icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

aduskalac
19. feb 2013

@natal12 ja som dala Heru a smotanu neviem ake to je s mliekom

lea231
19. feb 2013

@renata5 potrebujes: zeleninovy vyvar ...cca 0,6 dcl, ryzu na rizoto (kupujem v DM zn. Alnatura alebo v Bio obchodoch napr. druch ryze Arborio), oliv. olej, salotka alebo biela cibula, 0,1 dcl vinka bieleho, trochu smotany na varenie,biele korenie, bylinky,rajciny,sol,kusok masla salat - polnicek a pod. na oliv.oleji osmahnes cibulku, oprazis ryzu, zalievas postupne po zufankach vyvarom, postupne sa vsiakne do ryze, pridas aj vinko, k zaveru slahacku....miesas, zjemnis kuskom masla, dochutis parmezanom, rajcinami a salatom ... na zaver dam foto 🙂 zvyknem robit aj s morskymi plodmi alebo hribikove. dobru chut!

daniz
19. feb 2013

Ja dnes idem robiť úhrabkové koláče.

renata5
19. feb 2013

@lea231 tak to musi byt paradne musim spravit ja by som si to dala aj teraz mnamik

lea231
19. feb 2013
lea231
19. feb 2013

@renata5 uz to je hotove, mnam ...rychlovka a super... dala som foto.

ivetka1981
19. feb 2013

@lea231 zaujímavééé... 😉

womankc
19. feb 2013

@ibajeho nie kúpili sme v chorvátsku od domácich, ale keď som bola menšia mama ho robievala doma, šípky rozpolila vydlabala čo najčistejšie tie jadrá a chĺpky , vypláchla , odkrojila ten čierny vršok a varila s troškou vody a cukru na takú kašu tú potom rozmixovala a odvarila ako džem, ale pomery neviem, len viem , že to bolo strašne práce a veľa šípok sme museli zozbierať, inak normálne sa to robí z pestovanej ruže / rosa rugoza tuším / to je tá taká okrasná veľkokvetá , má krásne veľké mäsité šípky, základ je odstrániť tie jadierka a chĺpky. Niekde tuším na vareche alebo na mimibazari som videla aj recept na domáci
inak tento z chorvátska určite nie je čistý , myslím , že je nadstavený asi jablkovým pyré a aj ten kupovaný je tak tuším s jablkami robený skúsim pohľadať ten recept na nete

womankc
19. feb 2013

@lea231 inak práve som náhodne na tvoj nick natrafila a že ako krásne táto baba varí , že by si sa nám tu aj hodila na inšpiráciu ..................... a ejhle ty si tu 😀 😀

lenuss84
19. feb 2013

@danielaj dnes som robila tvoje kaiserky.mnam! dievcata,vsetkym vam odporucam.a inak,uz neviem kolky krat zasa raz DAKUJEM Dani! tvoje recepty su fajn.poobede idem piect tvoj chlebik - ,,chlebisko". 🙂
mala mi moc pecivo jest nechce,ale vcera spapala kusok rozka co si sama upiekla a dnes si urobila svoju zemlicku,nasypala na nu kopu zrniecok a aj su ju spapala na obed k špenat.polievke.takze som rada ze jej chuti. 🙂

womankc
19. feb 2013

@ibajeho našla som to http://varecha.pravda.sk/recepty/sipkovy-dzem-s... takto sme ho robili aj my doma a tuším, že tam mamina moja dávala aj trošku citrónovej kyseliny a šípky b y mali byť dobre vyzreté, mäkké ale nie, lebo tie by si neočistila od tých chĺpkov

womankc
19. feb 2013

@danielaj tak ja netuším , išla som presne podľa postupu a gramáže , ale možno teraz ma napadlo, že som miesto normálneho mlieka dala to mlieko kalcium + a to je také hustejšie, tak asi tým to mohlo byť a pridáš mi recept, ktorý používaš ty????? no však uvidím , aké budú

lea231
19. feb 2013

@womankc jeej si mila, potesi pochvala 🙂 ja uz od 17 som mala sklony k hrncom. u nasich som si v chladnicke vyhradila policku, v linke celu skrinku a sama si varila lebo ma to bavilo 🙂 ocino chodil potom na chutovky ale aj mamina. chcela som ist na hotelovku do Piestan ale otvarali jednu triedu a skoncila som druha pod ciarou. asi to tak malo byt lebo v cestovnom ruchu posobim skoro 14 r a bavi ma spoznavat nove kultury, chute, ludi 🙂

womankc
19. feb 2013
womankc
19. feb 2013

@lea231 rado sa stalo, ale teda zaslintala som si veru hehehhehehehheh
len pekne nezabudni aj receptíky dávať

fordikford
19. feb 2013

fazulova polievka a mäsko na zelenine plus kapustovo mrkvový šalát a dačo by som upiekla len sa mi nechce vonku je psie počasie a deti len sedia pri mne a otravuju to sú prázdniny 🙂

eva7780
19. feb 2013

šošovicová polievka a francúzke zemiaky 🙂 a teraz som urobila krupicovú kašu,mm dostal chuť 😀

zuul
19. feb 2013

@danielaj, dievcata prosim mate recept na tie bohovske fasirky v rure? urobim na sobotu. dakujem velmi.

natal12
19. feb 2013

@aduskalac a nebolo to moc margarinové s herou ??

rastulka
19. feb 2013

@zuul Recept je na str:1945 🙂

rosannar
19. feb 2013

ahojtee...rozmýšľam žeby som dneska spravila pizzu, dajte mi nejaký rýchly recept na cesto na pizzu a podotýkam používam len susené droždie....ďaááákovala velmi kráásne 😉

rastulka
19. feb 2013

U nas dnes špagety bolognese a hrstkova polievka zo včera 😉 a @danielaj ma navnadila na kakaove venčeky 😀 😉

katarinka_brnka
19. feb 2013

ja som dnes robila drahemu aby si pomaskrtil tiramisu 🙂

lencyca
19. feb 2013

Ahojte,dnes šošovicová kyslá so zemiakmi,bravčové masko na cesneku,ryža,už mi kysne cesto na briošky-budú rožteky 😉

aadulik2110
19. feb 2013

my sme mali zeleninovú polievočku s vajíčkom a zapekanú brokolicu a panini

zklimekova
19. feb 2013

dnes si obed vymysleli moji prázdninujúci 🙂 tak na želanie, kelová polievka, kuracie sote s ryžou 🙂

luciok
19. feb 2013

Hmm mne tu už rozvoniava hrnčeková vianočka, len tak mi sliny tečú čo sa neviem dočkať ako to dopadne 😝

aduskalac
19. feb 2013

@natal12 ani nie nam chutili 😀