icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bobinkask
20. feb 2013

@rastulka neuveríš presne túto sviečkovú chcem varit zajtra len u nás bude s cestovinou ...asi máme rovnaké myšlienky alebo rovnaký stav chladničky 😀 😀 😀 v piatok mám na pláne žemlovku 🙂
dnes dojeme zo včera prekladané zemiaky

bobinkask
20. feb 2013

@danielaj možem potvrdit sú makkučké aj na druhý den 😵 odložila som včera detom na dnes na ranajky a boli mnam 😉

abriela
20. feb 2013

obed: zeleninova polievka a konecne zemiakove placky 😵

a2303
20. feb 2013

Ahojte,
Babuľky nemáte náhodou dobrý recept ako zapiecť kyslú kapustu so zemiakmi a povedzme slaninkou?
ďakujeeeem

martinkatinka
20. feb 2013

@a2303 takzvané gazdovské zemiaky... dáš slaninku, na to zemiaky, popečieš a ku koncu pridáš len tú kapustu do piect... je to mňam!

a2303
20. feb 2013

@martinkatinka ďakujem! 🙂

natal12
20. feb 2013

@erulka77 ahoj mohla by si mi dat tvoj recept na langose?? Dakujem

ivetka1981
20. feb 2013

Segediiiiiiiin s domácim knedlíkom...mňamka 😉

sunflower87
20. feb 2013

...tak dnes zeleninka a steak z lososa.... 🙂

mariettka27
20. feb 2013

ahojte,dnes robím rybie filé na masle a kmíne so zemiakovou kašou a uhorkový šalátik k tomu... 😎

egyptanka
20. feb 2013

Baby vecer cakam navstevu, dajte tip na kolac co sa zvladne do pol hodiny.

hobit
20. feb 2013

zeleninova polievka (mrkva, kalerab, zemiak nastruhane + hrasok) a makove sulance...uz sa desim, ako ma ide z toho maku palit zaha, ale chutili 🙂

natal12
20. feb 2013

@egyptanka pozri par stran dozadu ja som vcera davala recept na taky s ovocim s kyslou smotanou 🙂 alebo urob papagajovy kolacik od danky 🙂

daniz
20. feb 2013

@egyptanka vareškový koláč http://varecha.pravda.sk/recepty/vareskovy-zaku...
aj som vás čítala, no ja raz neviem čo na večeru-uvidíme čo bude doma 😉 🙂

petrisorka
20. feb 2013

dnes mame nalozene masko, uz sa pecie v rure a k tomu popucene zemiaky mnamka 🙂

briluxina
20. feb 2013

Hrachová polievka s párkom opraženým na cibuľke, pečené kura a ryža...

caly8
20. feb 2013

ja dnes sa chystám na kuracie horné stehná pečené a tarhoňa, borkolicovú polievočku už máme zjedenú 🙂

veroninna1
20. feb 2013

a este som robila dnes slane pletienky 🙂

miruska73
20. feb 2013

ahojte kocky tak ja som navarila 7 litrov fazule s udenym na kyslo a piekla som stehna a ktomu mm ma zemiaky lebo boli dva posledne a ja s dcerou mame ryzu s hraskom a tej ryze som mala tiez len trosku 😀 😀 ale nam dvom staci tak a hor sa do tesca na nakupy nemam doma nic aj v chladnicke len mriezky 😠 😠 😠 😀 😀 😀 😀

lululka555
20. feb 2013

@a2303 ahoj ,ja robievam takto ,neviem sa toho dojest 😉 http://varecha.pravda.sk/recepty/farmarske-zemi...

lienka2
20. feb 2013

ahojte, vcera zemiakova polievka a na druhe jedlo cestoviny so zeleninou, dnes sme dojedli polievku a na druhe bolo hovadzie masko s tarhonou 🙂 bude aj na zajtra, akurat urobim polievku nejaku zeleninovu.. a pridavam foto babovky co bola v pondelok 🙂 baby ake mate formy na babovky? chcela by som si nejaku kupit, lebo mam taku staru co som zdedila, len teraz neviem co je lepsie ci silikonova ci klasicka..

lienka2
20. feb 2013

@petrisorka to mas len kuracie masko so zeleninou? ci si este nieco pridavala? vyzera to fajnovo 🙂

zuzkat1
20. feb 2013

@ivetka1981 Ahoj.aky mas recept na knedle? tiez robim domace ale nebyvaju take nadychane. Dakujem

@veroninna1 vyzera to super. Podla akeho receptu?

Inak chodim sa sem obcas pozriet a nechapem kedy to vsetko stihate. Mate super napady. Ja rada varim ale nikdy neviem co vymysliet.
Ja som robila zemiakovy privarok+vajce.domaci chlieb. A mafiny plnene dzemom. Zajtra netusim. Asi to tu popozeram a daco okukam.

veroninna1
20. feb 2013

@zuzkat1 dakujem 🙂 robila som ich podla tohto receptu, len ja som tam to susene mlieko nedala http://varecha.pravda.sk/recepty/slane-pletienk...

lencyca
20. feb 2013

dnes šošovicová zo včera,ryžový nákyp s marhulami a malinami,mnam dávno sme ho nemali,na večeru urobím vajíčkovú pomazánku 😉

zuzkat1
20. feb 2013

@lienka2 ja mam klasicku z ikei taku 2formu. Okraje su spolocne pre plochy spodok na tortu a taky ten babovkovy. Snad sa to da pochopit niekedy vysvetlujem hrozne 😝

egyptanka
20. feb 2013

@natal12
@daniz no spravila som nepeceny s kyslou smotanou. Snad do vecera stuhne

zuzkat1
20. feb 2013

@veroninna1 Dakujem. Ani ja nedam. Vyskusam.

hobit
20. feb 2013

@lienka2 ja som mala klasicku a teraz mam silikonovu, ale ta klasicka sa mi viac pacila...ja ten slikon nejako nemusim

liviaf14
20. feb 2013

ahojte, my dnes zeleninková polievka s mrveničkou, kurací paprikáš s cestovinkou a so synom sme 1.x skúsili domáce celozrnné žemle:

Domáce celozrnné žemle:
- 400g hladkej bielej múky + 100g ražnej celozrnnej hl. múky, 1 sušené droždie, 60g tuk /hera/maslo......./, 1 ČL soľ,
2,5 dcl vlažnej vody, 1 vajce na potretie, semienka na posypanie
Vymiesime cesto, necháme hodinu kysnúť, vytvarujeme žemle, nožom spravíme zárez na vrchu, necháme na plechu 30 min. ešte podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom, posypeme semienkami /ja som nemala/, dáme piecť do vyhriatej rúry tak ako chlieb na 200´C cca 40 min.