb 2013

@danielaj Dani oneskorene Lianke prajeme vsetko najlepsie k meninkam 🙂 a skore uzdravenie,ja som to chytila od Mata 😒

michaelamilan
18. feb 2013

Dobré ránko všetkým, ja dnes nevarím, navrila som toho kopec včera.........O 10:00 idem na kontrolu do nemocnice, tak nejako počítam, resp. dúfam, že si nás tam už konečne nechajú!!!!! 🙂
@zuzananinka tá sviečková vyzerá perfektne!!!! Som doraňajkovala, ale keď som videla tú sviečkovú tak sa mi zasa zasa začalo krčať v žalúdku 😝 mňam!

danielaj
18. feb 2013

@lululka555 vďaka za tip na tie venčeky, dnes ich urobím 😉

danielaj
18. feb 2013

@pegggy ďakujem ti pekne za pochvalu, si milá 😉 netuším, prečo sa ti roztekali, nabudúce skús dať menej smotany, no ja som dávala farbivo ružové ešte do toho, lebo tie pudingy sú naozaj bledučké 😉 a čo sa týka tých musli tyčiniek, ja som robila podĺa receptu a nám veĺmi chutili, takže ja som nemenila nič 😉
@lienka2 tu sú jojo rezy http://www.varime.sk/recepty/vyborne-jojo-rezy/, veľmi dobré, šťavnaté, ja som ešte do cesta pridala 5 PL oleja, tie cukríky v tej plnke tak zmäknú a dajú tomu výbornú chuť a máš pravdu v albume ho ešte nemám, nestíhala som 😒

danielaj
18. feb 2013

@lencyca Leni, ´dakujeme pekne, u nás najskôr mm nádchu, ale teda riadnu , potom som to dostala ja od neho,nádcha, hrdlo a teraz už celkom fajn, len som zachrípnutá a Jessi včera nádchu, ale že ide do školy, no a malú uvidím, ako sa zobudí, v akom stave budú očká, ale včera sa zdalo, že už boli menej opuchnuté, ach porazí ma z toho ☹

danielaj
18. feb 2013

@michaelamilan ja pozerám, že termín si mala 2.2. 😕 tomu tvojmu drobcovi sa naozaj akosi nechce ís´t na svet, ťa nejako dlho nechali prenášať, či zle vyrátali termín? tak držím palce, aby všetko dobre dopadlo 😉

danielaj
18. feb 2013

a u nás tiež nevarím ako každý pondelok, dojedáme z nedele a idem na tie farbené venčeky 😉

womankc
18. feb 2013

@danielaj no však aj my tak, tiež už druhý raz za sebou v škôlke chrípkové a my sme v stredu dobrali lieky a vo štvrtok sa nám zapálili očká a v sobotu sme boli tiež na tej pohotovosti ešte aj z uchom, no už ťahá štvrtý týždeň doma a už protestuje a hnevá sa , že chce ísť von , dnes a zajtra s tatinom a zvyšok týždňa musí babina zachrániť ☹ a to máme mať od soboty prázdniny a máme ísť do tatier, no neviem neviem tešíme sa na to už od predvianoc a teraz toto , dúfam, že to dovtedy zvládne ako tak

lola7712
18. feb 2013

@megika1 ...mňááám prosím prosím receptík na štrúdličku s krémikom a šľahačkou 🙂

danielaj
18. feb 2013

@womankc no tak to je nanič, verím, že jej je dlho ☹ tak sa držte, a skoré uzdravenie, aby ste mohli ísť prázdninovať 😉

womankc
18. feb 2013

@zklimekova aj tie ruže si si vyrábala?
nádherná , jednoduchá a krásna 10+

michaelamilan
18. feb 2013

@danielaj termín 2.2 mi dal môj gynekológ a 11-15.2 mi dali v pôrodnici :-/ No zdá sa mi to dosť veľký rozdiel .....Dúfam, že dnes s nami niečo už začnú robiť!!!!! ďakujem za palčeky, každý jeden sa nám určite zíde!!! Lebo už mám z toho celého zlý pocit ☹

womankc
18. feb 2013

@danielaj ďakujem aj Vám podobne dnes im urobím mafinky a na večeru asi langoše možno aj plnené

womankc
18. feb 2013

@michaelamilan neboj všetko dobre dopadne držím palce 😉 🙂

betka22betka
18. feb 2013

v sobotu som piekla kysnutý slivkový koláč, ostalo mi trošku cesta, tak som na to poukladala broskyne, ktoré mi ostali v pohári, pokrájala som na to 1 veľké jablko, posypala som mletými orechami a krištálovým cukrom. Môžem povedať, že to bolo lepšie ako hocijaký zákusok. Ani som nestačila odfotiť upečené, lebo to zmizlo....

rastulka
18. feb 2013

@michaelamilan Držime Ti palčeky nech všetko dobre dopadne 🙂

rastulka
18. feb 2013

U nas dnes hrstkova polievka a dojeme zo včera pečene kura a mastne zemiaky čo nam nabalila babka 🙂

natal12
18. feb 2013

@chantalle tá tvoja bublanina dobre vyzerá nedáš recept ? 😅

megika1
18. feb 2013

@lola7712 cesto na štrúdľu je kupované z 500 g mám dve tenké štrúdľe,lebo nemám rada omočené cesto 😀 😀 😀 na surové cesto priamo na plechu dám medovníkovú strúhanku,navrstvím tenké plátky jabĺčok,posypem škoric.cukrom,orechami,hoblinky masla,popichám a šup do rúry,keď neprelievam vanilkovým krémom tak mašľujem aj surovým vajíčkom vrch,krém je z plnotučného mlieka 6 dcl,pravá vanilka zo struka,cukor ..to dám variť a vanilkový puding s jedným žĺtkom zašľahám rozrobený v 1 dcl mlieka,čiže varím 5 dcl mlieka ,finíto 😉